Oferte Turcia 2021 – vacante in Kusadasi, Bodrum si Marmaris, transport autocar si avion.



+40 251 412 035

Oferte la alegere, cele mai bune tarife si niciun risc la rezervare! 

Ofertele de vacanta pentru vara 2021 au aparut si au cele mai bune conditii de rezervare:

Servicii incluse:

  • Bilet avion charter;
  • Basic catering (in functie de reglementarile actuale);
  • Transfer aeroport – hotel – aeroport;
  • 7 nopti cazare;
  • Masa in functie de hotelul ales;
  • Asistenta turistica.

Servicii neincluse:

  • Taxe aeroport – 95 euro /persoana;
  • Optional – Asigurare COVID (storno + medicala);
  • Taxa hoteliera – se achita la receptie de catre client; aceasta difera in functie de clasificarea hotelului;
  • Taxele de intrare la obiectivele turistice.


VEZI AICI OFERTA COMPLETA

Bodrum

Bodrum este o atractie turistica majora, datorita frumoasei sale linii de coasta, climei excelente si apropierii de importantele site-uri istorice si naturale, dispunand de plaje cu nisip spectaculoase si mici golfuri stancoase. Datorita calitatilor sale si atmosferei cosmopolite, Bodrumul este cautat de numerosi artisti si de diferite celebritati, fapt pentru care este supranumit si “Saint-Tropez-ul Turciei”.

Localizare

Bodrum este oras-port in Provincia Mugla, din sud-vestul Turciei (la 800 km distanta de capitala Ankara si 270 km sud de Izmir), fiind situat pe coasta egeeana, in Peninsula Bodrum, aproape de intrarea in Golful Gokova, in dreptul insulei grecesti Kos.

Asezarile care formeaza Peninsula Bodrum sunt Bodrum, Gumbet, Bites, Akyarlar, Turgutreis, Gumusluk, Yalikavak, Gundogan, Turkbuku,

Golturkbuku, Ortakent si Torba, renumite pentru plajele lor de nisip si frumusetea naturala, precum si pentru casele sale albe tipice cu ferestre albastre, datorita influentei grecesti si a arhitecturii tipic mediteraneana.

Kusadasi este una din cele mai importante statiuni Turcesti de la Marea Egee, locatia care abunda in importante situri istorice, plaje attractive dar si multiple posibilitati de shopping si distractie. Desi are o populatie de doar 65.000 de locuitori, in timpul sezonului estival peste jumatate de milion de turisti viziteaza statiunea. Este situata pe coasta de vest a Turciei, la aproximativ 90 km sud de orasul Izmir si foarte aproape de principalele orase antice, precum Ephesus, Miletos sau Didyma.

Kusadasi

Kusadasi are un climat tipic mediteranean, cu veri calde si ierni blande, oferind un lung sezon turistic. Datorita temperaturilor ridicate, sezonul de vara poate incepe inca din luna aprilie si se prelungeste uneori, in functie de climat chiar si pana la jumatatea lunii noiembrie.

Zona orasului Kusadasi si Turcia in general, este de fapt un imens muzeu în aer liber, în care au lăsat urme adânci toate civilizaţiile care au trecut pe aici. Primele asezari din Kusadasi dateaza inca din anul 3000 iHr. Asezarile au fost intemeiate de o colonie venita din Muntii Pilav, care odata stabiliti aici au profitat de climatul bland si au inceput sa cultive maslini, vita de vie si smochini.

In anii ce au urmat, s-au intemeiat cateva orase, cum ar fi Priene, Miletos, Ephesus sau Teos, ce urmau sa devina unele din cele mai importante centre comerciale si porturi. Vizitând oraşul Efes (Ephesos) de pe teritoriul oraşului Izmir de azi, turistii vor avea ocazia să ajunga în apropierea unei alte minuni a lumii antice: templul zeiţei Artemis. Acesta este un monument unic în lume, şi a fost construit în cinstea zeiţei Artemis în anul 800 î.Hr. Excavaţiile de la începutul secolului XIX au adus la suprafaţă şi alte părţi din templu, majoritatea dintre ele aflându-se în prezent la British Museum. Templul zeiței Artemis a fost distrus şi reconstruit în câteva ocazii, una dintre ele fiind în același an în care s-a născut şi Alexandru cel Mare (356 i.H). Aceste locuri au marcat profund începuturile creştinismului. O serie de evenimente importante legate de naşterea acestei importante religii au avut loc pe teritoriul actual al Turciei. Printre aceste evenimente se pot numara: Petru şi Pavel s-au rugat în aceste locuri şi se pare că aici au adus-o şi pe Fecioara Maria care şi-a petrecut ultimele zile din viaţă într-o căsuţă de piatră, Muntele Ararat este locul unde se spune că s-a oprit arca lui Noe dupa potop.

Marmaris

Marmaris este un oras port si statiune turistica, situat in provincia Mugla, in sud-vestul Turciei. In nord se invecineaza cu Golful Gokova, la sud cu Marea Mediterana, in vest cu peninsula Datca iar in est cu lacul Koycegiz.

Considerat cel mai mare port natural din lume, Marmaris reprezinta locul de intalnire dintre Marea Egee si Marea Mediterana. In prezent putin a ramas din satul de pescari ce a fost cu doar cateva decenii in urma. Astazi Marmaris, un adevarat paradis turistic, se ridica in jurul unui port natural, la poalele muntilor acoperiti cu paduri de pin.

Casele vechi, aflate intr-o stare perfecta de conservare si strazile inguste care fac legatura intre acestea sunt o placere pentru “turistii exploratori”. Ulterior, Marmaris a inceput sa se extinda in jurul castelului, si de-a lungul coastei, insa dezvoltarea turismului a avut un rezultat negativ pentru locuitori, fiind interzisa  cazarea turistilor in casele cetatenilor, doar hotelurile avand dreptul sa presteze acest tip de servicii. Marmaris este “casa” multor straini pe parcursul intregului an, multi dintre acestia detin iahturi in modernul port. Populatia creste cu aproximativ 15.000 de persoane pe timpul iernii si 75.000 de persoane pe timpul verii.

Marmaris se afla la 60 de km de capitala provinciei Mugla si la 90 de km de aeroportul international Dalaman.

Avand o clima mediterana, cu ierni ploioase si veri foarte calde in Marmaris temperatura ajunge la 38-40 C, mai ales in iulie si august. Ploile sunt putin probabile in perioada mai – octombrie, luna august fiind cea mai calduroasa, cu o medie maxima de circa 40 grade C si un minim mediu de 25 grade C.

Distribuie postarea

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email
CONTACT

Sediul Tropical Tour Plopsor

  • +40 251 412 036
  • office@tropicaltour.ro
  • Bloc 49, Parter, Strada Nicolaescu Plopşor 2, Craiova,Romania

Sediul Tropical Tour Unirii

  • +40 251 412 035
  • office@tropicaltour.ro
  • Bloc 49, Parter, Strada Nicolaescu Plopşor 2, Craiova,Romania

TROPICAL TOUR SRL | RO 14092241 | J16/473/2001 | Licenta turism nr: 1294 / 28.02.2019 Polita asigurare nr: I 52766 / 07.12.2019 – 06.12.2020 – Omniasig Vienna Insurance Group S.A. | Brevet turism nr: 169 / 04.09.2014 – Badea Alexandru | A.N.S.P.D.C.P. nr. 31414 | M.D.R.T – 0800.86.82.82 | A.N.P.C. – www.anpc.gov.ro

About the Author

You may also like these