Tenerife, Insula eternei primăveri


  • +40 251 412 035

Insula eternei primăveri

Insula Tenerife

tenerife, insula eternei primăveri

Tenerife este cunoscuta in lume ca „Insula eternei primaveri” (Isla de la Eterna Primavera). Insula fiind la latitudinea Desertului Sahara se bucura de o clima calda pe tot parcursul anului cu o medie de 20°-22°C iarna si 26°-28°C vara. Clima temperata este controlata in mare masura de vanturile alizee, a caror umiditate este concentrata, indeosebi, pe nordul si nord-estul insulei, creand nori intre 600 si 1.800 m inaltime. Curentul rece al Insulelor Canare, are un efect de racire pe coasta si plaje, de asemenea, topografia peisajului joaca un rol important in diferentele climatice prin numeroase sale vai. Contraste climatice majore pe insula sunt evidente, mai ales, in lunile de iarna cand este posibil sa te bucuri de caldura soarelui pe coasta si de zapada la numai cativa km, pe Tiede la 3.000 de metri deasupra nivelului marii.


Vezi oferte in Insula Tenerife












Cele mai bune plaje din Tenerife

Originea vulcanica a insulei indica faptul ca aici exista putine plaje naturale. Cele existente se caracterizeaza prin nisip negru provenit din roca vulcanica a insulei. Cererea mare pentru spatiu pentru plaja a condus la crearea artificiala a unor plaje, atat cu nisip vulcanic cat si cu nisip auriu, importat din Desertul Sahara. Partea de sud a insulei este destinatia de vacanta preferata de turisti.

Playa de las Américas

Plaja cu vestitul nisip negru si viata de noapte face din aceasta statiune o Mecca a turistilor, in special pentru cei din nordul Europei.

Los Cristianos
In primul rand este vestita pentru plaja naturala de langa port, iar in al doilea rand pentru Playa de las Vistas, care leaga statiunile Los Cristianos si Las Americas. Este populara in randul celor care doresc o vacanta mai linistita. Plajele artificale cu nisip auriu sunt foarte frumos amenajate. Los Cristianos dispune si de un port, care este locul de plecare in croaziere, excursii de pescuit, plimbari cu barcile cu fund de sticla, scufundari, precum si portul de plecare a ferryboat-ului spre insula la Gomera.

Playa de Los Gigantes

Cunoscuta si sub numele de Playa de los Guios aceasta plaja este situata in partea de vest a insulei Tenerife. Desi mica pentru dimensiunea orasului, este o plaja indragita datorita peisajului inconjurator incredibil format din stancile impunatoare, Giants (Uriase). Plaja este cu nisip negru.

Playa de Las Galletas

Aceasta plaja este situata in partea de sud a insulei, la sud de Arona. Plaja este in cea mai mare parte cu piatra, cu o mica parte cu nisip negru. Pentru a va putea bucura la maxim de aceasta plaja linistita aveti posibilitatea de a practica scufundari. Localitatea Arona este cunoscuta mai ales pentru ca este un sat pescaresc si are restaurante foarte bune care va ofera peste proaspat.

Playa Fanabe

Situata in partea de sud a insulei, aceasta plaja este perfecta pentru plaja, cu nisip fin si galben, dusuri si alte facilitati. Este considerata a fi una dintre cele mai bune plaje din Tenerife pentru nisipul sau curat si apa curata, precum si pentru facilitatile pe care le ofera. Este certificata de UE cu steagul albastru.

Playa Torviscas

Este o plaja cu nisip auriu, cu Marina, baruri pe plaja, volei si sporturi nautice. Este situata chiar langa piata Torviscas, cu priveliste minunata asupra insulei La Gomera in departare.

Playa del Roque

O alta plaja minunata cu nisip negru si apa curata. Aceasta plaja poate fi accesata numai cu barca.

Playa El Médano

Este o statiune mica, in partea de sud a insulei Tenerife, la doar 7 kilometri de la Aeroportul Reina Sofia, si la 20 km de la principalele statiuni din sud, Playa de las Americas si Los Cristianos. O plaja naturala, cu nisip alb. Este una dintre cele mai mari plaje naturale cu o lungime de 2 km si datorita vantului este locul ideal pentru a practica windsurfingul si kitesurfingul.

Playa Las Teresitas

Este o plaja artificiala foarte frumoasa. A fost extinsa in anul 1973 cu nisip galben auriu, care a fost importat din Desertul Sahara. Aproximativ 4 milioane de saci de nisip au fost adusi atunci. Este cea mai cautata si vizitata plaja de pe insula.

Playa Jardim

Impartita in trei parti de roci, va sugeram sa mergeti pana la “ultima” plaja, cea mai buna pentru inot. . Aici gasiti, de asemenea, o cascada, care sigur va fi punctul de atractie al copiilor. Aceasta plaja a fost distinsa cu steagul albastru deUE.

Playa El Bullullo

Pentru a ajunge la El Bullullo (La Orotava) din Puerto de la Cruz puteti merge pe jos prin plantatiile de banani timp de aproximativ 45 de minute, sau puteti conduce, sau sa luati un taxi. Nu conteaza cum veti ajunge acolo, un lucru e sigur, va veti aminti intotdeauna cu placere aceasta calatorie. Este o plaja curata cu valuri mari.

Playa San Marcos

Un alt sat pescaresc, la 20 km vest de la Puerto de la Cruz, cu nisip negru vulcanic si pietre. In timpul saptamanii este un loc calm, linistit, cu restaurante langa plaja.

Lago Martiánez

Desi nu este o plaja propriu zisa, dimensiunea si frumusetea pura a acestui complex multi-piscina este, de asemenea, o atractie. Situat la Puerto la Cruz, Martiánez Lago este un lac artificial construit din nisip vulcanic, in 1977, si se intinde pe o suprafata de 10.000 m2.

Statiuni

Playa de las Américas. Aceasta statiune cunoscuta este situata in partea de sud-vest a insulei, intre orasele Arona si Adeje, si este plina cu hoteluri moderne, blocuri cu apartamente, resorturi si turisti. Soare, mare, plaja si sangria- toate se gasesc aici. Exista, de asemenea, o gama larga de baruri si restaurante, aici gasiti si cea mai agitata viata de noapte de pe insula.

Playa de las Americas este cea mai cunoscuta si indragita statiune turistica – fiind inima insulei care pulseaza zi si noapte. Aici veti gasi o multime de plaje mici, nisipul artificial adus de om fiind protejat de apa oceanului cu diguri lungi. Este o zona cu un numar foarte mare deStanca turisti, de aceea sa fiti pregatiti la plaje aglomerate. Plajele sunt apropiate, iar aici toate sporturile acvatice sunt disponibile.

Puerto de la Cruz  se afla pe coasta Nordica a insulei Tenerife, in Valea Orotava. Statiunea Puerto de la Cruz a fost prima destinatie turistica de pe insula si pastreaza multe din caracteristicile si cultura canariana. De asemenea, Puerto de la Cruz se mandreste cu un bazin de inot spectaculos, cu o multitudine de cafenele si restaurant, iar in imima vechiului oras, Plaza de Charco, noaptea prinde viata cu muzica live si distractie.

Los Cristianos este cea de-a doua statiune ca marime din sudul Tenerifelor. Centrul este destinat pietonilor. Este dificil sa determini unde se termina Los Cristianos si unde incepe Las Americas, dar se afla la doar 5 minute de mers pe jos de-a lungul falezei, zona cunoscuta sub numele de San Telmo. Exista doua plaje principale, cea mai populara, Playa de las Vistas, a fost terminata in 1997 si este acoperita cu nisip adus din Sahara. In statiunea Los Cristianos se gasesc numeroase restaurante, baruri, o selectie buna de magazine si cafenele dragute. Feriboturile parasesc portul pentru a merge in insulele invecinate, iar excursiile cu barca se fac pentru a admira balenele si delfinii. In fiecare duminica, in Los Cristianos se tine cel mai mare targ in strada din Tenerife. Recomadat familiilor si cuplurilor ce cauta o atmosfera spaniola autentica in cadrul unei statiuni cunoscute. Statiunea tinde sa atraga turisti mai in varsta in comparatie cu Playa de las Americas.

Zona considerata Costa Adeje este toata zona din vestul Veronicas si pana sus la Puerto Colon, Torviscas, Fanabe, Playa del Duque si La Caleta. Pana de curand, Costa Adeje a fost legata de Playa de las Americas, dar dupa rebranduire si mult marketing s-a ridicat ca si statiune de sine statatoare si este una dintre statiunile de top pentru familii din toata zona Insulelor Canare.

Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei Tenerife, va va impresiona prin viata culturala si prin istorie. Portul din Puerto de la Cruz este unul dintre mai aglomerate porturi din lume si fiind gazda anuala pentru cursele transatlantice de yacht-uri, pentru spectacole de artificii si concertele in aer liber. Este locul ideal pentru shopping deoarece aici nu se percep taxe, iar pe comerciantii cu amanuntul ii vei intalni la tot pasul intre Plaza de Espana si Plaza Candelaria.

Nu ratati in Tenerife

  1. Muntele Teide si Las Canadas. Muntele Teide este cel mai inalt munte din Spania si al treilea vulcan ca marime din lume, iar Las Canadas este craterul de 16 km latime, care inconjoara El Teide. Un peisaj mitic, unde s-a filmat pelicula „Clash of the Titans”, in care joaca Liam Neeson si Ralph Fiennes.
  2. Santa Cruz este amplasat intre golful Santa Cruz si masivul Anaga. Orasul este situat intr-o zona abrupta, formand o zona metropolitana, cu orasul San Cristóbal de La Laguna. Santa Cruz se mai numeste „Orasul Prietenos” si gazduieste unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume.
  3. El Medano este un oras sflat in municipiul Granadilla de Abona, din Insula Tenerife. El Medano este inca una dintre cele mai bune locatii din lume pentru windsurfing si kitesurfing.
  4. Pestera Santo Hermano Pedro este situata langa El Medano, pe partea de sud a Insulei Tenerife. Este considerata una dintre cele mai importante zone de pelerinaj din Insulele Canare, care atrage anual peste 300.000 de vizitatori.
  5. Cueva del Viento-Sobrado (Pestera Vantului) este situate in orasul Icod de los Vinos, in partea de nord a Insulei Tenerife. Pestera se extinde pe mai mult de 17 de kilometric lungime si contine trei niveluri diferite de trecere.
  6. Roque del Conde (Piatra Contelui) este situat in masivul de Adeje, in municipiul Adeje, pe insula Tenerife, in apropierea coastei. Acesta atinge o latitudine de peste 1001 de metri deasupra nivelului marii. Este o imagine spectaculoasa din Tenerife, atractiva pentru fotografi.
  7. La Masca este considerat a doua mare atractie turistica din Tenerife, dupa vulcanul Teide. Se afla in Valea Masca, iar drumul pana acolo poate fi strabatut la pas, de-a lungul canionului care coboara spre ocean.
  8. Macizo de Teno (Masivul Teno) se afla in nord-vestul insulei, pe Muntele Gala. Aici se gasesc Stancile Gigantilor (Acantilados de Los Gigantes), numite in antichitate Peretii Iadului.

 

Obiective turistice importante

Capitala din Tenerife, anume, Santa Cruz de Tenerife, este, in parte, un Sit al Patrimoniului UNESCO, datorita diversitatii si singularitatii ecologice; astfel, se dovedeste ca o excursie la Santa Cruz merita facuta.

Muntele El Teide este si el un imperativ, de vreme ce este un vulcan cvasi inactiv si, tot din aceasta prinvinta, intreaga oferta montana a insulei Tenerife – de exemplu, masivul Anaga, masivul Teno, masivul Adeja – ar trebui verificata: nici un turist nu va fi dezamagit.

Insa, bogatia naturala este pusa in oglinda de generozitatea lucrarii omului, construite in timp: Catedrala San Cristobal de La Laguna, Bazilica Doamna Noastra de la Candelaria sau Biserica Conceptiei de la Santa Cruz. Siturile arheologice care dateaza din epoca guanchilor si Piramidele Guimar rotunjesc tabloul obiectivelor, dar, departe de a fi completa, lista ar trebui sa cuprinda si Muzeul Naturii si al Omului, Muzeul Istoriei Tenerife, Muzeul Arheologic din Puerto de la Cruz, sau Muezul de Antropologie din Tenerife.

Pentru o impresie adecvata despre Insulele Canare, Gran Canaria ar trebui sa fie si ea vizitata. Doar este, in cele din urma, Continentul in Miniatura al Spaniei, ceea ce nu este un supranume dat fara justificare, ci o expresie a ceea ce Gran Canaria este cu adevarat.

Lanzarote este, in mod paradoxal, un loc al trandaviei si al statului la soare, precum si al provocarilor in momentul infruntarii naturii bogate si neimblanzite pentru care Lanzarote a fost declarata rezervatie a patrimoniului UNESCO.

Cu privire la Fuerteventura, aceasta este intrecuta in materie de dimensiuni doar de Tenerife. Oricum, din punct de vedere turistic, este una dintre cele mai bine cotate, ceea ce spune destule despre tipul de oportunitati cu care toti vizitatorii sunt intampinati odata ajunsi in Fuerteventura.

Monumente: Catedrala din San Cristobal de la Laguna.

Spatii naturale: Parcul National Teide.

Porturi nautice: Clubul Nautic Güímar – Güímar. Clubul Nautic La Galera – Candelaria,  Portul de agrement San Miguel – San Miguel de Abona,  Portul Plajei San Juan – plaja San Juan,  Portul Mic (Puerto Chico)  – Santa Cruz de Tenerife. Portul Sportiv Colón – Adeje. Portul Sportiv Los Gigantes – Santiago de Teide,  Portul Sportiv Marina de Tenerife – Santa Cruz de Tenerife,  Portul de agrement Atlántico – Santa Cruz de Tenerife,  Portul sportiv Radazul – El Rosario,  Clubul Nautic Tenerife – Santa Cruz de Tenerife.

In orasul Icod de los Vinos, turistul va fi incantat sa auda ca aici se regaseste cel mai mare tunel vulcanic din Europa, Cueva del Viento, a carui traducere semnifica “Pestera Vantului”.

Strazile centrelor istorice: Adeje, Garachico, Orotava, La Laguna sau Puerto de la Cruz care pastreaza, in mare parte, intacte, comorile lor artistice si arhitecturale.

In afara de mare, plaja, nisip si soare arzator, turistul se mai poate delecta si cu mici excursii catre cele mai interesante rezervatii ale insulei (Barranco del Infierno, Las Palomas, Red Mountain, Ijuana, Roques Anaga) sau catre cele mai atractive parcuri (Parcul natural Padurea Coroanei, Parcul rural Anaga, Parcul rural Teno).

Carnavalul Santa Cruz de Tenerife. Al doilea ca marime din lume, este o manifestatie cu o importanta insemnatate turistica internationala, atragand, cu o forta, parca, magnetica, mii de curiosi din toate colturile lumii. Insula triunghiulara gazduieste, de altfel si orasul San Cristóbal de La Laguna, inscris in lista UNESCO privind Patrimoniul Mondial, unde vizitatorii pot sa-si incante privirile cu frumusetile Parcului National Teide, amplasat pe cel mai inalt punct din Tenerife si din intreaga Spanie, vulcanul Teide. In plus, boomul turistic a facut ca acest surprinzator exemplu de ecosistem vulcanic sa ocupe locul secund in ceea ce priveste clasamentul celor mai vizitate parcuri din lume.

 

 

Excursii optionale

  1. Turul insulei: Plecare spre orasul de Icod de los Vinos, cu o scurta oprire la Drago-ul milenar (optional). Urcare la Mirador de Garachico spre muntii din nord-vestul insulei. Ajunsi la Cumbre de Erjos vom cobori la municipalitatea din Santiago del Teide si litoralul sau, unde veti vedea stancile Los Gigantes. Parcurgand orasele de pe coasta de sud a insulei, se ajunge la Playa de Las Americas, unde vom avea timp liber pentru pranz sau picnic (optional). Pe Autostrada de Sud, ne vom indrepta in directia de iesire din Puerto de la Cruz, vizitand Villa Mariana de Candelaria, unde vom face o scurta vizita la Sfanta Protectoare a arhipelagului Canarias.
  2. Santa Cruz capitala – muntii Anaga – Satul Taganana: Plecare spre Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei, cu oprire in zona comerciala pentru oferi posibilitatea de a face cumparaturi. Dupa amiaza vom continua in satul Taganana, trecand prin cartierul de pescari San Andrés, in drum, pe soseaua Bailadero vom avea o vedere frumoasa catre Playa de Las Teresitas. Ne vom indrepta apoi catre Cordillera de Anaga, de unde puteti aprecia padurea din zona si vom cobori apoi la satul de Taganana. La sosire, timp liber pentru pranz sau picnic (optional) si pentru a vizita satul. Dupa vizita la Taganana, vom urca Muntele Mercedes (600 m deasupra nivelului marii) pana la „La Laguna”.
  3. Loro Parque: situat in Puerto de la Cruz, culmea Insulelor Canare si “must” –ul tuturor vizitatorilor. Acesta isi asteapta vizitatorii numarate specii de: leii de mare, delfini, papagali si desigur, balena ucigasa. “Planet Penguin” este o replica perfecta a Antarcticii in care cca. aproximativ 200 de pinguini se distreaza scufundandu-se in apa inghetata si se tavalesc in cele 12 de tone de zapada adevarata – si toate acestea in timpul primaverii constante din Tenerife. In afara de gorile, tigri, aligatori, rechini, etc. acesta ofera si o gradina botanica unica, cu o multitudine de plante exotice si peste de 8000 de palmieri.
  4. Isla de la Gomera, printre insule cu barca: Excursia va incepe cu vizitarea Parcului National Garajonay, rezervatie autentica de laurisilva si patrimoniu al Umanitatii. Oprire la Mirador de Agando. Intre orele pranzului vom avea timp liber pentru masa de pranz in una dintre comunele Las Rosas sau Agulo (ambele situate in zona de mijloc a rutei). In restaurant vom avea o demonstratie de cantece la fluierul gomer. Continuam catre Valea Hermigua, San Sebastian, locul in care se gasesc ultimele ramasite istorice ale trecerii lui Cristofor Columb inainte de a pleca in America: La Torre del Conde (Turnul Contelui), capela si Pozo de la Aguada (Putul Aguanda).
  5. Intre insule cu avionul: Trecand prin Puerto del Carmen, ne indreptam catre Yaiza, trecand prin satele Macher si Uga, pentru a lua  micul dejun. Mai tarziu ne indreptam catre “Grajdurile Camilelor” situate la intrarea in Parcul National Timanfaya. Vom face o plimbare cu camila de aprox. 20/25 de minute. In continuare vom vizita Muntii de Foc de pe ¨Islote del Hilario¨ unde vom realiza experimente geotermice si experimente vulcanice. Imediat apoi vom face ¨Ruta Vulcanilor¨ unde putem observa interiorul parcului si numerosii sai vulcani. Dupa masa ne indreptam catre partea de nord a insulei. Trecand prin satele Teguise, vechea capitala a insulei, Los Valles si  Haria, unde vom avea o priveliste minunata catre “Valea celor 1.000 de Palmieri.”
  6. Castelul San Miguel – excursie nocturna cu o seara placuta si relaxata ambientata in timpurile medievale. Cavalerii Mesei Rotunde va vor da bun venit, dupa care vor avea loc parade, turniruri calare si jocuri  in timp ce dumneavoastra veti savura cina. Un spectacol minunat in stilul epocii si in a carui desfasurare, vizitatorii participa activ. Vom fi acompaniati de o orchestra si ne vom distra cu numeroase atractii
  7. Excursie maritima – Royal Delfin este un catamaran modern cu puntea de cristal. Datorita acestui fapt, pasagerii se pot bucura intr-un mod optim de delfinii si balenele care populeaza oceanul din jurul insulei Se pot vedea mereu balene si delfini pentru ca vaporul este prevazut cu uriase cabine subacvatice ce dau senzatia unui acvariu gigant. Dupa vizita balenelor vom ancora intr-un golf pentru a ne putea bucura de mancare si unde pasagerii pot inota in oceanul Atlantic.
























Vezi oferte in Insula Tenerife

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

CONTACT

Sediul Tropical Tour Unirii

  • +40 251 412 035
  • office@tropicaltour.ro
  • Calea Unirii, Nr.27, Craiova,Romania

Sediul Tropical Tour Plopsor

  • +40 251 412 036
  • office@tropicaltour.ro
  • Bloc 49, Parter, Strada Nicolaescu Plopşor 2, Craiova,Romania

INFORMATII UTILE

INFORMATII UTILE

HAI SĂ SOCIALIZĂM!

Vrei sa fii primul care afla cand scad preturile la ofertele noastre?
Introdu adresa ta de mail si seteaza-ti alertele pentru destinatiile preferat sau urmărește-ne pe facebook.

 



Facebook-f


Instagram


Twitter


Pinterest


Youtube


Linkedin

About the Author

You may also like these