Vacanta in Antalya cu plecare din Craiova

🌴 Nou! Am lansat ofertele pentru #Antalya 2020 cu  zbor direct din #Craiova
Pentru alte oferte, detalii sau informații vă stăm cu plăcere la dispoziție

Selecteaza “Vezi oferta…” de mai jos si vezi ce tarife ti-am pregatit pentru vacanta ta in Antalya cu zbor din Craiova

 

Top plaje din Antalya

Pe locul 1- plaja din Lara – plaja exceptionala, foarte lata si cu nisip bun; Plaja de nisip Lara este una dintre cele mai lungi din Turcia si beneficiaza de facilitati turistice precum sezlonguri, umbrele de soare, standuri cu gustari si racoritoare, dusuri si divertisment.

Pe locul 2 – plaja din Belek – plaja lunga cu nisip cotate cu blue flag, cu standarde ridicate pentru curatenie, cu dusuri si cabine de schimbat, sunt ideale pentru atractiile turistice pe care le ofera: navigatie, schi nautic, surfing, rafting.

Pe locul 3 – plaja Olimpos. Aflata la aproape 80 de kilometri de Antalya, este opusul celorlalte plaje: mica si retrasa. Este marginita de o padure de pini, in care se gasesc ruine unor temple de marmura, de pe vremea romanilor.

Pe locul 4 – plaja Side. Satul idilic Side se afla in apropiere de Antalya, la 65 de kilometri. Acum a devenit aglomerat si galagios, insa plajele sunt inca bune. Mai exista inca 2 kilometri de plaje virgine, cu nisip alb si apa incalzita de soare. Turistii mai pot vedea ruine romane si grecesti si pot gusta din reparatele traditionale turcesti.

Pe locul 5 – plaja Alanya. Se afla la 115 kilometri de Antalya. Orasul este foarte aglomerat, insa pe plaja de 22 de kilometri este loc destul. Vara vin aici turisti din toata lumea.

Pe locul 6 – plaja Kemer. Se afla la 20 de kilometri de Antalya, la poalele Muntilor Taurus. Cei care se plictisesc la plaja, pot face o multime de excursii interesante.

 

10 lucruri ce nu trebuie ratate in Antalya

 

1 Orașul antic Aspendos. Este situate la 4 km de autostrada Antalya- Alanya, lângă râul Eurymedon și a fost fondat de civilizaţia Aka în anul 10 î.Ch. Aspendos a fost ridicat pe două dealuri și a fost unul dintre cele mai bogate orașe ale zonei în antichitate. Unul dintre obiectivele importante este teatrul, care a fost construit de romani în anul 2 d.Ch.

2 Zona Kaleici. Unul dintre cele mai populare obiective turistice din
Antalya este orașul vechi, Kaleici în turcă. Această zonă constă în vechi case turcești, care au fost transformate în restaurante, hoteluri, mici boutique-uri, cafenele și magazine. Ajuns aici, nu trebuie să te rezumi doar la străzile principale. Plimbă-te și pe străduţele adiacente, pentru
că doar așa vei înţelege farmecul acestui pitoresc colţ al Turciei. De aici vei putea coborî înspre port, în căutarea celor mai placate ceainării ale zonei.

3 Poarta lui Hadrian. Este o monumentală poartă cu trei arcade boltite, cioplite în marmură, care a fost dedicate împaratului roman Hadrian. Cele două părţi care au supravieţuit până în zilele noastre nevătămate
se sprjină de pereţii citadelei. Monumentul a fost restaurat în 1960.

4 Turnul cu ceas. Acesta este singurul care a supravieţuit dintre turnurile citadelei care înconjura orașul Antalya. În trecut, numărul total al acestora era de 80. Lângă parcul Karaalioglu, pe stânci, este situat turnul Hidirlik. Este o structură cu două etaje și în timp ce etajul de sus are un plan circular, parterul este pătrăţos. Nu s-a înţeles niciodată utilitatea
acestui turn. Se presupune că este un far sau un mausoleu și că datează din secolul ii d.Ch.

5 Portul vechi din Antalya . Este vorba mai degrabă despre un golfuleţ înconjurat de stânci, transformat în zilele noastre întrun debarcader foarte stilat care oferă o gamă largă de servicii atât ambarcaţiunilor mai mici, cât și iahturilor. Portul servește drept punct de pornire pentru tururile cu barca. Astăzi, această zonă își întâmpină turiștii cu pub-uri,
cafenele, restaurante, cluburi și numeroase magazine, într-o atmosfera veche de 150 de ani.

6 Moscheea Yivli . Lăcașul sfânt se află în centrul orașului și reprezintă simbolul acestuia. Vizitatorul va fi profund impresionat de arta caligrafilor care s-au ocupat cu decoraţiunile interioare.

7 Delfinariul din Antalya . Chiar dacă se numește așa, acest loc seamănă mai degrabă cu un parc de distracţii.

8 Doua cuvinte : baie turceasca – Baia turcească e o experienţă de neratat odată ajunsă în Turcia. Cel mai bine este să mergi la un hammam în primele zile ale sejurului, pentru că îţi vei pregăti pielea pentru plajă iar bronzul va dura mai mult. O baie turcească este un ritual păstrat de sute de ani, de pe vremea sultanilor, menit să cureţe nu doar trupul ci, mai ales, sufletul. Majoritatea hotelurilor din Antalya au inclus în ofertă, contra-cost şi baia turcească. Totuşi, pentru un hammam veritabil, e de preferat să alegi băile publice în locul celor de la hotel. Preţ de câteva ore vei fi răsfăţată şi vei ieşi de aici relaxată, pregătită pentru o vacanţă de neuitat. Mai întâi te relaxezi 20 de minute pe o platformă încălzită de marmură, apoi un turc (de regulă) te exoliază cu o mănuşă sau un prosop din fibre naturale. Urmează partea care îţi va plăcea cel mai mult – masajul cu spumă de săpun cu arome diferite. Se spune că efectele masajului durează o săptămână. La sfârşitul sesiunii de spa turcesc, pielea va fi revitalizată, corpul relaxat, curăţat şi detoxifiat iar circulaţia sangvină îmbunătăţită.

9 O sesiune de shopping – A merge la cumparaturi in Antalya poate fi o incantare, este mereu fascinant si poate fi chiar educativ. Hainele la moda se pot cumpara foarte ieftin, deoarece Antalya este o sursa ieftina de productie pentru Occident. Este binecunoscuta pielea turceasca, insa imbracamintea si gentile sunt de o calitate superioara incaltamintei. Se pot cumpara textile, imbracaminte, covoare, vase de olarit, piese de metal, pietre pretioase si bijuterii, toate de diverse categorii si preturi. Pentru antichitati este nevoie de o licenta speciala de export.
10 Bucataria turceasca – Tradiţia culinară a Antalyei este similară cu cea din restul Turciei. Este binecunoscut faptul că bucătăria turcească este considerată una dintre cele mai spectaculoase din întreaga lume, și asta în primul rând graţie nenumăratelor influenţe care o marchează. Nu rata o portie de pide , un doner kebab sau renumitele dulciuri : baclavalele, kataiful sau sutlac-ul.

 

Conditii de calatorie

 

Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români care doresc să călătorească în scop turistic in Turcia nu au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat. 

Perioada legala de sedere fara viza este de pana la 90 de zile în decurs de 6 luni.
Aceasta se calculeaza, retroactiv, de la data iesirii din Republica Turcia si nu de la data primei intrari.

Intrarea în Turcia este permisă cu paşaportul valabil cel puţin 6 luni după expirarea timpului de şedere pe teritoriul acestui stat.