Africa de Sud - In tara diamantelor avion 2018

Africa circuite

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

Ziua 1. București - Istanbul

Ne întâlnim la Aeroportul Otopeni, de unde zburăm spre Istanbul. Odată ce am aterizat, ne îndreptăm spre următorul zbor, cu destinația Cape Town.

 Ziua 2. Istanbul - Cape Town

Aterizăm în Cape Town. Sawubona! Bine ați venit! Acest oraș din extremitatea Sud-Vestică a Africii vibrează simultan energiile a două culturi - cea africană și cea europeană - și ne încântă cu nenumărate frumuseți naturale. Pornim explorarea printr-o ascensiune cu telecabina rotativă care ne oferă o panoramă de 360 de grade, unică, asupra orașului. După acest tur la înălțime o luăm la pas prin cartierul Malay, unde putem admira Castelul Bunei Speranțe, Casa Parlamentului și grădinile orașului. Ne îndreptăm apoi spre malul oceanului, pe plajele Sea Point și Camp’s Bay, culminând cu Portul Victoria și apoi cu Alfred Waterfront, o zonă plină de istorie, dar și un centru social și cultural extrem de viu. Seara ne vom retrage spre hotel, unde vom și cina.

Ziua 3. Cape Town - Capul Bunei Speranțe

După micul dejun pornim călătoria spre un loc legendar, ce uimește prin caracterul retras și prin priveliștile sale uimitoare. Vom dedica această zi explorării acestui loc încântător, plimbându-ne de-a lungul coastei, vizitând Rezervația Naturală a Capului Bunei Speranțe și apoi trecând prin Hout Bay, una dintre cele mai pitorești rute din Africa de Sud. Avem ocazia de a face o scurtă croazieră către Insula Focilor, animale pe care le putem observa în mediul lor natural, alături de numeroase specii de păsări. Vom savura un delicios prânz din pește și fructe de mare proaspete, la un resturant local, apoi vom vizita coloniile de pinguini de pe plaja Boulders, una dintre atracțiile preferate ale turiștilor din întreaga lume. Continuăm călătoria spre Cape Point, un loc unde se spune că se întâlnesc apele oceanelor Atlantic și Indian, oferind un peisaj magnific. Aici se află Noul Far, care transmite cel mai puternic fascicul luminos din lume. De aici urcăm cu funicularul la o înălțime ce ne oferă o priveliște panoramic spectaculoasă și dacă avem noroc, putem vizita și grădinile botanice Kirstenbosch, considerate de unii drept cele mai frumoase din lume. La lăsarea serii ne întoarcem în Cape Town pentru a serv cina într-un cadru tradițional.

Ziua 4. Cape Town - Drumul Vinului - Stellenbosch - Franschhoek

Ziua de azi ne va purta pe Drumul Vinului, spre Stellenbosch, unul dintre cele mai pitorești orășele din provincia Western Cape. Acesta este faimos în lumea întreagă pentru clădirile sale multicolore aranjate armonios, arhitectura olandeză cu influențe locale și, nu în ultimul rând, pentru podgoriile și vinurile sale, despre care se spune că sunt cele mai bune din Africa de Sud. Drumul Vinului Stellenbosch cuprinde 106 crame subterane, iar noi vom lua parte la o degustare de vinuri la una dintre ele, înainte de a savura un prânz cu specific local. Continuăm periplul bahic spre orașul Franschhoek, considerat capitala culinară a Africii de Sud. Aici se stabileau acum 300 de ani imigranții francezi ce au adus cu ei pasiunea pentru vinuri, dar și pentru mâncăruri fine care pun în valoare buchetul aromat al licorilor. Ne putem delecta și noi cu acestea vizitând una dintre podgoriile din zonă. La sfârșitul zilei ne întoarcem la hotel.

Ziua 5. Cape Town

Această zi este dedicată relaxării. După micul dejun puteți explora pe larg orașul Cape Town, sau puteți rămâne la hotel pentru a vă odihni și pentru a vă bucura de facilități.

Ziua 6. Cape Town - Johannesburg - Pretoria – Sandton

După micul dejun zburăm spre Johannesburg, de unde luăm un autocar cu destinația Pretoria, capitala Africii de Sud. Acest frumos oraș este cunoscut și drept Orașul Jacaranda, datorită copacilor cu același nume. Vom lua prânzul la un restaurant cu specific local, după care vom începe vizitarea orașului cu monumental Voortrekker, un impresionant edificiu de granit destinat marii migrații olandeze spre Estul și Nord-Estul Africii de Sud. Continuăm cu Piața Catedralei, dominată de statuia lui Paul Kruger, președinte al statului în perioada 1883 - 1900. Piața este înconjurată de clădiri istorice, printre care clădirea Parlamentului și cea a Tribunalului. Următoarea oprire este la impresionantele Union Buildings, o capodopera arhitecturală a Africii de Sud. Aici, Nelson Mandela a fost investit în funcția de președinte, iar astăzi putem admira înalta sa statuie din bronz. Destinația finală este Sandton, orașul bursei, o perlă a rafinamentului, cu hoteluri, restaurante, magazine și cluburi de noapte deosebit de luxoase. Aici vom și înnopta.

Ziua 7. Johannesburg - Gold Reef City – Lion and Safari Park

Astăzi vom face o excursie la Gold Reef City, un parc tematic ce readuce la viață atmosfera orașului Johannesburg din timpul Goanei după Aur din secolul al XIX-lea. Construit pe locul unei foste mine de aur, parcul ne oferă o viziune asupra vieții minerilor din acele timpuri când aurul era principalul motor al orașului. Aici vom viziona filme istorice despre exploatarea aurului și vom putea vizita case muzeu ce dau senzația unei incursiuni în trecut. După prânz, ne continuăm aventura pornind spre Rezervația Naturală Lion and Safari Park, situată în nordul orașului Johannesburg. Ne îmbarcăm în mașini de safari și pornim într-un tur al rezervației, unde vedem lei, hiene, girafe, zebre și antilope Impala. După această expediție ne îndreptăm spre hotel.

Ziua 8. Sandton - Mpumalanga – Parcul Național Kruger

Părăsim fermecătorul Sandton și pornim către provincia Mpumalanga, una dintre cele mai bogate în materie de atracții turistice. Aici descoperim Parcul Natural Kruger, unde avem din nou ocazia de a observa animale sălbatice specifice zonei, precum leul, bivolul african, elefantul și rinocerul, adică grupul Big Five. Imensul parc se întinde pe o lungime de 352 km de-a lungul graniței cu Mozambic și pe o lățime de 64km. Aventura explorării parcului va dura până aproape de lăsarea serii, când ne vom retrage la hotel.

Ziua 9. Parcul Național Kruger

Astăzi luăm micul dejun la pachet, pentru a fi siguri că avem destul timp să explorăm în amănunt Parcul Național Kruger. Ne îmbarcăm în jeepuri de safari și plecăm în căutarea animalelor sălbatice, în parcul cu cea mai mare biodiversitate din lume. Aici vom simți magia enigmaticei încremeniri a Africii. Vom vedea cu ochii noștri frumusețea crudă și nealterată care i-a vrăjit atât de puternic pe primii exploratori. Avem ocazia să vedem atât animalele din grupul Big Five, dar și Little Five - țestoasa-leopard, șoarecele-elefant, țesătorul bivolului, cărăbușulrinocer și, bineînțeles, leul furnicilor. Luăm prânzul într-un cadru de picnic și apoi continuăm explorarea parcului, până la apusul soarelui. Seara ne întoarcem la hotel, unde servim cina.

Ziua 10. Kruger

Descoperim o nouă rută celebră și spectaculoasă: Ruta Panorama. Un mic drum pe prin serpentine ne conduce spre Fereastra lui Dumnezeu, unde descoperim una dintre cele mai frumoase privelișt sălbatice din lume.  Continuăm cu Puțurile Norocul lui Bourke, un grup de puțuri naturale formate de-a lungul mileniilor prin forța apelor și a stâncilor. Următoarea atracție uimitoare este Canionul râului Blyde, considerat una dintre minunile Africii. De o frumusețe naturală rară, oferă panorame care taie respirația. Este al treilea marea canion din lume, cu o lungime de 50km. Cele Trei Rondavele, trei stânci imense sub forma unor case care veghează valea, sunt un loc foarte îndrăgit de pasionații de panorame și fotografii. Savurăm prânzul în zonă, apoi pornim spre Johannesburg, unde vom rămâne să luăm cina.

Ziua 11. Johannesburg - Sun City

După micul dejun plecăm spre Sun City, un complex luxos destinat odihnei și distracțiilor, unde ne vom petrece întreaga zi. Locul este deosebit de relaxant, datorită frumoaselor grădini botanice, terenurilor de golf, cazinourilor și hotelurilor luxoase, dar și restaurantelor și barurilor ce oferă mâncăruri și băuturi fine. Vom rămâne aici și în ziua următoare.

12. Sun City

Zăbovim și astăzi în miraculosul Sun City. Orașul, creat după ideea unui singur om, este o manifestare a grandomaniei și kitschului pe de o parte și a confortului și sustenabilității pe de altă parte. Orașul se bazează pe energie regenerabilă și folosește mai multe tipuri de tehnologie prietenoasă cu mediul natural. Se spune că aici Disneylandul a întâlnit Egiptul Antic, pentru a crea versiunea africană a Vegasului. Ne putem relaxa sau ne putem ocupa ziua cu atracții și activități din oraș, printre care amintim parcul acvatic și grădinile luxuriante.

Ziua 13. Sun City - Johannesburg

Parasim Orasul Soarelui si ne întoarcem spre Johannesburg, orasul cladit pe visuri de averi fabuloase, unde lacomia aurului dainuie din secolul al XIV-lea pâna azi. Asezat la o altitudine de 1700m, Johannesburg este cel mai dezvoltat oras din stat, cu cea mai mare diversitate culturala, adapostind peste 6 milioane de locuitori. Încercam diverse perspective la înaltime asupra orasului, urcând pe acoperisul Turnului Carlton Center (223m), al Palatului de Justitie si al Centrului Anglo-American. Dupa servirea prânzului mai petrecem câteva ore cu program la dispozitie, dupa care ne îndreptam spre aeroport, unde ne îmbarcam în avion, urmând sa avem o escala în Istanbul si sa ajungem la Bucuresti a doua zi. 

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:

- paşaport valabil cel puţin 6 luni de la data terminării călătoriei, cu 2 pagini neștampilate consecutiv pentru viză; nu se acceptă paşaport temporar

- formular viză scris cu litere mari de tipar, cu pix negru şi semnat + 1 fotografie (color, recentă, de tip paşaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm pe hârtie lucioasă, cu faţa întreagă, fără şapcă, lobul urechilor vizibil, poziţie serioasă, pe fundal de culoare deschisă)

- extras de cont recent (minim 2.000 USD sau echivalentul în lei sau euro, pe ultimele 3 luni): 2 exemplare originale de la Bancă, cu ştampilă

- adeverinţa de la locul de muncă, din care să reiasă funcţia, salariul şi aprobarea concediului pentru perioada deplasării în limba engleză (dacă adeverinţa este în limba română, trebuie însoţită de traducere legalizată în limba engleză) sau talon de pensie original

- posesorii de societăţi comerciale vor prezenta Certificatul Constatator eliberat de Registrul Comerţului

- în cazul copiilor: adeverinţa de elev, originalul şi copie după certificatul de naştere, certificatul de căsătorie al părinţilor sau divorţ şi acordul notarial al părinţilor (traduse în limba engleză) / în cazul studenţilor, adeverinţa de student, tradusă în limba engleză şi legalizată - copie după cartea de identitate - asigurare medicală obligatorie

- Prezenţa personală la Consulatul Africii de Sud, în vederea depunerii actelor necesare vizei (la data şi ora comunicate de agenţie)

 

NOTE:

Oferta este calculată pentru un grup de minim 20 persoane, pentru mai putine persoane inscrise, tariful se recalculeaza, adaugandu-se supliment, per persoana.

Oferta este calculată pe baza parităţii EUR/USD de 1/1,2; în situaţia modificării cu mai mult de 5% a acestei parităţi, agenţia îşi rezervă dreptul de a ajusta tariful.

În cazul neobţinerii vizei se reţin penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării pentru viză.

Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană,