Alba Iulia Revelion de poveste Senior Voyage autocar

Romania

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Bucuresti – Cetatea Calnic - Alba Iulia (aprox. 360 km)

Plecam spre Alba Iulia si pe drum facem o oprire la Cetatea Calnic, patrimoniul UNESCO. Ajungem la hotel in Alba Iulia, unde ne incalzim sufletul cu o tuica ardeleneasca si degustam placinte coapte pe lespede. Ne bucuram de timp liber pentru o vizita la unul dintre muzeele valoroase ale orasului si de atmosfera de iarna din centrul orasului.


ziua 2

Rosia Montana – Bucium (aprox. 160 km)

Este ziua in care ne rasplatim cu o excursie optionala. Profitam de aceasta zi pentru a intalni Rosia Montana, propusa pentru includerea in patrimoniul UNESCO si descoperim un loc exceptional: satul Bucium, locuit inca din antichitate. Caracterului aprig al localnicilor care populeaza vaile si culmile sale si traditia milenara a baisagului (mineritului), au reusit sa tina inchegata comunitatea. Bucium este locul unde oficial minele s-au inchis in urma cu 50 de ani, dar locuitorii sunt inca conectati si viseaza la aurul pe care stramosii l-au scos din adancurile muntilor si la cel care este si astazi sub vatra lor. Buciumanii canta, sarbatoresc si joaca de fiecare data cand au ocazia si noi avem sansa sa ne bucuram impreuna cu ei de bucate alese, muzica si dansuri specifice zonei si de o plimbare cu sania prin peisajul feeric.


ziua 3

Blaj – Petrecere de Revelion (aprox. 70 km)

Ne indreptam spre Blaj, leagan al Scolii Ardelene si loc al celebrei Adunari Nationale din 1848. Blajul respira si transmite istorie pura si isi pastreaza aerul boem, cochet. Ii descoperim principalele obiective, nu putine la numar. Apoi ne intoarcem la hotel sa ne tragem sufletul pentru petrecerea de Revelion. Ne distram impreuna asteptand sosirea Noului An, pe care il intampinam cu veselie.


ziua 4

Cetatea Alba Carolina – Cina festiva

Ne trezim ceva mai tarziu pentru ca noaptea a fost alba, iar Anul Nou este proaspat. Dupa un mic dejun copios servit mai tirziu, ne punem sangele in miscare cu o plimbare prin cetate. Vizitam obiectivele romane ale castrului Apulum, aflam povestea Marchizul de Vauban, geniul militar din spatele fortificatiilor si ne lasam sufletul sa se incarce de istoria orasului. Pe seara continuam atmosfera festiva a inceputului de an.
ziua 5

Alba-Iulia – Bucuresti (aprox. 360 km)

Ne luam ramas-bun de la cetate si ne pregatim de intoarcerea spre casa.

Descriere

Se spune ca daca te uiti la o stea si iti pui o dorinta, se va implini. Ei bine, Revelionul in Alba Carolina – superba cetate restaurata din Alba Iulia, pusa la patru ace cu ocazia Centenarului - inseamna nu doar sa privesti, ci chiar sa locuiesti in mijlocul ei, fiind o fortareata cu o forma unica de stea. Asa ca iti poti pune nu doar una, ci cate dorinte vrei. Iar daca vreuna dintre ele este sa ai parte de cel mai frumos Revelion, aici putem da o mana de ajutor.

 

Bine de stiut

• Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat in spatele Autogarii IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM si Gara Basarab (acces dinspre Sos. Orhideelor/ Pod Basarab).

• Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

• Asezarea in autocar va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).

• Obiectivele turistice isi rezerva dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sarbatorilor legale.

• Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

• Excursia optionala se organizeaza pentru un minim de 30 de persoane si se achita la ghid, in lei, la cursul BNR din ziua respectiva.

 

Hotel Transilvania 4*

Localizare Hotelul Transilvania, complet renovat in 2015, este situat in centrul orasului Alba Iulia, la 300 de metri de Cetatea Alba Carolina.

Facilitatile hotelului Hotelul pune la dispozitie WiFi gratuit in toate zonele, un restaurant à la carte cu specific mediteranean si international, un lobby bar si un pub englezesc.

Facilitatile camerelor Fiecare camera include control climateric individual, minibar, Smart TV cu canale prin cablu, precum si o baie privata, cu uscator de par si articole de toaleta gratuite.

 

Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.

Imaginile si textele folosite pe acest site au caracter informativ.