ANGLIA - SCOTIA 2021

Anglia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu conducatorul de grup la ora 10:00 dimineata pentru imbarcare pe cursa TAROM, cu destinatia Londra - centrul cultural si artistic al Regatului Unit. Sosire la Londra la ora locala 14:05, transfer in oras si cazare la hotel 3*. Dupa-amiaza timp liber pentru vizite optionale.


ziua 2

Mic dejun. Plecare spre Stonehenge, cel mai important sit preistoric al Marii Britanii, un monument ce a fost subiectul multor teorii cu privire la originea sa, variind de la arheologie la explicaCii din mitologie sau chiar de natura paranormala. Vizitarea monumentului (intrare inclusa). Sosire la Bath, veche asezare romana, o bijuterie arhitecturala desavarsita, foarte bine conservata. Tur de oras cu ghid local si vizitarea Bailor Romane (intrare inclusa). Cazare in Cardiff la hotel 3*.


ziua 3

Mic dejun. Plecare spre Oxford, vizitarea orasului universitar. Continuarea traseului cu Stratford upon Avon, vizitarea Casei Memoriale William Shakespeare si a Casutei Annei Hathaway (intrari incluse).


ziua 4

Mic dejun. Plecare spre nordul Angliei. Prima oprire va fi in Lake District (cel mai mare parc national al Angliei). Cara Lacurilor din Anglia se caracterizeaza printr-o diversitate neobisnuita a peisajului. In marile lacuri se reflecta piscurile celor mai inalti munti din Anglia - The Cumbrian Mountains. Scurta croaziera (inclusa) pe Lacul Windermere, de la Bowness la Ambleside. Sosire si cazare in Glasgow la hotel 3*.


ziua 5

Mic dejun. Tur de oras in Glasgow cu ghid local: vizitarea Catedralei, cea mai complexa dintre toate catedralele Scotiei, o neobisnuita biserica dubla, construita un corp deasupra celuilalt, dedicata sfantului protector al orasului Glasgow-St Mungo. Dupa amiaza plecare spre Edinburgh. Tur de oras Edinburgh cu ghid local. Familiarizare cu primul Oras Literar al UNESCO, ce atrage milioane de iubitori ai artelor in fiecare an. Cazare in Edinburgh la hotel 3*.


ziua 6

Mic dejun. Zi libera in capitala Scotiei. Optional vizitarea castelului care adaposteste bijuteriile Coroanei Scotiene. Va invitam sa cunoasteti in detaliu vechea fortareata ce a servit ca baza militara in timpul razboiului contra Angliei. Veti intelege faima acestui oras si motivul pentru care aici se organizeaza anual numeroase festivaluri. Cazare in Edinburgh la acelasi hotel.


ziua 7

Mic dejun. Plecare spre Durham pentru vizitarea Catedralei (intrare inclusa). Catredrala mai este cunoscuta si cu numele complet de Catedrala lui Hristos, a Fecioarei Maria si a Sfantului Cuthbert din Durham. Aceasta a fost intemeiata in anul 1093 ramanand, pana astazi, un centru activ in viata religioasa a Bisericii Anglicane. Urmatoarea oprire este in York. Aici vom participa la un tur de oras cu ghid local al fostei capitale militare a Britaniei si vom vizita Catedrala York Minster. Aceasta frumoasa catedrala gotica este folosita pe post de resedinta episcopala de catre cel de-al doilea episcop ca importanta din intreaga Anglie. Este, de asemenea, renumita pentru colectia imensa de ferestre-vitraliu pe care o detine inca din perioada medievala. Cazare in York la hotel 3*.


ziua 8

Dupa micul dejun plecare spre Londra. Ne vom opri in Cambridge, unde vom face un tur pietonal si optional putem vizita colegiul. Cazare la Londra la hotel 3*.


ziua 9

Mic dejun. Tur de oras panoramic Londra cu ghid local: Parlamentul, Big Ben, cel mai mare ceas cu clopot si al treilea turn cu ceas ca AZnlCime din lume, Piccadilly Circus, Catedrala Westminster Abbey (intrare optionala), abatia unde au avut loc aproape toate incoronarile monarhilor englezi. Dupa-amiaza timp liber. Optional vizita la Madame Tussauds - Muzeul Figurilor de Ceara. Cazare Londra la acelasi hotel.
ziua 10

Mic dejun. Predarea camerelor si transfer catre aeroport in jurul orei 12:00 pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 14:50 (ora locala) si sosire la Bucuresti la ora 20:05.