Austria si splendorile Bavariei autocar 2021

Austria-Germania-Cehia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

  • Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. Cazare în Budapesta.

 

  • Ziua 2. Budapesta – Viena

       Astăzi este despre Viena!  Capitala Austriei este un important centru cultural al Europei vizitat anual de milioane de turiști din toate continentele. Este pentru muzică ceea ce Roma și Florența au însemnat pentru pictură, sculptură, arhitectură. De numele orașului sunt legate clasicismul vienez: Haydn, Beethoven, Mozart; imperiul dinastiei Strauss; Wienerlied – liedul vienez, unic în felul său; operetele; sunt vestite școala de medicină, congresele vieneze, dictatul de la Viena; tratatul de la Viena. Și chiar dacă prin absurd, nu ai auzit nimic din tot ce este legat de numele Vienei, concertul anual de Anul Nou, transmis de aici în peste 180 de tari, te face să visezi că vei poposi vreodată în fosta capitală a gloriosului Imperiu al Habsburgilor -  cea mai mare dinastie europeană, care, din Evul Mediu până la începutul sec. XX și-a pus pecetea asupra istoriei continentului. 

         Admirând palatele (nici o altă capitală a lumii nu are atâtea), monumentele, vizitând cele mai importante muzee, colindând străduțele romantice din centrul orașului, ascultând muzica ce se revarsă pretutindeni, vei reuși să uiți de stress-ul cotidian, să te întorci în timp și mai ales, să te identifici cu ceea ce a avut mai frumos lumea de altădată: acea atmosferă idilică, specific vieneză, care încă s-a mai păstrat.

         Luăm un prim contact cu aceste locuri vizitând Palatul Schonbrunn  și grădinile sale.  Inițial castel de vânătoare, construit în 1569 de împăratul Maximilian II, iar doi ani mai târziu împăratul Mathias descoperă un izvor, pe care îl numește “Schonen Brunnen”- fântână frumoasă. La sfârșitul sec. XVII, din ordinul lui Leopold se concepe un nou castel inspirat după Versailles, modelul fiind lăsat în urmă prin bogăția și luxul exorbitant propuse.

         Continuăm incursiunea admirănd clădirile și monumentele istorice îmbăiate în lumini ambientale într-un scurt tur panoramic din autocar amintind: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea.

         Dar pentru a cunoaște această Vienă, nu ai nevoie de mașină. Inima orașului pulsează pe locurile fostei cetați Vindobona, în jurul catedralei Sf . Ștefan, în împrejurimile Operei și Hofburgului, în centrul înconjurat de bulevardul circular – Ringul.

         Viena este un oraș pentru pietoni, pentru romantici, pentru visători.

 

Moment de răgaz (timp liber):

         Viena este faimoasă pentru restaurantele și cafenelele a căror finețe o întâlnim rar în alte locuri.  Prima cafenea s-a deschis aici încă din 1685, la început ca loc de degustare a faimoasei băuturi turcești, care se comanda după culoare. Chelnerul prezenta o tăblie vopsită  în 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzând unui anume tip de cafea. 

         Nu ezitați să treceți pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situată pe Kärntner Ring și să încercați specialități precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu puțin lapte ;  “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”-  înghețată de vanilie cu cafea Mocca și multă friscă.

Ne retragem la hotelul nostru din Viena ca să ne odihnim puțin pentru că în această seară vă invităm să participați alături de noi la o cină tradițională în faimosul cartier Grinzing (program opțional). Încă din secolul XII existau, în zidul de fortificație, mici cărciumioare unde toamna se vindea tulburel proaspăt denumit Heuriger. Din sec XVII, după înfrângerea turcilor, ele s-au mutat în afara orașului, în satele înconjurătoare, iar Grinzing a devenit unul dintre cele mai cunoscute. Localurile au ca semn distinctiv o legătură sau o coroană de crenguțe de pin atârnată deasupra intrării. Distracție plăcută!

         În cursul serii ne întoarcem la hotelul nostru și ne pregătim de o nouă aventură pe meleaguri austriece.

 

  • Ziua 3. Viena - Defileul Dunării - Durnstein - Melk - Munchen

         Este timpul să părăsim Viena. Ne îndreptăm spre Wachau, o zonă cu istorie vie, o climă blândă şi un excelent vin alb, care în fiecare anotimp este un ţinut magic. Dealurile cu viţă de vie, atmosfera medievală a satelor şi zonelor de pe malurile Dunării se adaugă unui întreg ce nu suportă comparaţii. Ocrotit de clima blândă, de influenţa dunăreană, de pantele înclinate perfect în soare şi de calitatea specială a solului alcătuit din roci primitive, vinul excelent de Wachau prosperă aici în voie, fiind deosebit de apreciat de cunoscători din întreaga lume.

         Primul popas va fi în Krems, oraș situat la confluența Dunării cu râul Krems. Varietatea culturală și istorică deosebită care începe încă din secolul X, fac din acest mic orașel o destinație turistică interesantă. Admirăm defileul Wachau, format de Dunăre, care se întinde pe o suprafață de 40 de km între orașele Krems și Melk. Ne pierdem apoi pe străduțele mici și înguste din centrul orașului pentru a descoperi câteva repere locale: Biserica Piarista Sf. Ștefan, Muzeul Weinstadt, Galeriile de Artă.

 

Moment de răgaz (timp liber):

         Deși v-am obișnuit să vă  recomandăm delicii culinare…. de data aceasta vă invităm la o “porție” de bună dispoziție vizitănd Muzeul de Caricaturi din Krems. Este singurul de acest gen din Austria. Exponatele tratează teme de umor, satiră prin benzi desenate sau animație. Vizionare plăcută!

         Ne continuăm drumul nostru prin Defileul Dunării spre Durnstein și ne oprim pe malul apei sa admiram Castelul, construit în jurul anului 1150 a cărui faimă se datorează faptului că aici a fost ținut închis de către ducele austriac Leopold V, regele Angliei, Richard Inimă de Leu, după întoarcerea acestuia din Cruciada a treia care a avut loc în Țara Sfântă împotriva musulmanilor. Admirăm turnul Bisericii, care este frumos ornamentat cu elemente baroce iar culoarea predominantă este albastru.

         Coborâm tot pe malul fluviului și ne oprim la Melk, un orășel plin cu bijuterii arhitecturale, cea mai prețioasă dintre ele fiind Abația Melk, ridicată în 1089 pe un deal stâncos ce tronează deasupra Dunării. Încă din anul 2000 a fost inclusă pe lista obiectelor de patrimoniu gestionate de UNESCO, aici aflându-se și o importanta colecție de manuscrise și cărți vechi păstrate într-o bibliotecă impresionantă.

         După ce ne-am delectat cu frumusețile locului ne îmbarcăm în autocar şi ne îndreptăm spre Munchen, capitala Germaniei. Pornim prin inima orașului, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei. În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa. Seara cazare la hotel in Munchen.

 

 

  • Ziua 4. Linderhof - Neuschwanstein - Innsbruck

               Plecăm azi într-o vizită la fabuloasele castele ale Bavariei. Oprim mai întâi la Palatul Linderhof, din Ettal. Așezat la poalele Alpilor Bavarezi, acesta este cel mai mic dar și cel mai somptuos palat al lui Ludovic II, singurul pe care a trăit să-l vadă terminat. Inspirat din Versailles, palatul are camere decorate cu pietre prețioase, o cascadă interioară și o grotă artificială, iar dormitorul regal are un candelabru de 500kg, ținând nu mai puțin de 108 lumânări. Continuăm drumul pe graniță și ajungem la Neuschwanstein, unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Un simbol al stilului romantic, palatul ne amintește de basmele copilăriei, fiind o sursă de inspirație pentru castelul Frumoasei din Pădurea adormită de la Disneyland. Precum vechii nobili, ne retragem la Insbruck, capitala Tirolului, un minunat oraș de la poalele Alpilor. Cazare la hotel in zona Innsbruck.

 

 

  • Ziua 5 . Wattens - Kitzbuhel - Zell am See – Salzburg

         În Innsbruck parcurgem un scurt tur pietonal în centrul istoric admirand  Palatul Hofburg, Goldenes Dachl, Arcul de Triumf și Pârtia de Sărituri cu schiurile Bergisel.  Atracția principală a orașului este însă Schloss Ambras, o fortăreață transformată în palat renascentist de către Arhiducele Ferdinand II. 

Pornim spre Wattens, orășelul unde a luat naștere imperiul cristalelor Swarovski, un brand cunoscut aproape oriunde în lume. Aici putem vizita Swarovski Kristallwelten, fabrica unde se produc celebrele bijuterii, una dintre cele mai populare atracții turistice ale Austriei. De aici plecăm spre Kitzbuhel, un vechi oraș minier, devenit astăzi una dintre cele mai selecte stațiuni montane. Se spune că aici se află prima pârtie de ski din Austria, datând din 1893. Micul oraș cu case colorate și arhitectură medievală, acoperit mai tot timpul de zăpadă, ne dă impresia că aici oamenii trăiesc un Crăciun perpetuu. Puțin mai jos, în Zell Am See, descoperim un peisaj furat din cărțile poștale, cu un lac bârfit că ar fi „mai albastru decât albastrul”, care se întinde la poalele munților împăduriți. Ne vom lăsa copleșiți de natură și aproape că vom ignora orice altceva, căci cu siguranță ne va lipsi acest tablou epic. Seara ne vom caza la o pensiune în zona Salzburg.

 

  • Ziua 6.   Salzburg - St Gilgen - Bad Ischl - Graz

         Începem ziua cu o sesiune de explorare în Salzburg, orașul lui Mozart. Orașul acesta este ca o scenă de film - nu degeaba au filmat aici „Sunetul Muzicii” - datorită clădirilor impecabile în stil baroc, străduțelor liniștite, parcurilor atent îngrijite, munților suberbi din fundal, castelului de pe deal, mirosul îmbietor al mâncării și lista ar putea continua la nesfârșit. Vizităm aici Grădinile Mirabel, Domul, Orașul Vechi și Casa lui Mozart. Plecăm din Salzburg traversând o zonă montană splendidă, Salzkammergut, unde putem admira peisajul cu creste de munte ce se reflectă în luciul lacurilor glaciare. Facem scurte opriri în St. Gilgen şi Bad Ischl, celebre stațiuni montane ale Austriei. Pe seară ajungem în Graz, al doilea oraș al Austriei. Aici găsim un amestec fericit de stiluri şi mişcări artistice, de la gotic, renascentist şi baroc la contemporan, care s-au succedat de-a lungul celor opt secole de istorie a oraşului. O lume pitorească a colţurilor ascunse şi a pasajelor secrete şi-a făcut loc lângă împăduritul Schlossberg. Pe platoul acestuia se ridică vechiul simbol al oraşului: turnul cu ceas din Graz, parte a fostei fortăreţe. Privind de aici, oraşul de pe Mur se deschide asemenea unei cărţi. Domul din Graz, o clădire aparţinând goticului târziu, aduce aminte de zilele în care Grazul era oraş imperial.

         Moment de răgaz (timp liber):

       Grazul a fost declarat Oraş al Deliciilor Culinare, în 2008 fiind astfel prima capitală austriacă a savorii. Deci nu ne-am putea afla într-un loc mai bun pentru a degusta din bunătăţile tradiţionale austriece care au depasit în faima graniţele ţării.  Faimosul Apfelstrudel este o experienţă culinară obligatorie în orice cafenea austriacă. Aluatul pufos şi subţire ţi se topeşte în gura iar umplutura de măr ras, scorţişoară şi stafide este cât mai consistentă. Peste glazura de deasupra se toarnă un sos călduţ de vanilie şi se poate servi alături de o îngheţată. Savurează-l împreună cu un cappuccino.

         După ce ne-am delectat cu bunătăţurile locale ne indreptam spre hotelul nostru din Graz pentru cazare.

 

  • Ziua 7.   Viena - Budapesta

         Astăzi ne întoarcem în Viena, unde avem mai mult timp să vizităm muzeele. Între ele, Muzeul Leopold este poate cel mai impresionant, adăpostind o colecție de peste 5000 de tablouri ce au aparținut odată unui singur om. MuseumsQuartier este un complex de muzee, restaurante și baruri amenajate în fostele grajduri imperiale, reprezentând inima vieții culturale a orașului. După vizită și cumpărături vom urca în autocar cu direcția Budapesta. Parcurgem capitala de pe Dunare intr-un scurt tur panoramic de autocar : Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf Stefan. Ne oprim,  pentru o scurta sedinta  foto, in Piata Eroilor situată între partea de sus a Bulevardului Andrássy și intrarea în Parcul orașului (Városliget). Piața și Bulevardul Andrássy au fost înscrise de UNESCO în patrimoniul mondial. Piața este organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei.

 

Experiență: ritm și gusturi tradiționale

         Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de Crama“?  (optional).

         Te invitam la  Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seară împreună. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne  delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!

Ne intoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.

 

  • Ziua 8.   Budapesta - Bucureşti

După micul dejun vom pleca spre București, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am văzut, si nerabdatori sa pornim la drum si cu alta ocazie.  Sosire in Bucuresti in cursul serii in functie de trafic si formalitatile vamale.

A

B

C

D

PELLERIN   PLUS

BEST DEAL

Reducere 70 €

PROMO

Reducere 50 €

STANDARD +

Reducere 30 €

326

+ 119 € (transport autocar/minibus)

256

+ 119 € (transport autocar/minibus)

276

+ 119 € (transport autocar/minibus)

296

+ 119 € (transport autocar/minibus)

pret de persoana in camera dubla

 

  • Ofertă valabilă pentru primele locuri în autocar, incepand cu bancheta a doua;
  • GRATUIT -PELLERIN CLUB CARD.
  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

 

  • Ofertă valabilă pentru ultimele locuri în autocar;
  • Nu se acceptă modificări sau anulări.
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!
  • Oferta este valabilă până la 01.09.2020.

 

 

  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;

 

 

suplimente&reduceri

  • Supliment de single 160 €
  • Reducere a 3-a persoană în cameră  15 €.
  • Reducere copil  6-12 ani  - 20 €,  pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți