Beautiful Coreea de Sud 8 nopti 2021

Coreea Circuite

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

  • Ziua 1. București - Suwon

Călătoria începe in aeroportul din Otopeni, Bucuresti unde ne vom intalni cu conducatorul de grup roman si pornim in calatorie cu destinatia finala, Coreea de Sud.

 

  • Ziua 2. București - Suwon

O data ajunsi in Seoul pornim spre Suwon, un oraș foarte interesant, situat la 30 km de Seoul. Suwon a fost pe cale de a deveni capitala statului la sfârșitul sec. XVIII, după ce Regele Jengjo a ridicat aici un zid fortificat de 5.7km. Zidul s-a construit, însă regele a murit și planul a fost sistat, așa că orașul s-a ales cu un edificiu care astăzi atrage zeci sau chiar sute de mii de turiști anual. Odată ajunși în oraș, vom vizita o atracție cel puțin ciudată, dar foarte interesantă, Muzeul Toaletei. Deși clădirea în formă de vas de WC și nenumăratele statui care fac trimitere la defecație stârnesc râsete și chicoteli, pe măsură ce înaintezi în muzeu vei afla că tema sa este cât se poate de serioasă. Aici funcționează chiar și un ONG care își propune să asigure tuturor cetățenilor lumii accesul la toalete curate, canalizare și apă curentă. Următoarea oprire este la Fortăreața Hwaseong, zidul de apărare menționat anterior, care printre altele adăpostește palatul Regelui Jengjo, Haenggung. Atât palatul, cât și fortăreața, au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1997.

 

  • Ziua 3.  Suwon - Busan

După mic-dejun împachetăm și plecăm spre Busan, un frumos oraș de pe malul Mării Japoniei, înconjurat de munți și izvoare termale, dar și foarte renumit pentru preparatele din pește și fructe de mare proaspete. Parcul Yongdusan ne încântă cu peste 70 de specii de arbori, cu Muzeul Instrumentelor Populare și Expoziția Bărcilor Lumii, dar și cu Turnul Busan, un edificiu care măsoară 120m în înălțime. Nu zăbovim prea mult prin parc, ca să fim siguri că avem timp să urcăm pe puntea de observație a turnului, care ne oferă o panoramă superbă asupra orașului și portului Busan. Schimbăm acest punct de observație distant și izolat cu unul care ne oferă o imagine cât se poate de detaliată. Din parc mergem în Piața de Pește Jagalchi, un loc unde poți simți atmosfera cotidiană, autentică, a orașului, dar și miresmele mai mult sau mai puțin îmbietoare ale peștelui și fructelor de mare, pietre de temelie ale gastronomiei locale. Cei care nu-s mari amatori de pește n-au motiv de întristare, căci ziua continuă cu o vizită la Piața Internațională. Aici poți găsi absolut orice, însă atracția principală a pieței sunt, bineînțeles, tarabele cu mâncare. Celelalte secțiuni și raioane ale pieței sunt mai puțin ofertante pentru turiști, însă o plimbare printre acestea este o excelentă introducere în cultura locală. Ultima oprire a zilei este la BIFF Plaza, una dintre principalele zone comerciale și culturale ale orașului. Pe lângă mâncare delicioasă, aici vei găsi magazine de lux, săli de cinema, centre de divertisment și o alee unde poți vedea amprentele palmelor unor mari actori coreeni.

  • Ziua 4. Busan

Petrecem încă o zi în Busan și începem turul orașului cu Templul Haedong Yonggungsa, un templu budist construit în 1376 de către învățătorul Naong. Templul a fost distrus în timpul invaziei japonezilor din sec. XVI, însă a fost reconstruit în 1930. Părăsim această oază de liniște și vizităm unul dintre cele mai plăcute obiective ale orașului, Plaja Haeundae, cea mai populară plajă a orașului și scena multor evenimente, printre care și Festivalul Internațional de Film din Busan (BIFF). De pe plajă putem admira, în plan îndepărtat, linia zgârie-norilor din sticlă care domină această parte a orașului. Mergem apoi la Casa APEC Nurimaru, un monument care îmbină stilul arhitectural tradițional coreean cu elementele și tendințele contemporane. Clădirea a fost ridicată cu ocazia Summitului APEC din 2005, la care au participat liderii a 21 de țări din întreaga lume. La câțiva pași distanță ne așteaptă The Bay 101, un centru multifuncțional modern așezat pe malul mării, una dintre cele mai populare zone de relaxare din oraș, unde au loc o mulțime de evenimente. După această plimbare pe jos ne așezăm confortabil în autocar și pornim spre Podul Diamant Gwangan, unul dintre cele mai impresionante și mai inovatoare proiecte de infrastructură din întreaga lume, cu o lungime de peste 7km, a cărei construcție a durat 8 ani. Traversăm acest monument modern și ne îndreptăm spre ultimul punct de vizită al zilei, Orukdo Skywalk, o punte de observație din sticlă, construită pe marginea unui mal înalt al Mării Japoniei. Senzația care te cuprinde când pășești pe suprafața transparentă a punții, la câteva zeci de metri deasupra mării, este greu de descris în cuvinte, așa că te încurajăm să o experimentezi pe propria piele.

 

  • Ziua 5. Busan - Jeju

Savurăm un mic-dejun copios, după care plecăm la aeroportul Gimhae, de unde zburăm spre Jeju, cea mai mare insulă din arhipelagul coreean și principala destinație de vacanță a țării. Plecăm în explorarea insulei și facem prima oprire la stânca Yongduam, care în traducere înseamnă Capul Dragonului. Așa cum chiar numele o spune, aici găsim o stâncă ce se aseamănă cu capul unui dragon, formă dată de forța vântului și valurilor de-a lungul câtorva mii de ani. Vizitatorii pot admira nu doar forma interesantă a acestei stânci, dar și imaginea încântătoare a malului stâncos și a întinderii apelor. De asemenea, aici poți savura și un delicios sandwich cu fructe de mare. După această plimbare și o eventuală gustare ar fi un moment ideal pentru o cană de ceai energizant, așa că pornim spre Muzeul Ceaiului O’Sulloc. Aici, pe lângă muzeul care ne oferă toate informațiile interesante despre creșterea ceaiului verde și despre proprietățile sale, descoperim și o imensă plantație de ceai, unde putem face o plimbare relaxantă și unde cu siguranță vom face o mulțime de fotografii. La plecare nu uita să guști din mostrele gratuite de ceai, să încerci o înghețată cu ceai verde sau să îți cumperi câteva cutii de ceai pentru acasă. Continuăm ziua în aceeași notă relaxantă, cu o vizită la Cascada Cheonjeyeon, o superbă cascadă dispusă pe trei niveluri, înconjurată de un cadru natural absolut superb, dominat de stânci și vegetație luxuriantă. Din nefericire nu ne putem scălda în apa rece a cascadei, însă ne putem limpezi mintea în această atmosferă serenă și putem imortaliza imagini extraordinare. Ultima oprire a zilei este într-un alt loc sublim, Jusangjeolli, unul dintre cele mai dramatice și mai impresionante promontorii stâncoase pe care le vei vedea vreodată. Aici e locul perfect unde poți petrece sfârșitul zilei și de unde poți admira apusul

  • Ziua 6. Jeju

   Avem încă o zi la dispoziție pentru a ne bucura de priveliștile încântătoare și atmosfera de paradis a insulei Jeju. După mic-dejun vizităm Peștera Manjaggul, o peșteră vulcanică impresionantă care, în ciuda lungimii sale de aproape 9000m, este doar a doua ca dimensiuni de pe insulă. Aici putem admira o mulțime de formațiuni geologice formate din lavă răcită, precum stalactite și stalagmite din lavă, coloane din lavă, helictite, poduri, rafturi, dar și frumosul coral de peșteră. Pe insula Jeju trăiește o comunitate de femei foarte veche și foarte importantă, cunoscută sub numele de Jeju Haenyeo. Aceste femei, scufundătoare de profesie, se aventurează zilnic sub valurile mării în căutarea viețuitoarelor marine comestibile precum scoicile, melcii, dar și algele. Scufundătoarele nu folosesc niciun fel de echipament pentru respirație, ci învață să-și regleze singure nivelul de oxigen pentru a face față presiunii. Antrenamentele încep încă din copilărie, iar femeile rămân active și se scufundă până la vârsta de 70-80 de ani. Toate aceste detalii, plus multe altele, ne vor fi oferite în timpul vizitei la Muzeul Scufundătoarelor. De aici ne deplasăm spre sudul insulei, unde vom descoperi Seongsan Ilchulbong, un mic munte de rocă vulcanică ce se ridică deasupra mării. Această formațiune a apărut în urma unor erupții hidrovulcanice, formând un con de piatră cu înălțimea de 182m. Seongsan Ilchulbong arată ca o fortăreață ridicată în apa mării, iar suprafața sa este acoperită de vegetație, ceea ce îi oferă un aspect cu atât mai interesant. Tot în estul insulei găsim și Seopjikoji, un alt promontoriu deosebit de frumos, de data asta acoperit cu flori colorate și vegetație. Excursia noastră în Insula Jeju se încheie cu o vizită la parcul tematic Eco Land, a cărei misiune este să pună în valoare ecosistemul insulei. Aici putem admira grădini, mici parcuri, muzee și zone destinate animalelor care trăiesc pe insulă.

 

 

 

  • Ziua 7. Jeju - Seoul

  Azi părăsim Insula Jeju și plecăm spre Seoul, capitala și cel mai mare oraș din Coreea de Sud. Turul orașului începe imediat după aterizare, prima oprire fiind la N Seoul Tower, un turn cu înălțime de 236m, așezat pe vârful muntelui Namsan, care se înalță chiar din coasta orașului. Turnul are o punte de observație care ne oferă o priveliște ce cuprinde tot orașul și împrejurimile sale, un mod excelent de a face cunoștință cu capitala Seoul. Următoarea destinație este chiar în inima orașului, în Myeongdong, o imensă zonă comercială împânzită de magazine luxoase, restaurante, baruri și localuri fast food. Tot aici au loc și o mulțime de evenimente, de la petreceri și concerte K-Pop la prezentări de modă, piese de teatru și concerte de muzică folclorică. De aici plecăm spre un alt punct fierbinte al orașului, și anume Dongdaemun Design Plaza, un imens complex neofuturist proiectat de celebrii arhitecți Zaha Hadid și Samoo. Acest proiect a contribuit în mare parte la desemnarea orașului Seoul drept capitală mondială a designului, în anul 2010. Pe acoperișul acestui monument modern se află un parc, iar la interior găsim o mulțime de spații de evenimente și expoziție, magazine, dar și replica unui fragment din vechea fortăreață a orașului.

  • Ziua 8. Seoul

            După ce luăm masa de dimineață la hotel, mergem să vizităm Palatul Gyeongbok, reședința regală a dinastiei Joseon, inaugurat în 1395. Deși palatul a ars în timpul invaziei japonezilor de la sfârșitul sec. XVI și a zăcut abandonat timp de 200 de ani, el a fost reabilitat în sec. XIX, mai exact toate cele 7.700 de camere pe care le deține. Cu toate astea, tot japonezii au fost cei care l-au distrus un secol mai târziu, însă coreenii l-au readus la forma sa originală. Palatul găzduiește Muzeul Național al Palatului Coreean și Muzeul Folclorului Național Coreean, cel din urmă fiind inclus în itinerariul acestei zile. După ce vizităm muzeul folclorului urcăm în autocar și mergem spre Satul Bukchon Hanok, iar în drumul nostru vom trece pe lângă Casa Albastră, reședința președintelui statului. Ajungem rapid în Bukchon Hanok, un sat tradițional situat în nordul orașului, un fel de imens muzeu al satului, unde sunt expuse și conservate monumente, case și alte elemente specifice unei așezări tradiționale coreene de acum 600 de ani. Încheiem ziua cu o activitate relaxantă și distractivă, o vizită în Insa-dong, un cartier renumit pentru activități și evenimente culturale, pentru ceainării, restaurante și baruri, care odinioară era cunoscut drept un centru al comerțului cu artă și antichități.

 

  • Ziua 9. Seoul

   Azi este ultima zi în care mai putem explora capitala Seoul, așa că trebuie să bifăm câteva obiective importante. Primul dintre acestea este Parcul Yeouido Hangang de pe malul fluviului Han, cunoscut și drept Parcul Culorilor. Acest imens parc se întinde de-a lungul albiei fluviului Han și este format, de fapt din 12 parcuri distincte. Pe lângă acestea, în zona albiei Râului Han se află și o mulțime de instituții financiare și clădiri de birouri, locul fiind cunoscut drept Manhattanul din Seoul. Pe lângă grădini, arbori înfloriți și arbuști, care dau parcului numele de Parcul Culorilor, aici vei găsi mai multe puncte de atracție, precum un centru de unde poți închiria biciclete, un imens zgârie-nori unde se află o galerie de artă, Building 63, Mallul IFC și o mulțime de restaurante și cafenele. Samsung D’light, următoarea noastră oprire, este probabil cel mai mare centru promoțional și expozițional al gigantului tehnologic Samsung. Aici poți găsi un magazin cu produse Samsung, un spațiu de expoziție și unul dedicat proiectelor și prototipurilor companiei, prezentate ca soluții la problemele societății globale. Plecăm apoi spre Itaewon-Dong, un cartier cunoscut drept centrul distracției, al petrecerilor, al restaurantelor și al barurilor pentru tineri. Tot aici găsești și magazine ale celor mai noi și mai inovatoare branduri coreene. Hongdae, o zonă care concurează cu Itaewon-Dong în materie de distracție, este următoarea noastră oprire. Aici își petrec timpul liber o mulțime dintre tinerii din Seoul, mai ales studenții Universității Hongdae, care dă și numele zonei. Aici vei găsi mai puține magazine, în schimb ai de ales dintr-o mulțime de cluburi, baruri, săli de concerte și alte spații unde te poți distra pe cinste și unde poți observa în detaliu cultura locală a tinerilor. Ultima oprire este Sinchon-dong, un cartier studențesc cunoscut de asemenea pentru viața de noapte extrem de activă, pentru cluburi și restaurante. Dacă timpul îți permite, fă o plimbare pe străzile pline de localuri ale cartierului și oprește-te în oricare dintre ele îți face cu ochiul.

 

Ziua 10. Seoul

   Ne luăm rămas bun de la capitala Coreei de Sud, ne facem bagajele și pornim cu zborul spre casă, plini de amintiri și sentimente plăcute dobândite în această fascinanta destinatie.