Bohemian Rapsody autocar 2021

Austria-Germania-Cehia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

  • Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. Cazare în Budapesta.

 

 

  • Ziua 2. Budapesta - Oraşul de pe Dunăre

Avem o zi întreagă la dispoziție pentru a explora capitala Ungariei. Budapesta are suficiente clădiri baroce, neoclasice, eclectice și art nouveau cât să satisfacă pretențiile oricărui turist. Parcurgem capitala de pe Dunare intr-un scurt tur panoramic de autocar : Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf Stefan. Ne oprim,  pentru o scurta sedinta  foto, in Piata Eroilor situată între partea de sus a Bulevardului Andrássy și intrarea în Parcul orașului (Városliget). Piața și Bulevardul Andrássy au fost înscrise de UNESCO în patrimoniul mondial. Piața este organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei. O comoară a locului este Marea Sinagogă, cea mai mare din afara New-York-ului. Construită în 1859, îmbină stilul romantic cu cel maur. Putem vizita și Palatul Regal, construit de Habsburgi la sfârșitul secolului XVII, unde putem vedea Galeria Națională de Artă, Muzeul Castelului și Librăria Națională Széchenyi. Nu pierde ocazia de a închiria o bicicletă și a de a explora orașul pe două roți. Este un mod ideal de a simți cât mai de aproape suflul orașului și de a descoperi obiective ascunse. Seara cazare la acelaşi hotel din Budapesta.

 

 

  • Ziua 3. Budapesta – Gyor – Viena

Azi călătorim spre Viena și facem un scurt popas în frumosul oraș Gyor, situat chiar pe malul sudic al Dunării. Aici putem vedea Racla Regelui Ladislau I, Primăria, o clădire superbă în stil neoclasic, Sinagoga în stil neoromanic și Muzeul de Artă. Avem destul timp pentru a servi o masă seriosă, cu gulaș și o varietate imensă de ciorbe, care alunecă perfect alături de un pahar de palinka. După masă și vizite pornim din nou la drum și nu trec nici două ore că ajungem în Viena, capitala Austriei, unul dintre cele mai romantice orașe europene. Admirăm clădirile și monumentele istorice îmbăiate în lumini ambientale într-un scurt tur panoramic din autocar amintind: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea. Dar pentru a cunoaște această Vienă, nu ai nevoie de mașină. Inima orașului pulsează pe locurile fostei cetați Vindobona, în jurul catedralei Sf . Ștefan, în împrejurimile  Operei și Hofburgului, în centrul înconjurat de bulevardul circular – Ringul. Viena este un oraș pentru pietoni, pentru romantici, pentru visători. Seara cazare la Viena.

 

  • Ziua 4. Viena - Palatul Schonbrunn

Călcând pe urmele lui Mozart, Haydn și Strauss, pornim în explorarea Vienei și admirăm eleganța specifică unei capitale de imperiu. Admirăm clădirea Parlamentului, cu statui impunătoare de marmură, putem vizita Palatul Hofburg, o bijuterie arhitectonică de secol XIII, apoi Catedrala Sf. Ștefan, unul dintre cele mai îndrăgite obiective ale orașului. 

Moment de răgaz (timp liber):

Viena este faimoasă pentru restaurantele și cafenelele a căror finețe o întâlnim rar în alte locuri. Prima cafenea s-a deschis aici încă din 1685, la început ca loc de degustare a faimoasei băuturi turcești, care se comanda după culoare. Chelnerul prezenta o tăblie vopsită în 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzând unui anume tip de cafea. Nu ezitați să treceți pragul renumitei cafenele Schwarzenberg situată pe Kärntner Ring și să încercați specialități precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu puțin lapte ; “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de portocale sau “Wiener Eiskaffe”- înghețată de vanilie cu cafea Mocca și multă friscă.

După aceste vizite avem timp liber la dispoziție pentru experimenta magia Vienei după bunul plac. Vă recomandăm vizita la Palatul Schonbrunn și grădinile sale. Inițial a fost castel de vânătoare, construit în 1569 de împăratul Maximilian II, iar doi ani mai târziu împăratul Mathias descoperă un izvor, pe care îl numește “Schonen Brunnen”- fântână frumoasă. La sfârșitul sec. XVII, din ordinul lui Leopold se concepe un nou castel  inspirat după Versailles, modelul fiind lăsat în urmă prin bogăția și luxul exorbitant propuse. Seara cazare la acelaşi hotel din Viena.

 

  • Ziua 5. Viena – Tabor - Praga

Pornim din nou la drum, cu destinația Praga, însă până acolo facem oprire în orașul ceh Tabor, care s-a consacrat în istorie drept cel mai radical bastion al mișcării husite. Caracterul radical de acum 600 de ani a dispărut complet, însă orașul păstrează o mulțime de mărturii istorice interesante precum Muzeul Husit și pasajele subterane medievale care au fost deschise de curând pentru public. Frumosul oraș medieval te surprinde însă cu o scenă culturală foarte vie și cu un permanent joie de vivre, cu străzi pline de tineri, localuri moderne și magazine de artizanat. La amiază plecăm spre capitala Cehiei, Praga, cunoscut și drept „orașul cu o mie de turle”. Praga este un oraș fermecător, unul dintre cele mai bine conservate din Europa, în ciuda distrugerilor suferite în timpul războaielor și invaziilor. Praga e cunoscută și drept orașul cu cea mai bună bere din lume, așa că înainte de odihnă putem gusta câteva specialități locale. Cazare la hotel în Praga.

 

  • Ziua 6. Praga – Oraşul de Aur

       Orașul turlelor, Praga egalează Parisul în frumusețe și eleganță, iar berea sa este considerată de către milioane de oameni ca fiind cea mai bună din lume. Mergem la Catedrala Sf. Vitus, un simbol al orașului a cărei construcție a durat 600 de ani, apoi ne continuam vizita in Castelul Praga, care pare desprins din cărțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal. Ne plimbăm pe lângă numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din capitala cehă, punct de întâlnire pentru îndrăgostiți și promenada favorită a localnicilor. Facem un popas în Piața Orașului Vechi pentru a admira cladirea Primariei si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic al acesteia. Monumentul exercită o puternică atracție asupra turiștilor, acest lucru datorându-se faptului că de fiecare dată când sunt anunțate orele, are loc un adevărat spectacol animat care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla în apropiere, aceștia neîncetând niciun moment să filmeze sau să fotografieze spectacolul oferit zilnic de bătrânul orologiu.

 

Moment de răgaz (timp liber):

       Chiar daca nu esti consumator de bere, trebuie sa gusti berea din Praga, Vytopna Railaway Restaurant, situat in piata Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi, unde pe langa zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atractia localului, 900 m de cale ferata in miniatura. Spre incantarea clientilor, bautura este adusa la fiecare masa in vagonul trenului care circula pe aceste sine.

        

         Dupa amiaza program liber in Praga pentru vizite individuale. Opțional, vă propunem sa participati la o croazieră pe Vltava, o experiență de neuitat, în cadrul căreia vom admira peisajul citadin dintr-o altă perspectivă.  Plutim agale pe sub Podul Carol, pe deasupra căruia ne-am plimbat în tihnă mai devreme, apoi vedem panoramic castelul Vysehrad de pe malul apei care va părea cu atât mai impozant privit de aici. La bordul vasului vom privi cum luminile orașului se aprind una câte una odată cu lăsarea serii. Fermecătoarea Praga nu se vede, se simte!

         Seara ne întoarcem la hotelul nostru din Praga. Cazare.

  • Ziua 7.  Praga – Frankurt

Astăzi ne așteaptă un drum mai lung, dar încântător, cu păduri și peisaje pitorești. În jurul prânzului ajungem în Frankfurt, un oraș unde șarmul de epocă se îmbină perfect cu spiritul modern actual. Un simbol al orașului sunt zgărie-norii care brăzdează cerul și dau locului un aer fermecător. Vizităm Catedrala Sf Bartolomeu, cu turnul său gotic de 95m, și Piața Romerberg, cea mai frumoasă din oraș, ne dezvăluie o frântură din aspectul localității în epoca medievală, datorită caselor colorate cu poduri din lemn. În Frankfurt se află și casa unde a locuit renumitul poet german Goethe până în 1795, transformată în prezent în muzeu. Seara cazare in Frankfurt.

 

  • Ziua 8.  Frankfurt – Leipzig – Berlin

Ajungem la prânz în Leipzig, un oraș cu atmoferă tânără și vibrantă, denumit deseori „Noul Berlin”. Este un oraș foarte îndrăgit de tinerii pasionați de artă, afaceri și muzică, aici trăind în tinerețile lor chiar Bach, Mendelssohn și Wagner. Vom vizita mai întâi Nikolaikirche, o superbă biserică în stil romanic și gotic, care devine infinit mai frumoasă odată ce pășești în interiorul său. Museen in Grassi adăpostește de fapt trei muzee excepționale, unul cu instrumente muzicale, unul care studiază culturile lumii și unul muzeu de artă decorativă cu colecții de mobilier art-nouveau și art-deco, porțelanuri, piese din sticlă și din ceramică. Unul dintre cele mai frumoase parcuri ale orașului este în realitate un cimitr, ce poartă numele de Südfriedhof, cu alei elegante, o mulțime de animale mici care zburdă în voie și un crematoriu cu aspect de palat. De aici ne continuăm drumul spre Berlin, capitala și cel mai mare oraș al Germaniei. Cazare la hotel în Berlin.

 

  • Ziua 9.  Berlin  

       În prima parte a zilei facem un tur al Berlinului, un reper de top care fascinează pe oricine dornic să exploreze cultura vibrantă, arhitectura de top, mâncărurile fabuloase și istoria fulminantă. Ne plimbăm pe Bulevardul Unter den Linden, care a fost inițial o rută de călărie, apoi a devenit bulevard regal, continuăm cu Gendarmenmarkt, probabil cea mai frumoasă piață din oraș, apoi vedem un marcant simbol al Berlinului, Poarta Brandenburg. Nu putem omite în turul nostru nici Reichstag, clădirea care găzduiește Parlamentul German, Alexanderplatz, unde se află Turnul de Televiziune și ruinele Zidului Berlinului.

 

Moment de răgaz (timp liber):

       Suntem în țara celor care au pretenția că sunt cei mai prolifici consumatori de bere din lume. Însă astăzi pe noi nu ne interesează cantitatea, ci calitatea. Vom face o degustare de bere fermentată ca pe vremuri de berarii de la Eschenbrau, din Berlin. Gustul unei beri artizanale, fermentate după o rețetă unică ne va pune la încercare imaginația. Gustul poate cuprinde arome ușor fructate, iar aciditatea blândă ne va convinge să mai experimentăm încă odată, și încă odată… Să te tot bucuri de experiențe atât de spumoase.

       După-amiaza, avem timp liber pentru a descoperi și alte lucruri interesante în Berlin. Opțional, putem face o excursie la Potsdam, capitala landului Brandenburg. Vom vedea Palatul Sanssouci, fost Palat de Vară al Regelui Prusiei, Frederick cel Mare și parcul care îl înconjoară, de o frumusețe rară. Grădinile terasate, fântânile arteziene și statuile superbe i-au adus locului meritul de a face parte din Patrimoniul UNESCO.

Seara ne întoarcem în Berlin. Cazare la același hotel din Berlin.

 

  • Ziua 10.  Berlin – Poznan – Varsovia

Drumul spre Varșovia ne poartă printre câmpii întinse cu ferme și sate pitorești, iar la jumătatea călătoriei ne oprim în Poznan, un oraș foarte vibrant cu un centru vechi extraordinar de bine conservat și pus în valoare. Vechea Piață din Poznan este inima orașului și în același timp a treia ca mărime din Polonia. Clădirile din interiorul pieței – Vechea Primărie, Vechea Casă de Cântărire a Mărfii, Muzeul Militar Wielkopolska, Muzeul dedicat Revoltei Polonia Mare, Fosta Cancelarie a orașului – îmbină stiluri arhitecturale diferite creând un impact vizual deosebit.

Piața este înfrumusețată și de fântâna zeiței Proserpina, Statuia Sf. Ioan Nepomucene sau alte fântâni care îi înfățișează pe zeii Neptun, Apolo și Marte. Ne urcăm din nou în autocarul care ne duce spre Varșovia, un oraș care a rezistat eroic în fața asediilor războiului și persecuției comuniste. Seara cazare la hotel în Varşovia.

 

  • Ziua 11.  Varşovia lui Chopin…

Ziua de azi este dedicate în întregime explorării Varşoviei, iar prima oprire o facem în Centrul Vechi, inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Suntem înconjurați de clădiri impunătoare, edificii care au marcat momente cruciale din istoria Poloniei. Ne impresionează Catedrala Sf. Ioan, Piața Veche, Fortăreața Barbakan, Columna lui Sigismund al III-lea, Palatul Regal și Biserica Sfintei Cruci în care se află urna cu inima celui mai romantic compozitor din toate timpurile, Frederik Chopin. Timp liber în Varşovia.

 

Moment de răgaz (timp liber):

În timpul liber vă propunem o scurtă o scurtă plimbare în parcul Lazienki cu al său impresionant “Palat Plutitor", reședința de vară a ultimului rege al Poloniei, Stanislaw August Poniatowski.

Timp liber în Varşovia. Seara vă propunem un program opţional inedit: participarea la un concert pentru pian de Chopin. Spiritul Varşoviei şi muzica lui Chopin merg mână în mâna. Acest recital privatare loc într-o clădire istorică a oraşului şi este sustinut de un pianist polononez care aduce în sala de concert acordurile muzicale melodioase ale partiturilor compuse de celebrul Chopin.

Cazare la acelaşi hotel din Varşovia.

 

  • Ziua 12.  Varşovia - Czesctochowa – Auschwitz - Cracovia

              Continuăm călătoria spre Czestochowa. Orașul găzduiește Mănăstirea Jasna Gora ridicată în secolul al XIV-lea care atrage mii de pelerini din întreaga lume în fiecare an. În mănăstire vom putea admira celebra icoană a Madonei Negre, despre care se spune că este făcătoare de minuni. Se povestește că icoana ar fi reușit să oprească invazia trupelor suedeze în secolul al XVII-lea și să salveze mănăstirea de jaf. Părăsim Czestochowa și mergem spre Auschwitz, locul unde a funcționat cel mai mare lagăr de concentrare nazist. Uriașa tabără a fost construită în apropierea unui important nod feroviar cu nu mai puțin de 44 de linii paralele. Astfel, naziștii au adus aici un număr imens de oameni, peste un milion dintre ei fiind uciși. De aici mai avem un drum mic de parcurs până în Cracovia, unul dintre cele mai mari și mai frumoase orașe din Polonia. Orașul este vechea capitală a Poloniei, așadar un important centru cultural, universitar și politic încă din secolele VI-VII. Profitați de timpul rămas și faceți o plimbare pe malul râului Vistula. Cazare la hotel în Cracovia.

 

  • Ziua 13.  Cracovia  - Polka Party

Începem vizita în Cracovia și descoperim primele semne care ne confirmă că suntem  într-o fostă capitală, loc de încoronare și reședință a monarhilor polonezi până în 1734.  Pe colina Wawel, situată deasupra râului Vistula, admiram cel mai important complex arhitectonic, fosta reședință regală, Castelul Wawel şi Catedrala unde a predicat Karol Wojtyla  viitorul Papă Ioan Paul II . În criptele din subsolul catedralei se află mormintele  regilor Poloniei.

 

Moment de răgaz (timp liber):

Cu siguranță ai observat numărul copleșitor de mare al consoanelor din vocabularul polonez. Ca să le poți ignora cu seninătate, hai să gustăm un pahar sau două de Tatanka - supranumită și "placintă de mere" datorită gustului său puternic aromat. Băutura tradițională este un amestec de vodka zubrówka, suc de mere și scorțisoară. Se servește cu un strop de lămâie și gheață. Delcios!

Timp liber la dispoziţie pentru vizite individuale în Cracovia. Seara vă propunm un program opţional Polka Party! Veţi avea parte de un spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale poloneze în timp ce veţi gusta preparatele tradiţionale ale bucătăriei locale acompaniate de băuturile specifice zonei.

Seara cazare la acelasi hotel din Cracovia.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale

         Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de Crama“?  (opțional).

         Te invităm la  Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seară împreună. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne  delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!

 

  • Ziua 15.  Budapesta – Bucuresti 

         Astăzi ne întoarcem la București, după o călătorie de-a dreptul magică, prin câteva dintre cele mai frumoase orașe europene.

 

A

B

C

D

PELLERIN PLUS

BEST DEAL

Reducere 100

PROMO

Reducere 80

STANDARD +

Reducere 30

541

+ 199 € (transport autocar/minibus)

441

+ 199 € (transport autocar/minibus)

461

+ 199 € (transport autocar/minibus)

511

+ 199 € (transport autocar/minibus)

pret de persoana in camera dubla

 

  • Ofertă valabilă pentru primele locuri în autocar, incepand cu bancheta a doua;
  • GRATUIT -PELLERIN CLUB CARD.
  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

  • Ofertă valabilă pentru ultimele locuri în autocar;
  • Nu se acceptă modificări sau anulări.
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!
  • Oferta este valabilă până la 01.09.2020.

 

  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;

 

 

suplimente & reduceri

  • Supliment de single 275 €
  • Reducere a 3-a persoană în cameră  15 €.
  • Reducere copil  6-12 ani  - 25 €,  pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți