Brazilia, Argentina & Chile - Până la capăt! 15 nopti 2021

Brazilia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

Program

 

  • Ziua 1. București – Rio de Janeiro

Călătoria noastră începe de pe Aeroportul Henry Coandă din București, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Rio. Transfer și cazare la hotel în Rio de Janeiro.

 

  • Ziua 2.  Rio de Janeiro – Sugarloaf

Mic dejun. Astăzi vă propunem o excursie opţională de jumătate de zi la Sugarloaf, la intrarea în Golful Guanabara, unde vom regăsi unul dintre principalele simboluri ale orașului: Sugarloaf sau “Căpăţâna de zahăr”. Vom urca la 215 m înălţime cu telecabina, de unde vom admira și fotografia panorama superb a Golfului Guanabara cu multitudinea sa de insuliţe, Podul Rio-Niterói și Dealul Corcovado. Următoarea oprire va fi la 395 de metri înălţime, de unde vom putea vedea Plaja Copacabana, Fortăreaţa Cruz și Plaja Niterói. În a doua parte a zilei avem timp să ne relaxăm la plajă sau la o sesiune de shopping. Atenţie! nu uitaţi să folosiţi crema de protecţie solară din belșug, soarele din Rio este la fel de intens ca personalitatea localnicilor! Seara cazare Rio de Janeiro.

 

  • Ziua 3. Rio de Janeiro – Muntele Corcovado

Dis- de-dimineţă avem opţiunea unei excursii de jumătate de zi la Muntele Corcovado, unde Statuia lui Iisus Hristos se înalţă la 710 m altitudine peste nivelul mării. Statuia a fost inaugurată în anul 1931 și poate fi zărită din orice punct al orașului. Începem vizita din apropiere de Cosme Velho, de unde urcăm la bordul unui tren cu aburi ce ne va duce până sus la statuie, trecând prin Pădurea Tijuca, cea mai mare pădure urbană din lume. De aici de sus putem privi panoramic întregul oraș, cu plajele sale din sud, Golful Guanabara, “Căpăţâna de zahăr” și Laguna Rodrigo de Freitas. Vă recomandăm să nu uitaţi aparatele foto, pentru că veţi avea cu siguranţă multe priveliști de memorat. A doua parte a zilei ne permite să ne relaxăm și să cutreierăm orașul. Seara cazare în Rio de Janeiro.

 

  • Ziua 4. Rio de Janeiro

       Mic dejun la hotel și timp liber în cursul dimineţii. Transfer la aeroport, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Foz do Iguaçu. Transfer la hotel, unde ne mai rămâne timp liber pentru relaxare. Cazare în Foz do Iguaçu.

      

  • Ziua 5. Foz do Iguaçu

Începem ziua devreme, cu un mic dejun savuros, după care ne așteaptă o excursie opţională la Cascadele Iguazu (partea Braziliană), o “colecţie” de nici mai mult nici mai puţin de 275 de cascade ce se întind pe o lungime de 3 km, localizate pe Râul Iguazu, acesta fiind graniţa naturală între Argentina și Brazilia. Acestă minune naturală a lumii este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, încă din anul 1986. După amiaza vizităm Cascadele Iguazu pe partea Argentiniană. La Garganta del Diablo (Gâtlejul Diavolului) este cascada cu debitul cel mai mare dintre acestea, fiind și cea mai impresionantă. Deplasarea între pasarelele canionului se face cu trenul ecologic al pădurii tropicale. Cu siguranţă nu vreţi să rataţi o astfel de experienţă!

Seara cazare în Foz do Iguaçu.

  • Ziua 6. Foz do Iguaçu – Buenos Aires

       Transfer la aeroport, de unde zburăm spre Buenos Aires. Transfer și cazare la hotel. În cea de-a doua parte a zilei vom face un tur al orașului Buenos Aires, denumit și “Parisul de Sud”, Capitala Argentinei și cel de-al doilea oraș ca mărime al Americii de Sud. Orașul se bucură de o bogăţie interculturală remarcabilă, datorată în mare măsură multitudinii de imigranţi care s-au stabilit aici, veniţi din toate colţurile lumii. Monserat este cel mai vechi dintre cele 47 de cartiere ale orașului Buenos Aires. În turul nostru vedem Plaza de Mayo, unde regăsim clădirea Guvernului sau Casa Rosada – ridicată în 1580 și renovată în secolul al XIX-lea, teatre renumite și artere comerciale. Continuăm pe Bulevardul Mai și Strada Florida, unde vom regăsi o continuă demonstraţie de tango. Turul pietonal ne conduce în cartierul Recoleta, unde vom descoperi mormântul Evitei Peron, soţia fostului președinte Juan Peron. În periplul nostru vom descoperi multe monumente înscrise în lista Patrimoniului Naţional. Cazare în Buenos Aires.

  • Ziua 7. Buenos Aires – Delta del Tigre – Buenos Aires

       După micul dejun, pornim într-o excursie opţională de jumătate de zi în Delta del Tigre, unde vom naviga la bordul unei ambarcaţiuni pe diferitele braţe ale Deltei Tigrului. Descoperim Râul Parana și miile de insuliţe ce-l înconjoară. Delta Tigrului prosperă datorită dezvoltării turismului, iar mulţi dintre locuitorii marilor orașe și-au construit aici luxoase case de vacanţă, sau chiar locuinţe permanente. Vă așteaptă o zi de neuitat într-un cadru natural superb, ideal pentru a surprinde cadre fantastice pentru albumul de călătorie. Seara cazare în Buenos Aires.

 

  • Ziua 8. Buenos Aires – Pampasul Argentinian –Buenos Aires

Astăzi mergem într-o excursie de o zi la o fermă tipic Argentiniană, unde vom avea ocazia să vedem cum se desfășoară o zi din viaţa unui Gaucho și tradiţiile neschimbate de sute de ani. Vom fi invitaţi la un prânz cu mâncare bună de-a locului, cântece și dansuri populare. Gauchos erau călăreţi neînfricaţi ce străbăteau Pampasul Argentinian, capabili să reziste celor mai vitrege condiţii. Gauchos a ajuns să reprezinte un simbol naţional, fiind regăsiţi ca eroi ai folclorului si legendelor. Ţinuta vestimentară a acestora și atitudine bravă, vă va duce cu gândul la binecunoscuţii cowboy din Vestul Sălbatic. Cazare Buenos Aires.

 

  • Ziua 9. Buenos Aires – Ushuaia

       După micul dejun, pornim spre aeroport, de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Ushuaia. Transfer la hotel și cazare. Ajunși în arhipelagul Tierra del Fuego (Ţara de Foc) – considerat cel mai îndepărtat colţ al lumii – facem un tur panoramic al orașului Ushuaia, portul principal al Antarcticii și admirăm priveliștea inegalabilă a Canalului Beagle și vârfurile glaciare ale munţilor Montes Martial. Dintr-un sat cu o populaţie de șapte mii de oameni, Ushuaia a evoluat în ultimii trei zeci de ani, devenind un oraș înfloritor, fiind punctul principal de îmbarcare pentru călătoriile spre Antarctica. San Martin, principala stradă comercială de aici, oferă o mare diversitate de restaurante, agenţii de turism și magazine cu suveniruri. Tot aici oprim și noi, pentru a gusta câteva din preparatele locului și a alege daruri pentru cei de acasă. Peisajul citadin îmbină clădiri vechi și construcţii noi și moderne. Cel mai vizitat muzeu din Ushuaia este Museo del Presidio (Muzeul Prizonierilor), unde se găsește camera dedicată lui Emil Racoviţă și expediţiei Belgica. Seara cazare în Ushuaia.

 

  • Ziua 10. Ushuaia – Parcul Naţional “Tierra del Fuego”– Canalul Beagle – Ushuaia

Excursie de jumătate de zi în Parcul Naţional Tierra del Fuego, amplasat la 15 km distanţă faţă de Ushuaia. Creat în 1960, parcul are o climă subpolară rece, cu peisaje minunate, cascade învăluite în ceaţă, lacuri, păduri, mlaștini și munţi. Limita parcului este coasta oceanului, aceasta întărind senzaţia că ne aflăm la „capătul lumii”.

Un tren cu aburi ne va plimba prin rezervaţie, astfel că vom putea admira locurile friguroase, dar pline de vegetaţie, unde trăiesc în jur de o sută de specii de mamifere și păsări. Vă sfătuim să vă echipaţi cu o ţinută corespunzătoare, deoarece aici, chiar și pe timp de vară, temperatura rar depășește pragul de 9 grade Celsius. În cea de-a doua parte a zilei, avem transfer la debarcader, de unde ne îmbarcăm (opţional) într-o croazieră pe Canalul Beagle până la Farul Eclaireurs.

Vedem Isla de Lobos (Insula Leilor de Mare), unde vom admira leii de mare și alte vietăţi marine – și Isla de Pajaros (Insula Păsărilor), unde trăiesc colonii de pescăruși și albatroși. Seara întoarcere și cazare în Ushuaia.

 

  • 11. Ushuaia – El Calafate – Cerro Frias

Transfer la aeroport pentru zborul spre El Calafate. Transfer la hotel și cazare. El Calafato este un punct turistic important de unde se pot vizita diferite zone ale Parcului Naţional Los Glaciares, Gheţarul Perito Moreno, Munţii Cerro Chalten și Cerro Torre. El Calafate nu are o piaţă centrală, ci doar câteva spaţii deschise și foarte puţine clădiri vechi. Vizităm cea mai activă parte a orașului – Avenida San Martin, unde regăsim magazine și terase cochete. După-amiaza pornim către Parcul de Aventură Cerro Frias, de unde admirăm peisajele naturale ale Patagoniei. Revenim seara la hotelul din El Calafate pentru cazare.

 

  • 12. El Calafate – Puerto Natales

       După micul dejun, avem transfer la Autogara din El Calafate, pentru a lua autocarul către Puerto Natales. Printre atracţiile turistice de aici se numără Muzeul de Istorie, micul sat al artizanilor, peretele popoarelor indigene, canalele de trecere și fiordurile, precum și feluritele specii de floră și faună. Ajunși în Puerto Natales, avem transfer la hotel pentru cazare.

 

  • 13. Puerto Natales – Torres del Paine –Puerto Natales

       Dis de dimineaţă, plecăm spre Parcul Naţional Torres del Paine, una dintre cele mai populare rezervaţii din Chile, declarat de către UNESCO rezervaţie a biorferei, datorită peisajelor sale de o frumuseţe incredibilă. Torre del Paine este unul dintre cele mai bine conservate parcuri din lume. Vizităm și Peștera Milodon, faimoasă pentru că aici au fost descoperite orase ale unui gigant. În a doua parte a zilei ne așteaptă o drumeţie de la Lacul Nordenskjöld, spre Munţii Tores del Paine și Cuernos del Paine. Revenim pentru cazare la hotelul din Puerto Natales.

 

  • 14. Puerto Natales – El Calafate

       Revenim în El Calafate și ne cazăm la hotel, apoi vom porni intr-o excursie opţională la o fermă tradiţională din Patagonia, unde vom avea ocazia să îi descoperim pe Gauchos ai Patagoniei și să îi comparăm cu Gauchos din Pampasul Argentinian. Vom asista la o demonstraţie a lucrului cu oile și vom afla cum se tunde și prelucrează lâna. Vom face o plimbare relaxantă prin împrejurimile fermei, pentru a admira flora și fauna. Seara vom lua parte la o cină tradiţională (opţional), unde ne vom bucura de un spectacol cu dansuri tradiţionale. Cazare în El Calafate.

 

  • 15. El Calafate – Perito Moreno – Buenos Aires

După micul dejun, vizităm cel mai faimos gheţar din america de sud: Perito Moreno, situat în partea de sud-vest a provinciei Santa Cruz. Gheţarul a fost denumit după exploratorul Francisco Moreno, considerat cel mai mare naturalist argentinian care a studiat zona lacurilor cu gheţari. Gheţarul Perito Moreno este a treia rezervă de apă dulce din lume, din această cauză, zona fiind disputată între Argentina și Chile. Vom coborâ o serie de pasarele în zig-zag, de unde vom observa blocurile de gheaţă ce se rup și se rostogolesc provocând valuri în apele reci ca gheaţa. Nu uita așadar ţinuta călduroasă și încălţămintea adecvată. Vom naviga pe Lacul Argentino până aproape de Gheţarul Perito Moreno. Transfer la Aeroport, de unde vom zbura spre Buenos Aires. Cazare la hotel în Buenos Aires.

 

  • 16. Plecare din Buenos Aires

       Luăm micul dejun, după care avem prima parte a zilei liberă. Vă puteţi relaxa în camera de hotel, sau puteţi face o ultimă plimbare prin împrejurimi. După-amiaza transfer la aeroport, de unde ne îmbarcăm pentr zborul spre Europa.

 

  • 17. Sosire în București

Sosim a doua zi dimineaţa în București.

 

 

Grup minim25 de persoane. Pentru grupuri mai mici de 25 de persoane   (între 15 şi 24 persoane) se percepe un supliment de  180 €/ pers.