Bulgaria – Balchik şi Nessebar autocar 2021

Bulgaria

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

  • Ziua 1. Bucureşti – Cap Kaliakra – Balchik 

Călătoria noastră începe din cea mai moderna autogara din Romania - Autogara Centrala - Bucuresti, la ora 6.30 dimineata. Primul popas îl vom face la Mănăstirea Techirghiol unde se afla mormântul părintelui Arsenie Papacioc şi izvorul Sf. Pantelimon. De aici ne vom îndrepta către frontiera romano-bulgara, iar după formalităţile vamale ne vom deplasa către Cap Kaliakra, o spectaculoasă peninsula în Marea Neagră, locul unde apele mării se întrepătrund cu stâncile de culoare roşiatică, într-un peisaj de o frumuseţe rară. Vom vedea vestigiile vechii cetăţi medievale, muzeu arheologic şi capela închinată Sfântului Nicolae (ocrotitorul marinarilor). Cazare în zona Balchik

 

 

  • Ziua 2.  Domeniul regal de la Balchik

         Ne trezim Mic dejun. Timp liber. vizităm la Castelul Reginei Maria şi Grădina Botanică, obiectivele turistice cele mai cunoscute din Balchik. Domeniul regal a fost construit din dorinţa Reginei Maria a României, în timpul ocupaţiei române a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidenţiale, o capelă, construiţii cu pietre aduse din Creta, o grădină botanică de 35 de hectare - unică în Europa Centrală şi de Est, îndeosebi datorită colecţiei de cactuşi şi un palat, al cărui parc este o imitaţie a faimosului labirint cretan. Cazare la acelasi hotel.

 

  • Ziua 3.   Balchik - Nessebar

        Timp liber în Balchik sau excursie opţionala la Nessebar, oraşul-staţiune declarat monument istoric de către UNESCO, dezvoltat pe locul unei vechi aşezări trace - Mesambria. Se spune că în timpul existenţei sale, în Nessebar au existat peste 40 de biserici. În prezent există însă date certe doar pentru 26 dintre ele. Moştenirea culturală a vechiului oraş poate fi observată de turişti în cele patru muzee existente: de arheologie, etnografic, Biserica Sf. Ștefan care conţine fresce din perioada secolelor XI-XVII şi Biserica Sf. Spas care conţine fresce din secolul XVII. Seara întoarcere pentru cazare la acelaşi hotel din zona Balchik.

 

  • Ziua 4.  Balchik  - Nisipurile de Aur – Varna  - Bucuresti

Mic dejun. Plecare spre staţiunea Nisipurile de Aur unde vom vizita, în apropiere de staţiunea Nisipurile de Aur, Mănăstirea Aladja, una din cele 120 mănăstiri din piatră situate în apropierea ţărmului Marii Negre.

După aceea vom merge în staţiunea Constantin şi Elena pentru a vedea Mănăstirea Constantin şi Elena, unde sunt o parte din moaştele Sf. Valentin.

Ne îndreptăm spre oraşul Varna, unde vom vizita Catedrala Mitropolitană "Adormirea Maicii Domnului" (împodobită cu icoanele dăruite de Ţarul Rusiei Nicolae al II-lea). În jurul prânzului vom pleca spre Romania, se trece frontiera pe podul rutier Ruse-Giurgiu “Podul Prieteniei”, primul pod peste Dunăre, deschis la 20 iunie 1954, şi proiectat de V. Andreev. Sosire în Bucureşti în funcţie de formalităţile vamale.

Trebuie să vezi

Balchik

Balchik este unul dintre cele mai cunoscute oraşe din punct de vedere turistic ale Bulgariei. Balchik beneficiază din plin de poziţionarea pe un teren terasat şi încântă turiştii cu străduţele în pantă, pietruite, cu clădirile sale albe cu influenţe mediteraneene, cu golful care oferă o privelişte încântătoare asupra mării. În anul 1913, după terminarea Războiului Crimeii, Balchikul a fost anexat României, până în anul 1940, când a revenit din nou Bulgariei. Această perioadă de numai 27 de ani a adus oraşului faima de mai târziu, prin ataşamentul pe care l-a manifestat Regina Maria pentru aceste locuri, ataşament arătat prin construirea unui palat de vară de o frumuseţe şi eleganţa impresionantă. Este construit pe trei terase şi este străjuit de un minaret. Are camere puţine, ziduri groase, iar interiorul este amenajat cu modestie şi simplitate, după dorinţa şi asemănarea Reginei Maria. Grădina care înconjoară întregul complex a fost proiectată foarte minuţios, cu diverse tematici, cu alei şi băncuţe de piatră pentru odihnă. În prezent, datorită numărului impresionant de plante adăpostite de ea (peste 3000 de specii), a fost transformată în Grădina Botanică.

 

Nessebar

Situat pe o mică peninsulă de pe litoralul vestic-bulgăresc al Mării Negre, oraşul Nessebar se numară printre cele mai vechi aşezări urbane din Europa, având o istorie care se întinde pe parcursul a şase epoci diferite: tracică, elenă, romană, slavă, bizantină şi bulgară. Cea mai grea perioadă din istoria acestui oraş a fost cea din timpul stăpânirii otomane. În aceea vreme, prospera citadela a fost secătuită de taxe şi impozite, iar valorile culturale şi creştine au fost dărâmate din temelie. Locuitorilor li s-a interzis dreptul de a face comerţ, de a cultiva viţa­ de-vie, iar înălţimea bisericilor nu trebuia să depăsească nivelul solului. O altă biserică cu valoare de patrimoniu este Biserica Sfintei Milostiviri sau Eleusis, ale cărei temelii au fost puse la începutul Evului Mediu. În apropierea ei au fost descoperite mai multe morminte, care datează din perioada împăratului Justinian. Tot aici a fost adăpostită o icoana a Maicii Domnului făcătoare de minuni sau Eleusis. Biserica “Sfântul Arhidiacon Ştefan" a îndeplinit funţia de catedrală pentru credincioşii din Nessebar pe toata perioada secolului al IX-lea.

A

B

C

D

PELLERIN PLUS

BEST DEAL

Reducere 60 €

PROMO

Reducere 40 €

STANDARD +

Reducere 20 €

152

+ 45 € (transport

autocar/minibus)

92

+ 45 € (transport

autocar/minibus)

112

+ 45 € (transport

autocar/minibus)

132

+ 45 € (transport

autocar/minibus)

pret de persoana in camera dubla

  • Ofertă valabilă pentru primele locuri în autocar, incepand cu bancheta a doua;
  • GRATUIT- PELLERIN CLUB CARD
  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!
  • Ofertă valabilă pentru ultimele locuri în autocar;
  • Nu se acceptă modificări sau anulări.
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

 

  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!
  • Oferta este valabilă până la 01.09.2020.

 

  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;

 

suplimente & reduceri

  • Supliment de single – 45 €;
  • Reducere a  3-a persoană în cameră  - 10 €;
  • Reducere copil 6 – 12 ani - 35€, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi;