Canada de Vest 2021

CANADA

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup la ora 12:00; plecare spre Calgary la ora 14:25, zbor British Airways (cu schimbarea cursei la Londra). Sosire la Calgary la ora locala 20:25. Transfer la hotel. Cazare la hotel 3*.


ziua 3

Dupa micul dejun vom calatori prin Bow Valley Parkway spre incredibilul lac Louise cu ape turcoaz, inconjurat de ghetari si munti semeti, o imagine desprinsa parca dintr-o carte postala. Vom descoperi Valea celor Zece Varfuri (Valley of Ten Peaks) si Lacul Moraine, renumit pentru culoarea de smarald a apei in care se oglindesc varfurile acoperite de zapada ale Stancosilor. Continuam cu Parcul National Yoho unde vom vedea cascada Takakkaw, Lacul Emerald, trecatoarea si raul Kicking Horse. Cazare in zona Banff - Canmore la acelasi hotel.


ziua 4

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Parcul National Jasper, intr-o calatorie unica de-a lungul drumului Icefields Parkway ce ne va conduce spre lacuri glaciare, paduri virgine, cascade si rauri tumultuoase, pe scurt autostrada cu cele mai frumoase peisaje din lume. Optional, vom participa la o excursie memorabila pe cel mai mare camp de gheata din Stancosi, Icefield Columbia. Imbarcati in vehicule speciale (Ice Explorer) ne vom plimba pe suprafata ghetarului Athabasca si vom cunoaste aceste minuni inghetate, relicve impunatoare din perioada glaciara. Ne vom opri la cascadele Sunwapta si Athabasca iar spre sfarsitul dupa-amiezii sosim in Parcul National Jasper unde vom avea cazare in urmatoarele 2 nopti. Cazare in zona Jasper la hotel 3*.


ziua 2

Mic dejun urmat de un tur panoramic al orasului Calgary, orasul contrastelor zgarie nori si cowboy. Turul ne va purta spre principalele atractii ale metropolei canadiene: Calgary Tower (acces optional pe puntea de observatie), zona de shopping Eau Claire Market, cartierul chinezesc, districtul financiar si parcul Stampede, locul unde se tine concursul anual de rodeo. Dupa-amiaza vom pleca spre bijuteria Stancosilor, Parcul National Banff, cu izvoare termale, canioane adanci, ghetari spectaculosi si 6641 km2 de padure, regiune declarata Patrimoniu UNESCO inca din 1985. Vom participa la un tur al parcului in care vom vedea principalele atractii din zona: orasul Banff, the Hoodos (formatiuni stancoase sub forma de ace), Surprise Corner (punct de belvedere spre celebrul Hotel Fairmont Banff Springs), Lacurile Vermillon, Tunnel Mountain Drive, Lacul Minewanka. Optional, va recomandam o plimbare cu gondola spre Sulphur Mountain (punct de belvedere spre Muntii Stancosi). Cazare in zona Banff - Canmore la hotel 3*.


ziua 5

Mic dejun. In aceasta zi vom explora Parcul National Jasper, cel mai extins parc din Stancosi. Vom petrece o zi de neuitat in mijlocul naturii vizitand atractiile de top ale parcului: Canionul Maligne unde cu putin noroc vom fotografia ursi, caprioare, elani sau vom admira zborul maiestuos al vulturilor plesuvi, lacurile Medicine si Maligne. Optional, vom participa la o croaziera de 90 minute pe lacul Maligne, vom vedea peisaje ametitoare si vom afla informatii despre istoria, geologia si fauna parcului. Retur si cazare in zona Jasper-Hinton la acelasi hotel.


ziua 6

Mic dejun. Vom urma traseul autostrazii Yellowhead de-a lungul raului Thompson spre urmatoarea destinatie din circuitul nostru, Kamloops (Locul unde se intalnesc raurile). Vom trece pe langa Muntele Robson (3954 m, cel mai inalt varf din Stancosii canadieni), vom traversa Parcul Wells Gray unde ne vom opri pentru admirarea cascadelor Spahatas sau Helmcken. Seara cazare in zona Kamloops la hotel 3*.


ziua 7

Mic dejun. Deschidem aceasta zi cu o calatorie senzationala prin Hells Gate, un canion adanc format de raul Fraser urmand ca spre sfarsitul dupa-amiezii sa sosim in Vancouver, al treilea oras ca marime din Canada. Cazare in Vancouver la hotel 3*.


ziua 8

Mic dejun urmat de un tur al orasului Vancouver. Scrutand apele stramtorilor Johnstone si Georgia si avand Muntii Coastei ca fundal, Vancouver este unul dintre cele mai spectaculoase orase ale lumii. In acest tur ne vom plimba prin cartierul istoric Gastown un mix perfect de boutique-uri, cafenele, galerii si cladiri din secolul al XIX-lea, prin vibrantul cartier chinezesc, pe Insula Granville o oaza urbana renumita pentru piata de alimente proaspete si pentru zonele de shopping, vom trece pe langa Universitatea British Columbia cu o traditie de peste un secol si ne vom relaxa in parcul Stanley invaluit in mireasma placuta a padurilor de conifere. Dupa-amiaza vom avea timp liber pentru a descoperi orasul pe cont propriu. Optional, vom vizita cea mai veche atractie a orasului, podul Capilano suspendat la 76 m deasupra albiei canionului omonim. Curajul nostru va fi pe deplin recompensat cu privelisti impresionante. Cazare in Vancouver la acelasi hotel.


ziua 9

Pentru aceasta zi va propunem o excursie optionala spre orasul Victoria. Dupa micul dejun vom traversa cu ferry boat-ul Stramtoarea Georgia, intr-o calatorie memorabila spre pitoreasca insula Vancouver. Daca norocul este de partea noastra vom putea vedea cateva exemplare ale faunei locale incluzand vulturi plesuvi, foci si chiar orci. Ajunsi la destinatie, vom participa la un tur al elegantului oras Victoria, renumit pentru atmosfera de moda veche data de abundenta ghivecelor de flori suspendate si a jardinierelor ce decoreaza fiecare felinar, balcon sau vitrina. Optional vom vizita incantatoarele gradini Butchard, renumite la nivel mondial pentru remarcabila colectie de plante rare. Continuam spre centrul orasului unde un tur pietonal ne va familiariza cu principalele atractii ale orasului: Parcul Beakon Hill, Beach Drive, Hotelul Empress, un simbol al orasului din secolul al XIX-lea, impozantele cladiri ale Parlamentului, magazinele din Bastion Square. Timp liber pentru vizitarea celui mai britanic oras canadian. Cazare in Vancouver la acelasi hotel.


ziua 10

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Timp liber pana la ora 17:30 cand vom avea transferul spre aeroport. Imbarcare pe cursa Vancouver Londra a companiei British Airways cu decolare la ora locala 20:55.
ziua 11

Sosire la Londra la ora locala 14:15, imbarcare pe cursa Londra Bucuresti ce decoleaza la 19:05. Sosire la Bucuresti la ora locala 00:20.