Capricii Vieneze autocar 2021

Austria-Germania-Cehia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

  • Ziua 1. București – Budapesta

Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta. (Cazare în Budapesta).

 

  • Ziua 2. Budapesta – Viena

       Astazi este despre Viena!  Capitala Austriei este un important centru cultural al Europei vizitat anual de milioane de turisti din toate continentele. Este pentru muzica ceea ce Roma si Florenta au insemnat pentru pictura, sculptura, arhitectura. De numele orasului sunt legate clasicismul vienez : Haydn, Beethoven, Mozart; imperiul dinastiei Strauss; Wienerlied – liedul vienez, unic in felul sau; operetele; sunt vestite scoala de medicina, congresele vieneze, dictatul de la Viena; tratatul de la Viena. Si chiar daca prin absurd, nu ai auzit nimic din tot ce este legat de numele Vienei, concertul anual de Anul Nou, transmis de aici in peste 180 de tari, te face sa visezi ca vei poposi vreodata in fosta capitala a gloriosului Imperiu al Habsburgilor -  cea mai mare dinastie europeana, care, din Evul Mediu pana la inceputul sec. XX si-a pus pecetea asupra istoriei continentului. 

         Admirand palatele (nici o alta capitala a lumii nu are atatea), monumentele, vizitand cele mai importante muzee, colindand stradutele romantice din centrul orasului, ascultand muzica ce se revarsa pretutindeni, vei reusi sa uiti de     stress-ul cotidian, sa te intorci in timp si mai ales, sa te identifici cu cu ceea ce a avut mai frumos lumea de altadata: acea atmosfera idilica, specific vieneza, care inca s-a mai pastrat.

         Luam un prim contact cu aceste locuri parcurgand un scurt tur panoramic din autocar admirand pe rand: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea.

         Dar pentru a cunoaste aceasta Viena, nu ai nevoie de masina. Inima orasului pulseaza pe locurile fostei cetati Vindobona, in jurul catedralei Sf Stefan, in imprejurimile Operei si Hofburgului, in centrul inconjurat de bulevardul circular – Ringul.

         Viena este un oras pentru pietoni, pentru romantici, pentru visatori.

      

Moment de răgaz (timp liber):

         Viena este faimoasă pentru restaurantele și cafenelele a căror finețe o întâlnim rar în alte locuri.  Prima cafenea s-a deschis aici inca din 1685, la inceput ca loc de degustare a faimoasei bauturi turcesti, care se comanda dupa culoare. Chelnerul prezenta o tablie vopsita in 20 de dungi numerotate, fiecare corespunzand unui anume tip de cafea. 

         Nu ezitati sa treceti pragul renumitei  cafenele Schwarzenberg situata pe Kärntner Ring si sa incercati specialitati precum: “Kapuziner”- Cafea Mocca cu putin lapte ;  “Maria Theresia”- Cafea Mocca cu lichior de  portocale sau “Wiener Eiskaffe”- inghetata de vanilie cu cafea Mocca si multa frisca.

 

            Ne retragem la hotelul nostru din Viena ca  sa ne odihnim putin pentru ca in aceasta seara va invitam sa participati alaturi de noi la o cina traditionala in faimosul cartier Grinzing (program optional). Inca din secolul XII existau, in zidul de fortificatie, mici carciumioare unde toamna se vindea tulburel proaspat denumit Heuriger. Din sec XVII, dupa infrangerea turcilor, ele s-au mutat in afara orasului, in satele inconjuratoare, iar Grinzing a devenit unul din cele mai cunoscute. Localurile au ca semn distinctiv o legatura sau o coroana de crengute de pin atarnata deasupra intrarii. Distractie placuta!

         In cursul serii ne intoarcem la hotelul nostru si ne pregatim de o noua aventura pe meleaguri austriece.

 

  • Ziua 3. Viena - Defileul Dunării -  Abatia Melk

         Este timpul sa parasim putin Viena si sa intram putin mai mult in mijlocul Austriei. Azi va propunem o excursie optionala pe Defileul Dunarii. Pornim la drum spre Wachau, zona cu o istorie vie de-a lungul Dunării,  cu o climă blândă şi un excelent vin alb, aparţinând moştenirii culturale mondiale UNESCO care este în fiecare anotimp un ţinut magic. Dealurile cu viţă de vie, atmosfera medievală a satelor şi zonelor de pe malurile Dunării se adaugă unui întreg ce nu suportă comparaţii. Ocrotit de clima blândă, de influenţă dunăreană, de pantele înclinate perfect în soare şi de calitatea specială a solului alcătuit din roci primitive, vinul excelent de Wachau prosperă aici în voie, fiind deosebit de apreciat de cunoscători din întreaga lume.

         Primul popas va fi in Krems, oras situat la confluent Dunarii cu raul Krems. Varietatea culturala si istorica deosebita care incepe inca din secolul X, fac din acest mic orasel o destinatie turistica interesanta. Admiram defileul Wachau, format de Dunare care se intinde pe o suprafata de  40 de km intre orasele Krems si Melk. Ne pierdem apoi pe stradutele mici si inguste din centrul orasului pentru a descoperi cateva repere locale : Biserica Piarista Sf. Stefan, Muzeul Weinstadt, Galeriile de Arta.

 

Moment de răgaz (timp liber):

         Desi v-am obisnuit sa va recomandam delicii culinare…. de data asta va invitam la o “portie” de buna dispozitie vizitand Muzeul de Caricaturi din Krems. Este singurul de acest gen din Austria. Exponatele trateaza teme de umor, satira prin benzi desenate, animatie sau benzi desenate. Vizionare placuta!

                    Ne continuam drumul nostru prin defileul Dunarii si ne oprim in urmatorul orasel – Durnstein. Punctul principal de interes este Castelul, construit in jurul anului 1150 a carui faima se datoreaza faptului ca aici a fost tinut inchis de catre ducele austriac Leopold V, regale Angliei Richard Inima de Leu, dupa intoarcerea acestuia din Cruciada a treia care a avut loc in Tara Sfanta impotriva musulmanilor. Admiram turnul Bisericii, care este frumos ornamentat cu elemente baroce iar culoarea predominanta este albastru.

         Coborâm tot pe malul fluviului și ne oprim la Melk, un orășel plin cu bijuterii arhitecturale, cea mai prețioasă dintre ele fiind Abația Melk, ridicată în 1089 pe un deal stâncos ce tronează deasupra Dunării. Inca din anul 2000 a fost inclusa pe lista obiectelor de patrimoniu gestionate de UNESCO, aici aflandu-se si o importanta colectie de manuscrise si carti vechi pastrate intr- biblioteca impresionanta.

Dupa amiaza ne intoarcem la Viena si ne oprim sa vizitam Palatul Schonbrunn  si gradinile sale.  Initial castel de vanatoare, construit in 1569 de imparatul Maximilian II iar doi ani mai tarziu imparatul Mathias descopera un izvor, pe care il numeste “Schonen Brunnen”- fantana frumoasa. La sfarsitul sec. XVII, din ordinul lui Leopold se concepe un nou castel insiprat dupa Versailles, modelul fiind lasat in urma prin bogatia si luxul exorbitant propuse. Revenim la hotelul nostru din Viena, pentru cazare.

 

  • Ziua 4 Viena - Esztergom - Visegrad - Szentendre – Budapesta

         Plecăm din Viena anticipând o zi mai mult decât epică. Evităm monotona autostradă spre Budapesta, alegem  drumul care ne va duce prin peisaje absolut fabuloase pe valea Dunării. Primul popas îl vom face în Esztergom, reședință princiară și loc de încoronare a regilor maghiari, începând chiar cu Sf. Ștefan I al Ungariei, născut aici în 975. Vizităm impunătoarea Catedrală Esztergom care domină de departe restul clădirilor din oraș și care a scăpat furiei turcilor după căderea Ungariei în 1526. Palatul Regal nu a avut o soartă la fel de fastă, dovadă sunt zidurile cetății și ruinele sale, așa cum au rămas după distrugerea otomană, din jurul catedralei. Următoarea noastră oprire este la Cetatea Visegrad, o construcție în stil renascentist , reședința legendarului rege maghiar Matei Corvin. Pe zidurile cetății vom zării corbii care au fost emblema huniazilor. În Visegrad facem un popas binemeritat la Gulyas Csarda.

Moment de răgaz (timp liber):

               Nu ne-am încumeta să spunem că gulyas-ul este o mâncare supralicitată. Dacă tot e ospăț, măcar să fie unul greu de repetat. Vom gusta un paprikas autentic unguresc, facut din bucăți de carne de vițel, ceapă și paprika (ardei gras, neapărat roșu) călite în cratiță, apoi lăsate să fiarbă  până rămân într-un sos suculent. La sfârșit se pun găluștele și se mai lasă la foc câteva minute. Iar dacă am avut carne roșie în farfurie, în pahar ne trebuie ceva asortat, așa că vom gusta un pahar de Bikaver (Sânge de taur) cu buchetul său puternic și aromat. 

         După o masă copioasă, ne urnim mai greu din loc, dar reușim să pornim spre Szentendre. Ajungem în satul pitoresc de pe malul drept al Dunării și pornim pe străduțele înguste ticsite de mici boutique-uri și galerii de artă, ateliere ale artizanilor locali și ai artiștilor, unii dintre ei oferindu-se să-ți facă portretul în câteva linii de creion sau tușe de pensulă.

         De aici Budapesta este doar la o aruncătură de băț, așa că parcurgem capitala de pe Dunare intr-un scurt tur panoramic de autocar : Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Basilica Sf Stefan. Ne oprim,  pentru o scurta sedinta  foto, in Piata Eroilor situată între partea de sus a Bulevardului Andrássy și intrarea în Parcul orașului (Városliget). Piața și Bulevardul Andrássy au fost înscrise de UNESCO în patrimoniul mondial. Piața este organizată în jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la așezarea ungurilor în câmpia Panoniei.

Experiență: ritm și gusturi tradiționale

         Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de Crama“?  (optional).

         Te invitam la  Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seară împreună. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne  delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!

 

  • Ziua 5.   Budapesta - Bucureşti

       După micul dejun vom pleca spre tara, amintindu-ne cu drag despre toate locurile minunate pe care le-am văzut, bucuroși că am ne-am facut prieteni de calatorie si  cu gandul la urmatoarea vacanta.

A

B

C

D

PELLERIN PLUS

BEST DEAL

Reducere 80

PROMO

Reducere 50

STANDARD +

Reducere 30

212

+ 95 € (transport autocar/minibus)

132

+ 95 € (transport autocar/minibus)

162

+ 95 € (transport autocar/minibus)

182

+ 95 € (transport autocar/minibus)

pret de persoana in camera dubla

 

  • Ofertă valabilă pentru primele locuri în autocar, incepand cu bancheta a doua;
  • GRATUIT -PELLERIN CLUB CARD.
  • GRATUIT  excursia Defileul Dunarii;
  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

 

  • Ofertă valabilă pentru ultimele locuri în autocar;
  • Nu se acceptă modificări sau anulări.
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!
  • Oferta este valabilă până la 01.09.2020.

 

 

  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;

 

 

suplimente &reduceri

  • Supliment de single 105 €
  • Reducere a 3-a persoană în cameră  - 10 €.
  • Reducere copil  6-12 ani  - 15 €,  pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți