CHINA - TIBET Un tur la mare inaltime 13 nopti 2021

China

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

  • Ziua 1. Chengdu

       Plecăm din România cu destinaţia Asia. Ajungem în capitala provinciei Sichuan, considerată poarta de intrate către Tibet. Un număr impresionat de turiști vizitează Chendgu datorită bucătăriei locale, aparte faţă de cea tradiţională chineză. Vizităm Templul Qing Yang Gong, cel mai mare și mai vechi din sud-vestul Chinei și locul unde, potrivit legendelor, a luat naștere taoismul. Mâncăm de seară la un restaurant local și mergem la hotel.

 

 

  • Ziua 2.  Chengdu - Lhasa (avion)

       După mic-dejun, avem parte de o experienţă care ne va umple de drăgălășenie și empatie. Vizităm Centrul de Cercetare pentru Reproducerea Ursului Panda Uriaș, fondat din dorinţa de salvare a acestei specii pe cale de dispariţie, și aflăm mai multe despre simpaticele animale. După prânz, zburăm spre Lhasa, unde ajungem după lăsarea serii. „Acoperișul lumii” se află la 3.650 de metri altitudine și ascunde o moștenire culturală și spirituală incontestabilă.

 

  • Ziua 3. Lhasa

Astăzi vom explora în amănunt Lhasa, principalul oraș al Tibetului, locul de reședinţă al lui Dalai Lama și cel mai important centru spiritual al budiștilor tibetani. Numele așezării s-ar traduce drept „Tărâmul Zeilor”. Mergem pe agitata stradă Barkhor, centrul religios și social din Lhasa, unde vedem deopotrivă comercianţi și călugări care meditează. Budiștii au construit în apropiere o splendidă și impunătoare mânăstire, Drepung, probabil cea mai mare din lume. O vedem și noi, apoi ne plimbăm prin cea mai mare grădină a Tibetului, Norbulingka. Are 274 de camere și 360.000 de metri pătraţi, numai bune de explorat. După cină, ne retragem la hotel.

 

  • Ziua 4. Lhasa

Începem ziua cu o călătorie de poveste, până la unul dintre cele mai importante trei lacuri sacre ale Tibetului, Yamdrok. Apa sa se spune că are proprietăţi magice, întinerind persoanele care o beau și nu numai. Ne bucurăm de culorile intense ale zonei și revenim în Lasha. Vizităm Templul Jokhang, cel mai important templu budist, unde se află statuia lui Buddha Sakyamuni la vârsta de 12 ani. Împrejurimile templului sunt de obicei înţesate cu pelerini care se roagă în genunchi sau înconjurând templul, activităţi la care puteţi lua parte, dacă vă tentează. Cinăm la un restaurant local și mergem la hotel.

 

  • Ziua 5. Lhasa

          După mic-dejun, plecăm la Palatul Potala, reședinţa de iarnă a lui Dalai Lama, inaugurat în secolul XII de către cel de-al 33-lea rege al Tibetului. Aici se află o mulţime de colecţii de obiecte sfinte și de mare importanţă culturală, printre care și mormintele foștilor Dalai Lama și peștera de meditaţie a regelui care a construit palatul. După-amiază vom vedea Sera, una dintre cele trei mari mânăstiri din Tibet ale sectei budiste. În fiecare zi, între orele 15 și 17, călugării de aici se strâng în curtea mânăstirii, unde au loc sesiunile de dezbateri budiste, un obicei străvechi în care credincioșii discută diferite aspecte religioase și filosofice. Tot aici putem vedea tipografia unde se publică scripturile religioase, cele trei mandale de nisip și Tabloul lui Buddha realizat pe stânci.

  • Ziua 6. Lhasa - Xian (avion)

         Zburăm către Xian, capitala provinciei Shaanxi, odinioară punctul final al Drumului Mătăsii. Prima oprire va fi Piaţa Turnului cu Clopot, un simbol al orașului, apoi vom merge pe Strada Musulmană, una dintre cele mai populare artere din Xian. Avem ocazia să pătrundem în spiritul local la cină, unde mâncăm preparate tradiţionale delicioase.

 

  • Ziua 7. Xian

         După mic-dejun, mergem să vedem Armata de Teracotă, una din cele mai mari descoperiri arheologice ale secolului al XX-lea, numită a opta minune a lumii. Deși multe dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, acestea au fost restaurate, spectacolul oferit de miile de soldaţ i din teracotă  î n mă rime naturală  fiind unul emoţionant. Î n incintă  vom vizita și Muzeul Tră surii de Bronz, dedicat vieţii ş i meșteșugurilor din acele vremuri. După prânz, petrecem restul zile așa cum dorim, căutând suveniruri sau lăsându-se cuceriţi de străduţele fermecătoare din Xian.

 

  • Ziua 8.   Xian – Beijing (tren de mare viteză)

       Prima oprire de azi va fi la Zidurile Orașului Vechi. Parte a patrimoniului universal, reprezintă unele din cele mai vechi, mai mari și mai bine conservate ziduri orășenești chinezești. 1781 Guvernul Provincial Shaanxi a hotărât sa restaureze zidul și să construiască un parc circular, care a devenit oază de liniște și calm pentru localnici și turiști, deopotrivă. Vedem apoi complexul arhitectural Marea Pagodă a Gâștei Sălbatice, care domină cu eleganţa sa clădirile moderne din jur și a fost ridicat pentru a proteja cele 657 de scripturi aduse de Călugărul Xuan Zhang. După ce mâncăm de prânz, mergem cu trenul de mare viteză până în Beijing.

 

  • Ziua 9.   Beijing

         Capitala Chinei ni se dezvăluie cu șarmantul său melanj între clădirile din perioada imperială și zgârie-norii impunători. Două universuri paralele și inegale coexistă și atrag milioane de turiști anual. Facem un tur exterior al Stadionului Olimpic și al Centrului Naţional Acvatic, apoi mergem într-un loc memorabil, care merită vizitat măcar o dată în viaţă. Este vorba despre Marele Zid, care șerpuiește pe o lungime de 6.000 de metri și străbate cinci provincii. Mao Zedung spunea că cel care nu a urcat pe Marele Zid nu e om. După ce facem fotografii cu panorama impresionantă, care merită văzută măcar o dată în viaţă, revenim în Beijing. Admirăm Palatul de Vară, reședinţă a familiei regale peste două milenii, cu a sa grădină imperială și împrejurimi pitorești, care parcă ne poartă în lumea fabuloasă a tablourilor chineze. Nu încheiem ziua fără două vizite speciale, la un magazin de jad și la o ceainărie tradiţională chineză. Urmează cina și odihnă, pentru că ne așteaptă zile pline.

 

  • Ziua 10.   Beijing

         Începem ziua în orașul în care se spune că nu te plictisești niciodată cu o plimbare prin sufletul Beijingului, Piaţa Tiananmen, cea mai mare piaţă din lume, care se întinde pe nu mai puţin de 440.000 de metri pătraţi. După ce vedem o mulţime de clădiri uriașe cu arhitectură în stil sovietic, mergem să descoperim Orașul Interzis, cea mai mare colecţie de clădiri antice din China. Cele peste 900 de construcţii au fost incluse în

Patrimoniul Universal și milioane de turiști le vizitează anual. Complexul și-a primit numele pentru că în el nu aveau acces muritorii de rând. Seară participăm la un inedit show acrobatic, care ne va încânta prin graţie și măiestrie.

 

  • Ziua 11.  Beijing - Shanghai (tren de mare viteza)

        După mic-dejun, plecăm să vedem un loc plin de simboluri, unde împăraţii venerau cerul și se rugau pentru prosperitate. Templul Cerului este format din mai multe clădiri taoiste ridicate începând cu 1402 și vizitatorii spun că își recapătă pacea după ce vin aici. Mâncăm de prânz, apoi mergem la gară și plecăm cu trenul de mare viteză spre Shanghai, cel mai mare oraș din China și unul dintre cele mai puternice centre comerciale ale Asiei, care ne așteaptă cu peste 600 de zgârie-nori impunători.

  • Ziua 12.  Shanghai

Un melanj foarte autentic al culturilor, Shanghai ni se descrie plin de viaţă și arome îmbietoare încă de la primele ore ale zilei. Vizităm minunata Grădină Yuyuan, care adăpostește iazuri cu pești multicolori, flori superbe, cât și specii de copaci din întreaga lume. Continuăm cu Templul Chenghuang, ridicat în 1403, și apoi mergem în Shanghai Financial Center, a treia cea mai înaltă clădire din lume, având aproape 500 de metri înălţime și 101 etaje. Profităm de panorama surprinzătoare asupra orașului și facem fotografii cu siluetele futuriste ale clădirilor care au transformat Shanghai într-un important centru economic, apoi ne retragem la hotel pentru odihnă.

 

  • Ziua 13.  Shanghai

Ne deplasăm către Zhujiajiao, oraș situat pe apă, vechi de aproape două milenii. Asemănarea cu Veneţia este evidentă, iar timpul parcă trece mai lent aici, în ritmul bărcilor fără motor care străbat canalele decorate de 36 de poduri de piatră. Relaxaţi, ne întoarcem în Shanghai, unde vizităm Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, î n care sunt expuse două  faimoase statui ale lui Buddha, una din jad alb și una din jad verde. Vom merge și în căutarea suvenirurilor pe renumita stradă Nanking, iar pe seară seara vei avea parte de încă o experienţă specială, o croazieră pe Râul Huangpu.

 

  • Ziua 14.  Shanghai - Bucuresti

Ne luăm la revedere de la Shanghai, cu promisiunea de a reveni pe meleagurile mistice ale Asiei, și mergem la aeroport, de unde zburăm spre România. Suntem siguri că vei duce acasă cele mai preţioase amintiri și cele mai inspirate suveniruri!