Cluj Napoca Revelion Senior Voyage autocar

Romania

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Bucuresti – Cluj Napoca (aprox. 450 km)

Pornim din Bucuresti spre Cluj, unde gazdele ne intampina calduros cu gustarea traditionala: visinata si cozonac ardelenesc. Ne bucuram de timp liber pentru o vizita la unul dintre muzeele valoroase ale orasului si de atmosfera de iarna din centrul orasului.



ziua 2

Castelul Bánffy - Manastirea Nicula – Gherla (aprox. 100 km)

La alegere intre program liber sau o excursie optionala de o zi (extracost). Vizitam Castelul Bánffy de la Bontida, numit si Versailles-ul Transilvaniei, odinioara resedinta uneia dintre cele importante familii de nobili maghiari. In continuare facem o oprire la Gherla, unde descoperim urmele vechiului Armenopolis si ne plimbam prin centrul baroc, construit in secolul 18 de colonistii armeni si bine pastrat pana in zilele noastre. Ne incheiem ziua cu o vizita la Manastirea Nicula, loc important de pelerinaj, unde vedem icoana Maicii Domnului realizata in 1681 de pictorul transilvanean Luca din Iclod.


ziua 3

Salina Turda – Petrecere de Revelion (aprox. 70 km)

Descoperim Salina Turda, un monument natural spectaculos, atestat in 1271, dar probabil mult mai vechi de atat. Din liftul ultramodern admiram cele 13 etaje subterane ale salinei, salile de sport si amfiteatrul nou construit unde au loc auditii si concerte. Dupa-amiaza revenim in Cluj si ne relaxam, pentru a fi gata pentru petrecerea care marcheaza trecerea dintre ani.


ziua 4

Tur de Cluj – Carnaval

La multi ani! Ziua incepe cu un mic dejun tarziu, dupa care pornim intr-un tur istoric prin Cluj. Descoperim urmele lasate de cele doua milenii de istorie locala, incepand cu pietrele castrului roman Napoca si continuand cu fortificatiile medievale sau fostele palate nobiliare. Vizitam Biserica Sfantul Mihail, un excelent exemplu de arhitectura gotica transilvaneana din secolul 15 si aflam mai multe despre pietele centrale ale orasului. Incheiem cu un carnaval vesel, condimentat cu preparate festive si muzica.
ziua 5

Cluj Napoca – Rimetea – Bucuresti (aprox. 465 km)

Dupa micul dejun ne indreptam spre Bucuresti. Pe traseu oprim in pitorescul sat Rimetea, unul dintre cele mai bine conservate sate din Romania, celebru pentru casele sale albe, cu obloane verzi, extrem de fotogenice, dar si pentru perspectiva de o frumusete care iti taie rasuflarea asupra Muntii Trascaului.

Descriere

Un Revelion la Cluj e ca un platou cu prajituri delicioase: ofera ce-i mai bun dintr-o multime de sortimente. Daca vrei sa iti petreci ziua cu zambetul pe buze, te plimbi prin pietele largi, forfotind de voie buna. Daca vrei cultura, ai parte de muzee, biserici unicat si arhitectura superba. Daca vrei o portie zdravana de relaxare, vizitezi castelele retrase din apropiere, satele pitoresti si peisajele minunate din zona.

 

Bine de stiut

• Plecarile pe acest program se fac din Bucuresti, dimineata la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat in spatele Autogarii IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM si Gara Basarab (acces dinspre Sos. Orhideelor/ Pod Basarab).

• Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.

• Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.

• Obiectivele turistice isi rezerva dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sarbatorilor legale.

• Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

• Excursia optionala se organizeaza pentru un minim de 30 de persoane si se achita la ghid, in lei, la cursul BNR din ziua respectiva.

 

Grand Hotel Napoca 4*

Localizare Hotelul Napoca beneficiaza de o amplasare exceptionala in inima Clujului, fiind situat pe malul serpuit al raului Somesul Mic, la 250 de metri de Parcul Central.

Facilitatile hotelului Restaurantul Atrium din incinta Grand Hotel Napoca ofera specialitati alese atat din bucataria romaneasca, cat si din cea europeana, iar la barul hotelului se pot savura diverse bauturi. Exista si o terasa unde oaspetii se pot relaxa si admira zona inconjuratoare.

Facilitatile camerelor Camerele au decor modern si sunt prevazute cu mocheta, aer conditionat si TV cu ecran plat. Exista si facilitati pentru prepararea de ceai si cafea, sistem de acces pe baza de cartela, acces Wi-Fi gratuit, sistem de climatizare, minibar, room service si serviciu de trezire. Baile sunt dotate cu dus sau cada si articole de toaleta, uscator de par, halate de baie si papuci.

 

Excursii optionale

Castelul Bánffy de la Bontida – Gherla - Manastirea Nicula: 20 euro/ persoana (intrarea la Castelul Bánffy nu este inclusa in tarif)

 

Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.

Imaginile si textele folosite pe acest site au caracter informativ.

Hotelul Napoca beneficiază de o amplasare excepțională în inima Clujului, fiind situat pe malul şerpuit al râului Someşul Mic, la 250 de metri de Parcul Central

Camerele au decor modern şi sunt prevăzute cu mochetă, aer condiţionat şi TV cu ecran plat. Există şi facilităţi pentru prepararea de ceai şi cafea, sistem de acces pe bază de cartelă, acces Wi-Fi gratuit, sistem de climatizare, minibar, room service ș Restaurantul Atrium din incinta Grand Hotel Napoca oferă specialități alese atât din bucătăria românească, cât și din cea europeană, iar la barul hotelului se pot savura diverse băuturi. Există şi o terasă unde oaspeţii se pot relaxa Hotelul Napoca beneficiază de o amplasare excepțională în inima Clujului, fiind situat pe malul şerpuit al râului Someşul Mic, la 250 de metri de Parcul Central