COLUMBIA 2021 - O calatorie cu aroma de cafea

COLUMBIA

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 05:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei KLM spre Amsterdam. Decolare din Bucuresti la ora 07:00, aterizare in Amsterdam la ora locala 08:55, schimbarea cursei si imbarcare pe zborul aceleiasi companii, cu destinatia Bogota. Sosire in capitala Columbiei la ora locala 13:35. Transfer cu autocarul la hotel AC by Marriott Zona T 4* (sau similar) si cazare. Timp liber pentru restul zilei pentru acomodarea cu diferenta de fus orar.


ziua 2

Dupa micul dejun la hotel, vom face un tur pietonal de oras al exuberantei capitale sud americane. In centrul istoric al orasului vom putea admira Piata Bolivar unde se afla principalele cladiri istorice ale orasului precum Capitoliul National - sediul Congresului Columbian, Casa de los Comuneros, locul de unde a pornit revolta din anii 1780-1781, Casa de NariAao - sediul Presedintelui Columbiei si Muzeul Santa Clara. Multe dintre cladirile din zona centrala La Candelaria sunt construite in stil colonial sau republican si au fost declarate monumente de interes istoric si cultural. Centrul istoric al orasului Bogota este o zona in care cultura predomina, cu aproximativ cinci sute de institutii artistice, muzee, centre de cercetare, teatre, biblioteci si universitati.


ziua 3

Mic dejun. Azi ne vom deplasa spre Zipaquira, oras situat la 50 km de Bogota care detine o comoara inestimabila, Catedrala de Sare. Intr-o fosta mina de sare a fost amenajata o catedrala romano-catolica de catre inginerii columbieni. Aceasta catedrala este considerata cea mai importanta realizare a arhitecturii columbiene si este descrisa ca fiind o adevarata bijuterie a arhitecturii moderne. Traversand incaperile fostei mine de sare, vom admira Marele Dom Central unde se afla cea mai mare cruce subterana, marea sala de ceremonii a catedralei si un frumos bulevard. Intoarcere la hotel si cazare.


ziua 4

Mic dejun la hotel. Transfer cu autocarul la aeroport pentru imbarcare pe zborul Bogota Armenia. Durata zborului intern este de aproximativ o ora. Dupa sosirea in zona plantatiilor de cafea, transfer la hotel. Cazare la Hotel Hacienda Combia 4* sau similar. Hotelul este situat la cca 12 km de orasul Armenia. Dejun cu specific local la Hacienda Combia, urmat de timp liber pentru restul zilei. Urmeaza sa experimentam emotii unice in mijlocul naturii, sa cunoastem traditia plantarii cafelei intr-un peisaj unic si spectaculos.


ziua 5

Mic dejun la hotel. Azi vom vizita regiunea care a facut celebra aceasta tara la nivel mondial. Cine nu a auzit de faimoasa cafea columbianae Prima oprire este la ferma El Ocaso de Salento, un loc magic dedicat cafelei, unde vom afla informatii importante despre procesul de cultivare, productie, vanzare si preparare al cafelei, experienta incununata la final de o ceasca din aceasta bautura atat de populara. In continuare vom vizita Salento, un loc situat in varful muntelui de o frumusete naturala aparte. Urmatoarea oprire din program este celebra Vale Cocora, unul dintre cele mai frumoase locuri din Columbia unde putem admira frumusetea naturii in toata splendoarea sa. Valea, situata in lantul muntos central al Anzilor, face parte din Parcul National Los Nevados si este locul principal din Columbia unde gasim arborele de ceara Quindio, arborele national al Columbiei. Acest palmier cu trunchiul subtire are scoarta acoperita de ceara si poate creste pana la o inaltime de 45 m. Programul acestei zile, care presupune si drumetie in natura, se va incheia cu explicarea de catre ghidul local a ritualului colectarii de ceara din acest arbore. Pranzul este inclus. Intoarcere la hotel si cazare.


ziua 6

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul intern catre Cartagena (zbor cu escala la Bogota zborul efectiv este de cca 2 ore iar timpul de escala este de 2 ore). Sosire in Cartagena in jurul pranzului, transfer si cazare la Hotel Sophia 5* sau similar.


ziua 7

Mic dejun. Ziua debuteaza cu turul pietonal al orasul Cartagena, perla coloniala a Americii de Sud. Prima oprire este in cel mai inalt punct al orasului, unde se afla Manastirea La Popa. Pasim apoi pe urmele conquistadorilor si vom vizita Fortul San Filipe (intrare inclusa), construit pentru a proteja bogatia orasului impotriva atacurilor dinspre continent. Cartagena era locul unde era depozitata prada spaniolilor - comorile inestimabile ale incasilor, precum si aurul si argintul extrase din minele din Peru si Bolivia, inainte de a fi expediate catre Spania. Datorita bogatiilor depozitate aici, orasul a devenit curand tinta piratilor. In labirinul strazilor din interiorul fortaretei, ne vom simti purtati inapoi in timp, catre vremea piratilor. In centrul colonial al orasului vom descoperi cele mai importante cladiri istorice si biserici. Pranzul este inclus si va fi servit la un restaurant local. Dupa amiaza, timp liber pentru plaja sau plimbari pe cont propriu. Cazare la hotel.


ziua 8

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala catre Insulele Rosario, o atractie principala a coastei caraibiene a Columbiei. Renumit pentru viata marina abundenta si plajele cu nisip alb, acest arhipelag compus din 28 de insule se afla deasupra celei de-a treia bariere de corali din lume, ca marime. Intoarcere la hotel si cazare.


ziua 9

Mic dejun la hotel. Timp liber pentru plaja sau activitati pe cont propriu. La primele ore ale diminetii se poate organiza (optional) o vizita in Piata Bazurto, o piata locala traditionala de peste, fructe, carne si condimente. Este un loc mai putin cunoscut de turisti, care ne dezvaluie insa atmosfera locala inconfundabila. Dupa amiaza va propunem o croaziera cu catamaranul (optional). Vasul porneste la ora 17:00 de la debarcaderul Muelle de la Bodeguita intr-o croaziera de 2 ore. Va veti bucura de navigarea relaxanta, dar AZn acelasi timp captivanta prin Golful Cartagena de Indias, insotiti de o muzica buna, un cocktail relaxant si un aperitiv delicios AZntr-o atmosfera magica, la apus. Imaginea orizontului iluminat al orasului este spectaculoasa si ne va ramane intiparita in memorie. Cazare in Cartagena.


ziua 10

Mic dejun. La ora 11 avem prevazut transferul la aeroportul din Cartagena pentru imbarcare pe zborul companiei KLM cu decolare la ora 18:00 catre Amsterdam.


ziua 11

Aterizare in Amsterdam la ora locala 10:50 si imbarcare pe zborul companiei KLM spre Bucuresti cu decolare la ora 13:35. Aterizare in Bucuresti la ora 17:20.
ziua 12

Aterizare in Paris la ora locala 17:20. Imbarcare pe zborul companiei AIR FRANCE spre Bucuresti. Vom ateriza in tara la ora 00:50 in noaptea de 01/02.09 (pentru grupul care pleaca din Romania in data de 21.08) sau la ora 22:50 in data de 02.12 (pentru grupul care pleaca din Romania in data de 21.11).