COREEA DE SUD 2021 - Simfonia culorilor de toamna

Coreea

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 16:15 pentru imbarcare pe cursa Qatar Airways cu destinatia Doha. Decolare la ora 18:40. Sosire in Doha la ora locala 23:15.


ziua 2

Plecare spre Seul la ora 02:00 si sosire la Seul - Aeroportul International Incheon la ora locala 16:55. Transfer si cazare la hotel Best Western Premier Kukdo 4* sau similar. Seara, timp liber pentru odihna si acomodarea cu fusul orar.


ziua 3

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Seulului, capitala tumultuoasa si futurista a Coreei de Sud, cel mai important centru politic si economic al tarii. Denumit intial Hanyang, orasul a fost capitala dinastiei Joseon de-a lungul a peste cinci secole, pastrandu-si statutul de capitala a Coreei de Sud inclusiv in timpul ocupatiei coloniale japoneze. Seul este un oras dinamic care isi pastreaza mandru trecutul si unde zgarie-norii de 100 de etaje se ridica deasupra templelor budiste vechi de sute de ani. Vom face un tur de oras in care vom vizita Palatul Gyeongbokgung sau Palatul binecuvantat de cer, principalul palat regal construit in anul 1395 de catre regele Taejo, fondatorul si primul rege al dinastiei Joseon - contine mai multe cladiri regale traditionale, porti de piatra impunatoare si curti interioare elegante, unde vom asista si la impresionanta ceremonie de schimbare a garzii si Piata Gwanghwamun inima vie a orasului Seul. In cea de-a doua parte a turului vom trece pe langa Casa Albastra, resedinta oficiala a presedintelui Coreei de Sud, si ne vom indrepta catre satul Bukchon Hanok, un cartier al metropolei Seul, unde sute de case vechi din timpul dinastiei Joseon au fost transformate in centre culturale, restaurante si ceainarii. Vom avea timp liber pentru a sevi pranzul (nu este inclus) dupa care ne vom indrepta catre ultimul obiectiv al acestei zile. Cunoscut ca Turnul Namsan, N Seoul este un turn de observare situat in centrul orasului cu o inaltime de 236 m, unul dintre cele mai cunoscute simboluri care ofera imagini spectaculoase ale capitalei coreene. Transfer si cazare la acelasi hotel.


ziua 4

Mic dejun. Astazi va propunem vizita zonei demilitarizate dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud (DMZ), stabilita in anul 1953, odata cu incheierea razboiului din Coreea. Ne vom opri mai intai la Observatorul Dora de unde vom putea privi atat spre zona demilitarizata, cat si spre Coreea de Nord. Apoi, vom calatori cu un tren de dimensiuni reduse prin cel de-al treilea tunel de infiltrare nord-coreean, construit de nord-coreeni cu intentia de a invada pe ascuns Coreea de Sud. Vom afla mai multe detalii despre conflictele sangeroase dintre cele 2 tari, in cadrul expozitiei de aici. Pranzul este inclus. Returul spre Seul se va face in jurul orelor 15:00 dupa care vom beneficia de timp liber pentru shopping sau explorarea orasului pe cont propriu. Cazare in Seul la acelasi hotel.


ziua 5

Mic dejun. In aceasta zi vom asista la spectacolul de culori oferit de natura si vom face o prima oprire in Insula Nami, un loc uluitor cu peisaje policrome pictate in nuante de galben, aramiu si rosu. Vom avea timp liber sa exploram insula si sa vizitam locatiile de filmare ale unor seriale coreene. Vom servi pranzul (inclus) la un restaurant local si vom porni spre Parcul National Seoraksan, una dintre cele mai frumoase zone montane din Coreea de Sud cu trasee foarte bine organizate. Vom pasi pe potecile ascunse sub covorul frunzelor uscate si ne vom indrepta spre mijlocul tainic al padurii imbracate in haine de toamna. Vom servi cina la un restaurant local si ne vom caza in Sokcho la hotel Maremons Sokcho 4* sau similar.


ziua 7

Mic dejun. Dimineata vom participa la a doua parte a turului orasului Gyeongju si vom vizita doua edificii care fac parte din lista Patrimoniului Universal UNESCO, doua capodopere ale artei budiste din Orientul Indepartat: Templul Bulguksa - un complex de constructii din lemn asezate pe terase reprezentand taramul lui Buddha si Grota Seokguram care adaposteste o statuie a lui Buddha privind inspre mare. In continuare ne vom plimba prin Gyeongju Gyochon, un alt sat traditional cu vechi case hanok din perioada Joseon.


ziua 6

Dupa micul dejun vom porni spre primul obiectiv din aceasta zi, orasul Andong, capitala culturii traditionale a Coreei de Sud. Cunoscut ca locul de nastere al soju-ului (bautura alcoolica traditionala), al mastilor de lemn si al confucianismului corean si ancorat cu mandrie in trecutul ilustru al tarii, orasul Andong ofera vizitatorilor ocazia unica de a experimenta viata rurala din epoca Joseon. Ne vom plimba pe podul Wolyoung (Umbra Lunii), cel mai lung pod pietonal din lemn din Coreea de Sud in timp ce ghidul ne va povesti legenda tragica a acestuia. Vom vizita Muzeul Mastilor si satul Hahoe, inclus in lista patrimoniului UNESCO, un sat cu o vechime de 600 de ani care inca pastreaza intacte vechile stiluri arhitecturale. Vom servi pranzul la un restaurant local din zona Andong (pranzul este inclus). Ne vom desparti de Andong si vom porni spre Gyeongju, orasul muzeu al Coreei de Sud. Gyeongju isi asteapta turistii cu un aer traditional, clasic si poate cu unele dintre cele mai interesante vestigii de arta budista din Orientul Indepartat. Orasul a fost capitala Regatului Silla care a condus peninsula Coreea pentru mai bine de 1000 de ani intre 57 i.Hr si 935 d.Hr, fiind la acele vremuri al patrulea cel mai mare oras din lume. Vom vizita vechiul observator Cheomseongdae ridicat in secolul al VII-lea in timpul dinastiei Silla, cel mai vechi observator astronomic din Asia, continand 362 de blocuri de granit reprezentand cele 362 de zile ale anului lunar, dupa care ne vom indrepta catre iazul Anapji, locul de relaxare al familei regale din timpul dinastiei Silla. Vom servi cina la un restaurant local (inclusa) si ne vom caza la hotel Commodore 4* sau similar.


ziua 8

Mic dejun urmat de un tur de oras. Situat de-a lungul tarmului Marii Japoniei, Busan este un oras vibrant de 3,5 milioane locuitori unde marea si muntele se intrepatrund si creaza peisaje pitoresti, plajele cu nisip alb sunt scaldate de soare, iar bucataria bazata pe peste si fructe de mare este una dintre cartile de vizita ale acestui oras. Vom vizita satul cultural Gamcheon oaza plina de culoare, una dintre principalele atractii ale orasului Busan, un cartier al artistilor cu multe magazine in care vom putea gasi produse originale create de acestia, dar si galerii de arta si picturi stradale, turnul Busan si Parcul Yongdusan, insula Dongbek si plaja Haeundae - cea mai renumita plaja cu nisip alb din tara. Vom avea ocazia sa vizitam si piata de peste Jagalchi, cea mai mare piata de peste din Coreea de Sud atragand deopotriva localnici si turisti veniti din intreaga lume pentru a cumpara, gusta sau doar privi sutele de feluri de peste si alte vietuitoare marine care se comercializeaza aici. Cazare in Busan la acelasi hotel.


ziua 9

Dupa micul dejun ne vom intalni cu ghidul local si vom pleca spre Daegu, al patrulea oras ca marime din Coreea de Sud. Vom vizita Piata Seomun, cea mai mare piata traditionala de textile din oras, si Piata Yakryeong o piata bazata pe medicina orientala cu numeroase farmacii, clinici si magazine de ginseng. Putem experimenta tratamente medicale orientale pe baza de plante si sa achizitionam medicamente la preturi rezonabile. Urmatoarea oprire va fi in Muntii Maisan (Urechea Calului) unde vom vizita templul budist Tapsa si pagodele de piatra, aspectul straniu al acestora atragand vizitatori din toate colturile lumii. Dupa-amiaza tarziu vom ajunge in Jeonju, o bijuterie ascunsa a Coreei de Sud, putin cunoscuta de turistii straini dar foarte populara pentru coreeni. Jeonju este capitala gastronomica a tarii, locul de nastere al bibimbapului (mancare traditionala pe baza de orez si legume) si orasul cu cele mai frumoase case traditionale (hanok) din perioada Joseon. Vom vizita partea veche a orasului (Jeonju Hanok) si ne vom caza la hotelul Jeonju Lahan 3* sau similar.


ziua 10

Mic dejun. Dimineata vom continua turul orasului Jeonju si vom vizita Catedrala Catolica si Palatul Gyeonggijeon (construit initial in 1410 si reconstruit in 1614), un loc renumit pentru a face fotografii de epoca imbracati in hanbok (costum traditional). Vom servi pranzul (inclus) la un restaurant local si ne vom indrepta catre orasul Suwon, cunoscut pentru zidurile intacte ale vechii cetati, dar si pentru faptul ca aici isi are sediul departamentul de cercetare si dezvoltare al gigantului Samsung. Vom vizita fortareata Hwasong, patrimoniu mondial UNESCO, construita de catre regele Jeongjo, cel care si-a dorit mutarea capitalei de la Seul la Suwon si vom servi cina (inclusa) la un restaurant local. Seara vom ajunge in Seul si ne vom caza la hotel Best Western Premier Kukdo 4* sau similar.


ziua 11

Mic dejun urmat de eliberarea camerelor. Timp liber pentru vizite individuale. Astazi avem posibilitatea sa ne organizam ziua in functie de preferinte: shopping, cultura, relaxare. Va propunem in continuare cateva sugestii de petrecere a timpului liber.
ziua 12

Decolare din Seul la ora 01:45. Schimbarea avionului la Doha si sosire la Bucuresti la ora 13:30.