Costa Rica - Culorile Caraibelor 8 nopti 2021

COSTA RICA

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

  • Ziua 1. Plecare din București

      Zburăm din București spre San Jose, capitala și cel mai mare oraș al statului Costa Rica. A fost botezat astfel după Iosif din Nazaret, iar astăzi este unul dintre cele mai populare, dar și sigure orașe din America Centrală. Pregătește-te pentru o avalanșă de culori și arome spectaculoase, care-ți vor schimba imediat starea de spirit!

 

  • Ziua 2.  San Jose

Ajungem în San Jose, unde suntem întâmpinați de ghid, iar în drumul spre hoteldescoperim câteva dintre minunățiile pe care le ascunde Costa Rica. Arhitectura elegantă cu influențe neo-clasice, artdeco, victoriene și nu numai, străduțele aglomerate pline de comercianți, dar și vegetația bogată fac din acest oraș un loc fermecător, unde aproape toți turiștii petrec câteva zile înainte de a se aventura în inima pădurii tropicale.

 

  • Ziua 3. San Jose - Tortuguero

Dimineață devreme, plecăm spre Parcul Național Braulio Carrillo. Vedem zone umede protejate de o frumusețe răpitoare, facem fotografii spectaculoase și mergem cu barca în Tortuguero Village. Aici vei afla detalii interesante despre modul de viață al localnicilor și cultura lor. Străbatem străzile și ajungem la Green Turtle Research Station, un centru unde ne așteaptă țestoase și surprize simpatice. Pe seară, cinăm pe plajă, ascultând sunetul valurilor mării și savurând aromatele preparate culinare sud-americane alături de un cocktail răcoritor.

 

  • Ziua 4. Tortuguero National Park

După mic-dejun, plecăm cu barca în Parcul Național Tortuguero și ne bucurăm de o călătorie calmă prin bogata pădure tropicală și printre bananii copleșiți de fructe. Întreaga zi o vei petrece explorând superba rețea de canale navigabile care abundă de viață. Maimuțe, tucani, egrete, dar și crocodili, tapiri și jaguari, îi vei fotografia pe toți într-un peisaj exotic incredibil. Parcul are o suprafață de mai bine de 300 de kilometri pătrați și o pădure de mangrove absolut superbă. Îți vindem un pont: dacă vizitezi parcul în iulie, fă o excursie opțională pentru a vedea țestoasele marine care depun ouă pe plajă.

 

  • Ziua 5. Tortuguero - La Fortuna

Vei avea parte de o zi cel puțin surprinzătoare încă de dimineață, când pornim spre La Fortuna. Ne oprim la Sarapiqui, unde suntem întâmpinați de maeștri ciocolatieri pentru o degustare delicioasă. Aflăm detalii interesante despre istoria ciocolatei și metodele de preparare, apoi ne continuăm drumul spre La Fortuna. Micul oraș situat la baza unui vulcan activ a cunoscut faima abia la sfârșitul secolului trecut, după ce o erupție violentă a compromis o mare parte din terenul arabil, dar a atras în schimb atenția unui număr mare de turiști din întreaga lume. Astăzi este una dintre principalele destinații de vacanță din Costa Rica, grație peisajelor naturale încântătoare, dar și râurilor și cascadelor numai bune de scăldat.

  • Ziua 6. La Fortuna - Arenal

În prima parte a zilei te poți relaxa la soare după bunul plac sau poți merge într-o excursie opțională la rafting. După prânz, continuăm sejurul în America Centrală cu o experiență autentică, într-un parc național vulcanic plin de atracții naturale și de activități distractive, Arenal. Pădurea tropicală ascunde un număr mare de specii de animale, precum crocodilul, broasca țestoasă, specii de șerpi, iguane, maimuțe, dar și nenumărate păsări exotice. Amatorii de ornitologie, dar și de fotografie, pot opta pentru un tur ghidat care îi ajută să observe și să fotografieze păsările în mediul lor natural. De-a lungul zilei vom străbate pădurea, vom traversa poduri din frânghii și lemn și vom face fotografii uimitoare cu fauna și flora locală.

 

  • Ziua 7. Coasta Pacificului de Nord / Golful Papagayo/ Playa Hermosa

       După mic-dejun, plecăm împreună cu ghidul spre minunata coastă a Pacificului de Nord. Regiunea Guanacaste este o adevărată oază de relaxare, grație plajelor tropicale, veșnic însorite și cu apă mereu caldă. Avem o zi întreagă la dispoziție pentru a ne bucura de soare și valurile oceanului pe Playa Hermosa, dar și de activități distractive precum scufundări, rafting, plimbări cu barca, pescuit, snorkeling, trekking sau călărie. O zi de relaxare nu ar fi completă dacă nu ați savura un pahar de Agua Dulce, un smoothie sau un cocktail delicios. Dacă vă place berea, trebuie neapărat să încercați sortimentul local de bere, Imperial, pe care îl veți întâlni în sute de reclame de-a lungul șederii în Costa Rica.

 

  • Ziua 8. Golful Papagayo/ Playa Hermosa

       De dimineață până seara ne bucurăm de relaxare pe plajă sau de o doză consistentă de adrenalină participând la variatele aventuri pe care le oferă Golful Papagayo. Opțional, poți merge la un safari cu barca în Palo Verde, unde vei fi cu siguranță impresionat de numărul mare de specii de păsări native zonei. Nu uita să te bucuri de avantajele climei tropicale și să guști din nenumăratele tipuri de fructe care cresc aici, ce pot fi consumate și sub formă de salate sau smoothies. Pentru suveniruri deosebite, magazinele din zonă sunt locul perfect. Găsiți produse lucrate manual, cum ar fi genți și bijuterii din nuci de cocos locale.

 

  • Ziua 9. Golful Papagayo/ Playa Hermosa

Mai avem o zi de vacanță idilică la dispoziție, pentru a ne încărca bateriile și a colecționa alte amintiri deosebite. Dacă te tentează să experimentezi navigația, mergi la Sunset Sailing, unde vei desluși o parte din tainele vaselor cu pânze într-un cadru natural desăvârșit. Înainte de plecare trăim o ultimă experiență cu specific local. Degustăm supa Rondon, al cărui ingredient de bază este laptele de cocos, apoi Ceviche Tico, un preparat cu pește crud ce este „gătit” de acidul din zeama de lămâie, sau poate un Chifrijo, adică orez, fasole și carne de porc, asezonate cu un sos special. La desert vă recomandăm să încercați orice preparat cu ciocolată, Costa Rica fiind un loc renumit pentru creșterea și prelucrarea arborelui de cacao.

 

  • Ziua 10. San Jose - București

Savurează din plin cafeaua de astăzi, deoarece va fi ultima din această vacanță. După mic-dejun vom porni spre capitala San Jose, de unde vom începe lungul drum spre casă. Excursia noastră a fost o adevărată aventură, în care ne-am distrat pe cinste, am experimentat un stil de viață exotic și am aflat o mulțime de lucruri interesante despre acest loc minunat numit America Centrală.

 

  • Ziua 11. Sosire Bucuresti

Ajungem înapoi acasă după o fabuloasă vacanță în Costa Rica și cu suveniruri exotice pentru cei dragi.