CUBA 2021 - Vacanta de Paste

Cuba

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 19:30 pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia finala Havana. Decolare la ora 21:30 si sosire la Istanbul la 22:55.


ziua 2

Decolare din Istanbul la 02:35 si sosire in Havana la ora locala 08:05. Dupa preluarea bagajelor, ne vom intalni cu ghidul local si vom pleca spre Cienfuegos (250km). Orasul este denumit La Perla del Sur (Perla Sudului), iar centrul sau istoric face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Cazare la hotel Melia San Carlos 4* sau similar. Timp liber pentru odihna. Cina la restaurantul hotelului.


ziua 3

Mic dejun. In prima parte a zilei ne vom bucura de un tur panoramic al orasului Cienfuegos, pe parcursul caruia vom admira Palacio del Valle, cea mai interesanta si frumoasa cladire maura din zona, construita de arhitectul italian Alfredo Colli, vom vizita Clubul Nautic si ne vom plimba pe Promenada si prin parcul Marti, vom ajunge si la Teatrul Terry. Pe scurt, astazi vom descoperi putin din Cuba aceea autentica, ramasa in urma cu decenii, dar mereu cu zambet si cu buricul la vedere. In jurul orei 12:00, plecam spre Trinidad (85km). Vom face un tur al acestui oras colonial, fondat de spanioli in 1514 si ne vom bucura de strazile sale pietruite, de casele colorate si de nenumarate oportunitati fotografice superbe. Ne vom plimba prin Piata Mare, vom intra la Muzeul Romantic, vom vizita Biserica Santisima si ne vom delecta cu un cocktail canchanchara, bautura locala pe baza de rom, specifica zonei. Plecam apoi spre Valea Zaharului sau Valle de Los Ingenios pentru cubanezi, regiune care se intinde pe mai mult de 100 de mile patrate si contine peste 70 de foste fabrici de zahar. Adusa din Santo Domingo de conchistadorul Diego Velazquez, trestia de zahar a fost mult timp principalul produs al Cubei, chiar si Fidel Castro obisnuind sa participe la recoltat. Astazi nu exista prea multe semne ale productiei plina de viata care a dominat candva peisajul. Multe dintre fostele plantatii si fabrici sunt inca in picioare si sunt disponibile pentru vizitat. Dintre acestea, vom vizita Casa Iznaga, emblematica datorita turnului inalt care ii poarta numele. Conform legendei cubaneze, Iznaga a construit turnul, astfel AZncat sa poata cuprinde cu vederea pamanturile sale si sa fie atent la sclavii care le lucrau. Inainte de plecarea spre Cienfuegos, ne vom delecta cu un suc traditional din trestie de zahar. Cazare si cina la hotel Melia San Carlos 4* sau similar.


ziua 4

Dupa micul dejun, ne indreptam spre Santa Clara, oras situat in centrul Cubei. Orasul este locul de unde Che Guevara a comandat victoria militara decisiva din timpul revolutiei cubaneze la 31 decembrie 1958. Vom vizita aici Mausoleul celor cazuti la Revolutie in interiorul caruia se afla mormantul lui Che Guevara. Dupa o scurta plimbare prin centrul orasului, vom pleca spre Cayo Santa Maria unde vom ajunge in jurul orei 14:30. Cazare in regim all inclusive la hotel Melia Cayo Santa Maria 5* sau similar.


ziua 5

Astazi ne vom bucura de plaja si facilitatile hotelului de 5*: piscine exterioare, centre spa, activitati sportive, plaja amenajata. Cazare in regim all inclusive. Doritorii pot face o plimbare prin Cayo Santa MarAa, o insula din largul coastei centrale a nordului Cubei, situata in arhipelagul Jardines del Rey. Este legata prin pod si drum de orasul Caibarien de pe insula principala si este cunoscuta pentru plajele sale cu nisip alb si hotelurile tip resort cu all inclusive.


ziua 6

Mic dejun. Timp liber pentru plaja. La ora 11:30 eliberarea camerelor si plecare spre Havana. Pe drum, vom face un tur panoramic al orasului Remedios, cea mai veche asezare spaniola din fosta provincie Las Villas, tipul acela de orasel linistit in care timpul pare ca se opreste in loc. Sosire la Havana in jurul orei 17:30. Cazare si cina la hotel H10 Panorama 4* sau similar.


ziua 9

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme eliberam camerele si plecam spre aeroportul din Havana pentru imbarcare pe cursa Turkish Airlines cu decolare la ora 09:35.


ziua 10

Sosire la Istanbul la ora locala 09:05. Tranfer cu autocarul in centrul orasului (zona Sultanahmet). Timp liber pentru plimbari si vizite individuale. In jurul orei 16:


ziua 7

Dupa micul dejun, vom face un tur panoramic de o zi intreaga al orasului plin de culoare. Orasul Havana a fost fondat de catre spanioli in secolul al XVI-lea, ca o locatie strategica intre Lumea Veche si cea Noua, un important port pentru vasele spaniole si o adevarata fortareata importiva atacurilor initiate de francezi, englezi si olandezi. Secolul al XX-lea a debutat pentru Cuba cu dominatia americana, iar Havana a fost numita Paris of the Caribbean. In anii 30, orasul a devenit o capitala exotica a jocurilor de noroc, a curselor de masini, a show-rilor si a parcurilor tropicale, generand mai multe venituri. Vom petrece intreaga zi in compania unui ghid local care ne va prezenta principalele atractii ale orasului impartit in 3 zone: Havana centrala, Havana veche si Vedado (zona comerciala si moderna). Capitala cubaneza este genul de oras impregnat de propria istorie, in care cei ce vin pentru prima data sunt hipnotizati deopotriva de atmosfera traditionala a ritmurilor de salsa, de aroma cocktailurilor si a bucatariei cu specific cubanez si de aerul de legenda al povestilor cu pirati. Vom vedea: Plaza de la Revolucion, zona Miramar, vom vizita Muzeul Romului si o fabrica de trabucuri si vom face tur pietonal in zona veche a orasului. Seara vom reveni la hotel pentru cazare si cina.
ziua 8

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala ce ne va purta pe urmele pasilor lui Hemingway in Cuba. Cultul lui Hemingway este foarte puternic in Havana, aici existand numeroase muzeele dedicate autorului, care a fost cunoscut local sub numele de Papa. Barurile il onoreaza cu bauturi cu numele lui si statui de bronz. Indiferent daca sunteti sau nu familiarizati cu cateva dintre povestile sale, explorarea relatiei dintre Hemingway si Cuba este fascinanta. Vom vedea casa lui in Finca de la Vigia, portul pescaresc Cojimar si locurile sale favorite precum la Bodeguita del Medio, barul La Floridita de unde au plecat celebrele cocktailuri Mojito si Daiquiri. Masa de pranz va fi la un local tipic cubanez unde obisnuia sa isi petreaca timpul celebrul scriitor. In jurul orei 17:00 revenim la hotel. Cina de ramas bun va fi servita intr-un restaurant local. Optional, transferul la restaurant va fi asigurat de vestitele masini de epoca.