Descopera Londra, un oras de poveste

Anglia-Benelux

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

  • Ziua 1. București – Londra

Astăzi ne începem călătoria în Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Londra. După aterizare, avem transfer la hotel si program liber. Cazare la hotel în Londra.

 

  • Ziua 2. Londra

         Astăzi vom face un tur panoramic cu autocarul și vom descoperi o serie de monumente care au făcut Londra faimoasă: Palatul Buckingham, reședința principală a Casei regale britanice,  Palatul Westminster, care găzduiește Parlamentul britanic, Westminster Abbey, cea mai cunoscută biserică londoneză, unde sunt încoronați regii și reginele Marii Britanii, Big Ben, ceasornicul construit în 1859 și amplasat în Turnul Sf Stefan, Tower Bridge,  Turnul Londrei, Catedrala St. Paul, Trafalgar Square.

         Program liber în Londra sau excursie opțională: vizită la Greenwhich, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1997 și croazieră pe Tamisa. Meridianul Zero sau Meridianul Greenwich este marcat in curtea Observatorului Astronomic Regal. El a fost determinat în anul 1884 la o conferință geografică internațională, meridianul intersectează ecuatorul legând cei doi poli si desparte pamantul in emisferele:  estica și vestica.  Acum aveţi ocazia sa fiţi în acelaşi timp cu un picior în emisfera estică şi cu un picior în emisfera vestică! Observatorul Astronomic Regal, fondat în anul 1675, expune o colecție impresionantă de telescoape și alte instrumente interesante folosite în astronomie. In Greenwhich mai puteti vizita Muzeul Marinei, unde la loc de cinste se află uniforma purtată de Nelson în timpul bătăliei de la Trafalgar, precum şi nava acestuia, dar şi barja prinţului Frederick construită în 1732 pentru cel mai mare fiu al regelui George al II-lea şi folosită pentru călătoriile regale maritime până în anul 1919.

Ne întoarcem în Londra la bordul unui vas de croazieră pentru a descoperi de pe Tamisa și cealaltă față a orașului (program optional).

 

Moment de răgaz (timp liber):

         Londra trebuie văzută seara de la înălțime și admirată ca o nestemată sclipitoare în toată măreția ei, așa că trebuie să completăm turul Londrei urcând la 135 m înălțime pe faimoasa roată London Eye, a doua ca înălţime din lume, care se numără printre cele mai importante atracții ale Londrei și servește ca simbol al ei. Aventurează-te spre cer și privește peisajul panoramic al unei Londre așa cum nu ai mai văzut-o până acum.

Seara întoarcere la același hotel din Londra pentru cazare.

 

  • Ziua 3. Castelul Windsor și Stonehenge

               Program liber în Londra sau excursie opțională în afara Londrei – Windsor și Stonehenge. Începem cu Castelul Windsor, cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume, locul unde Regina Elisabeta a II-a își petrece frecvent weekend-urile. Vizitatorii pot admira aici o parte din apartamentele regale, decorate cu obiecte de artă de o valoare inestimabilă Capela Saint George, o bijuterie arhitectonică din secolul XVI, unde se află și mormintele a 10 monarhi britanici și celebra casă de păpuși a Reginei Maria, o creație unică în lume, admirată pentru detaliile sale de o finețe incredibilă, printre care ascunde și o copie a coroanei regale, de doar un centimetru, cu diamante și pietre prețioase veritabile. După vizita la Castelul Windsor ne îndreptăm spre o altă destinație britanică legendară: Stonehenge. Vom vedea aici cea mai importantă construcție preistorică din Europa, celebrele blocuri uriașe de piatră așezate într-un cerc cu diametrul de peste 100 de metri, despre care s-au scris nenumărate cărți și studii, fără ca specialiștii să îi descifreze în final misterele. Întoarcere în Londra și cazare la același hotel.

 

  • Ziua 4.  Westminster Abbey – Turnul Londrei

         În cea de-a patra zi a călătoriei noastre, vom vizita unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Londra și din Marea Britanie: Westminster Abbey. Adevărat monument - manual de istorie, la Westminster Abbey sunt păstrate osemintele suveranilor britanici și găzduite ceremoniile de încoronare ale regilor și reginelor Angliei. Printre evenimentele care au avut loc la Westminster Abbey în ultimele decenii se numără înmormântarea Prințesei Diana în 1997 sau căsătoria Prințului William și a Ducesei de Cambridge în 2011.

         În continuare, cei care doresc pot opta pentru o vizită la Turnul Londrei, unul dintre monumentele emblematice ale Londrei, un complex de clădiri și fortificații de pe malul Tamisei, a căror construcție a fost începută de către William Cuceritorul în secolul XI. De-a lungul istoriei sale zbuciumate, Turnul Londrei a servit drept reședință regală, închisoare, loc de execuție sau visterie. În prezent este renumit deoarece găzduiește bijuteriile Coroanei, păzite de unii dintre cei mai faimoși gardieni din lume: ” Yeoman Warders” sau ”Beefeaters”. Nu vă povestim nimic de legendele care înconjoară Turnul Londrei, ci vă lăsăm să descoperiți la fața locului mai multe despre fantoma Annei Boleyn, decapitată aici, sau despre corbii a căror dispariție ar putea pune în pericol monarhia britanică.

 

Moment de răgaz (timp liber):

Nu ocoli momentul schimbării gărzii de la Palatul Buckingham! Gărzile regale, cu celebrele lor căciuli din blană de urs, au un program bine stabilit, atrăgând grupuri impresionante de turiști din lumea întreagă. Vei înțelege la fața locului de ce este această ceremonie atât de fascinantă!  

          Cazare la acelasi hotel din Londra.

 

  • Ziua 5. Oxford și Stratford-upon-Avon

Astăzi bucură-te de Londra în ritmul tău. Poate ești pasionat de shopping și vrei să faci o escală la celebrul Harrods pentru a te întoarce cu cadouri la cei dragi, poate vrei să tai de pe lista de locuri de vizitat un muzeu londonez renumit, cum ar fi Tate Modern sau celebrul Madame Tussaud’s, sau poate vrei să faci un tur al piețelor de antichități și obiecte vintage din Portobello Road, Camden sau Kings Road.

            Cei care doresc, pot opta astăzi pentru o excursie de o zi în “inima Angliei”, una dintre zonele care te va face să te îndrăgostești iremediabil de Marea Britanie, Prima vizita va fi în celebrul Stratford-upon-Avon, locul unde a trăit și creat William Shakespeare. Străzile medievale cu case din perioada dinastiei Tudor ne poartă către casa în care s-a născut dramaturgul, școala primară unde a învatat și către Biserica Sf Treime, veche de peste  opt secole, locul de veci al lui William Shakespeare și al familiei sale. Ne vom continua excursia cu o vizită în Oxford, unul dintre cele mai celebre orașe studențești din lume, care îmbină de minune romantismul arhitecturii medievale cu forfota din centrul înțesat de pub-uri. Vom descoperi străduțele si parcurile unde multe dintre mințile strălucite ale istoriei și-au trăit tinerețea și au născocit lucrări ce au schimbat lumea. printre aceștia se numără Adam Smith economist, Oscar Wilde, poet și dramaturg irlandez, Indira Gandhi, fost prim-ministru al Indiei, Hugh Grant, actor englez și producător de film, Benazir Bhutto, prima femeie prim-ministru din Pakistan, David Cameron, fost prim-ministru al Marii Britanii, Stephen William Hawking, fizician, cosmolog și autor englez si multi altii.  Spre seară ne întoarcem la hotelul din Londra.

 

 

  • Ziua 6.  Între cultură şi gastronomie

         Ne pregătim să descoperim Londra muzeelor. Prima recomandare ar fi National Gallery, unde se pot admira tablouri semnate de Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rembrandt, Van Gogh sau Degas.

Piața alimentară Borough este un obiectiv de neratat, fie că ești pasionat de gastronomie sau doar nerăbdător să iei pulsul Londrei autentice. Inaugurată la sfârșitul 

secolului XIX, Borough Market ne întâmpină în prezent atât cu produse proaspete, într-o varietate impresionantă, cât și cu puburi, restaurante și cafenele trendy sau cu street food din toate colțurile lumii, care se prepară sub ochii noștri. Vom găsi aici peste 100 de standuri, restaurante și magazine cu fructe și legume organice, crescute în fermele din Marea Britanie, pește proaspăt și fructe de mare, pâine preparată după rețete tradiționale, brânzeturi artizanale, selecții incredibile de ceaiuri și gemuri englezești, dar și cea cea mai bună cafea italienească și cele mai minunate deserturi portugheze sau siciliene.

 

Moment de răgaz (timp liber):

Borough Market este raiul neoficial al gurmanzilor din toată lumea. Va trebui să te înarmezi cu voință de fier ca să treci pe la toate standurile celor care te îmbie cu preparatele lor. Dar cel  mai pregnant miros va fi cel de curry, iar dacă ajungi la imensele vase în care se prepară pui tandoori, nu ezita și savurează o porție bună din acest preparat indian, servit cu lipie indiană, abia scoasă din cuptor. Datorită etnicilor indieni naturalizați aici, delicioasele preparate indiene au devenit parte a gastronomiei britanice.  

 

A doua recomandare este British Museum, cel mai impozant muzeu britanic, dedicat artei, culturii și istoriei lumii, unde se pot vedea exponate de o valoare inestimabilă, de la mumii egiptene, Grecia si Romna Antica, Asia sau America, până la numismatica.

Timp liber pentru a face cunoștință cu atmosfera vie și cosmopolită a acestei metropole cu aproape nouă milioane de locuitori. Vă recomandăm o plimbare pe Oxford Street, cea mai populară stradă din Londra și cel mai bun loc pentru a lua pulsul orașului. Cazare la același hotel din Londra.

 

  • Ziua 8. Zbor spre ţară

         Ne luăm la revedere de la Londra și ne îndreptăm spre aeroport, pentru zborul către România.