Discover ALASKA 10 nopti 2020 - 2021

Alaska Circuite

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

Program

 

  • Ziua 1. București - Anchorage

   Ne întâlnim la Aeroportul Internațional Henri Coandă, de unde vom zbura spre Alaska. Ne așteaptă un drum lung, așa că vom avea timp să ne odihnim și să citim informații interesante despre fabuloasa Alaska și locurile pe care le vom explora în detaliu în următoarele zece zile. Destinația noastră finală este Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska, așezat pe coasta de Sud a statului. După aterizare ne vom deplasa la hotel pentru cazare și odihnă.

 

  • Ziua 2.  Anchorage - Parcul Național Denali

      

 

  • Ziua 3. Parcul Național Denali - Fairbanks

      

 

  • Ziua 4. Fairbanks

            Prima vizită a zilei este la Aurora Ice Museum, cea mai mare construcție permanentă de gheață din lume. Aici vom găsi camere de hotel din gheață, gândite parcă special pentru urșii polari, un spațiu de două etaje destinat bătăilor cu bulgări de zăpadă și un bar unde putem savura cel mai bun Martini din Alaska. Nu vă faceți griji, la intrare vom primi gratuit haine groase care ne vor ține de cald pe parcursul vizitei. Mai departe ne așteaptă Gold Dredge 8, un loc unde vom afla o mulțime de povești despre viața căutătorilor de aur din Alaska și unde vom putea chiar să învățăm tehnica de separare a aurului de minereu. Tot aici vom putea observa îndeaproape celebra Trans Alaska Pipeline, conducta de țiței care traversează statul de la Nord la Sud, una dintre cele mai mari conducte din întreaga lume. Mai târziu vom pleca într-o plimbare cu trenul pe șină îngustă Tanana Valley Railroad, al cărui mecanic ne va destăinui povești fascinante ale căutătorilor de aur, oameni care au migrat aici cu miile în timpul marii Goane După Aur din 1848-1855. După această vizită interesantă ne vom întoarce la hotel, în Fairbanks, unde vom înnopta.

 

       Începem ziua cu o vizită la centrul de vizite din Fairbanks, asta, bineînțeles, după ce luăm masa. Aici admirăm o expoziție video care ne va prezenta detalii din viața triburilor native din Alaska, cum ar fi Iñupiat, Yupik, Aleut, Eyak, Tlingit, Haida și Tsimshian. Părăsim Fairbanks și mergem spre Tok, însă pe drum facem o oprire în orașul Polul Nord, locul de baștină al mult îndrăgitului Moș Crăciun. Deși poartă acest nume, orașul se află la o distanță de 2700km de Polul Nord geografic. Aici vom vizita Rika’s Landing Roadhouse, un fel de han situat pe malul râului Tanana, unde călătorii se opreau în urmă cu un secol. Seara ajungem în Tok, o așezare din valea râului Tanana, care numără mai puțin de 1500 de locuitori.

 

  • Ziua 6. Tok - Valdez

       Luăm masa la hotel, apoi pornim la drum spre Valdez. Drumul durează aproximativ cinci ore, așa că avem timp să ne odihnim și să admirăm peisajul. Și avem ce admira, fiindcă vom trece în drumul nostru pe lângă Parcul Național St. Elias. Facem o oprire la centrul de vizite al parcului, pentru a admira priveliștile absolut minunate și pentru a servi masa. Ne continuăm apoi drumul spre Valdez, prin trecătoarea Thompson. Vom mai face un popas și la Ghețarul Worthington, unul dintre puținii ghețari din lume care este traversat de o șosea de mare viteză. Odată ce ajungem în Valdez, vom vizita crescătoria de pește Solomon Gulch, unde adeseori poți vedea vidre, ulii și urși ce dau iama în peștii care înoată în apa mică. După această vizită, dacă timpul vă permite, puteți vizita pe cont propriu muzeele din Valdez, cum ar fi Muzeul Orașului Vechi, unde puteți vedea cum arăta orașul înainte de cutremurul devastator din 1964. Vom petrece noaptea în Valdez.

 

  • Ziua 7. Valdez

       Azi vom pleca într-o croazieră spre Ghețarul Columbia, un ghețar pe cât de imens, pe atât de rapid în retragerea și topirea sa. Ne așteaptă o croazieră de șase ore, prin Strâmtoarea Prințului William, unde vom putea observa cu proprii ochi ritmul alert în care se topesc marii ghețari ai lumii. Deși este un spectacol trist, este deosebit de impresionant și cu siguranță ne va face să înțelegem importanța protejării mediului înconjurător. De-a lungul croazierei vom avea de asemenea ocazia să vedem viețuitoarele care trăiesc în Strâmtoarea Prințului William și să aflăm povești despre activitățile de minerit, pescuit și de extracție a petrolului din aceste zone. Vom lua masa la bordul navei, unde vom rămâne până la lăsarea serii, după care ne vom întoarce în Valdez.

 

  • Ziua 8. Valdez - Girdwood

După ce luăm masa la hotel, plecăm spre Girdwood, călătorind prin Valea Matanuska. În drumul nostru vom face o scurtă oprire, special pentru a admira impresionantul ghețar Matanuska, cel mai mare ghețar din Statele Unite pe care poți ajunge cu mașina. Mai târziu vom opri la o fermă de boi moscați, unde vom face o plimbare de-a lungul fermei și vom afla detalii despre acest frumos, puternic și interesant animal. Dacă te întrebi cum poate rezista un animal în asemenea condiții friguroase, află că blana sa poate atinge până la 1m lungime, ceea ce-l face mamiferul cu cea mai lungă blană. Seara vom ajunge în orașul Girdwood, unde vom și înnopta.

î Ziua 9. Girdwood – Seward

   După mic dejun părăsim hotelul și mergem spre telecabina Alyeska, cu care vom urca pe muntele cu același nume. Sus vom face o scurtă drumeție, de-a lungul căreia vom admira peisaje încântătoare, ghețari, izvoare, păduri de molizi și, dacă avem noroc, viețuitoare interesante. Următoarea vizită a zilei este la Alaska Sealife Centre. Acesta este singurul acvariu deschis publicului din Alaska, iar aici funcționează de asemenea și un sanctuar pentru animalele marine salvate din ocean. Aici vom vedea făpturi minunate precum pinguinii puffin, caracatițe, lei de mare și delfini. Ne continuăm apoi drumul spre Seward, unde vom ajunge seara și unde vom petrece penultima noapte în Alaska.

 

î Ziua 10. Seward - Anchorage

   Astăzi ne vom întoarce în Anchorage, însă pe drum vom opri la ghețarul Exit, unde vom face o mică plimbare și vom admira peisajul sălbatic, compus din mii de cristale imense de gheață. Mai târziu putem opri și la Alaska Wildlife Conservation Centre, un sanctuar administrat de o fundație non profit, unde sunt aduse animale sălbatice rămase orfane sau cu probleme de sănătate. Odată ce ajungem în Anchorage, vom începe turul orașului. Vom vizita Primăria Veche, Centrul de Informații Turistice, Teatrul 4th Avenue, Hotelul Istoric Anchorage, Monumentul Alaska Statehood, Ship Creek, Muzeul Soldaților Statului, Resolution Park, Monumentul Căpitanului Cook și Parcul Cutremurului. Anchorage va fi și locul unde vom petrece ultima noastră noapte în Alaska.

 

Ziua 11. Anchorage – București

   Astăzi se încheie călătoria noastră în Alaska. Plecăm la aeroport, de unde zburăm înapoi spre București. În bagaje avem suveniruri pentru cei dragi, iar în minte avem amintiri neprețuite, culese din toate aceste locuri minunate pe care le-am vizitat.

 

Top 3 Atractii

 

Parcul Național Denali

Parcul este o zonă naturală protejată, concentrată în jurul celui mai înalt munte din America de Nord, Muntele Denali (6190m). Pe suprafața parcului se află zone acoperite de vegetație polară, taiga și tundă, unde trăiesc o mulțime de plante și animale rare și interesante. Aici ne putem întâlni, ce-i drept, de la distanță mare, cu urși negri sau Grizzly, lupi, elani, reni, vulpi roșii, castori și multe alte viețuitoare care își fac veacul în acest pe cât de dur și necruțător, pe atât de frumos și fascinant.

 

Gold Dredge 8

Marea Goană după Aur, începută în 1848, i-a adus pe oameni tocmai până în Alaska. Entuziasmați de posibilul câștig, oamenii s-au dovedit dispuși să dea piept cu vremea nemiloasă și cu pământurile înghețate ale Nordului, folosind tot ce le-a picat la îndemână pentru a extrage metalul prețios. Călătorii pot afla o sumedenie de povești despre căutătorii de aur, făcând o vizită la Gold Dredge 8, o veche stație de prelucrare a minereului, unde astăzi funcționează un mic muzeu. Pe deasupra, aici poți chiar să te pui în pielea căutătorilor de acum mai bine de-un veac și jumătate și să iei la cernut minereul, sperând că vei găsi o comoară.

 

Alaska Sealife Centre

În apele de pe coastele Alaskăi trăiesc nenumărate specii de viețuitoare marine fascinante. Pe o parte dintre ele le vei putea admira la Alaska Sealife Centre, singurul acvariu deschis publicului din Alaska. Mai mult, aici funcționează de asemenea și un sanctuar pentru animalele marine salvate din ocean. Pregătește-te să faci cunoștință cu făpturi marine minunate precum pinguinii puffin, caracatițe, lei de mare și delfini, dar și să auzi povești emoționante despre exemplare salvate de la ananghie.

 

Spectacolul naturii din Fairbanks

Al doilea oraș ca mărime din Alaska este situat foarte aproape de cercul polar, astfel că aici ziua și noaptea se manifestă foarte diferit în comparație cu zonele mai apropiate de Ecuator. Astfel, în perioada mai - august soarele strălucește în permanență, iar între jumătatea lui noiembrie și finalul lui ianuarie este noapte, cu foarte puțină lumină. Fiecare dintre aceste perioade vine la pachet cu fenomene naturale superbe, care-i impresionează în special pe vizitatorii care vin aici pentru prima oară. O noapte care durează mai bine de două luni îți poate suna plictisitor, dar cu siguranță îți vei schimba părerea când vei afla că în această perioadă poți vedea superba Auroră Boreală. Vara vine cu propriul ei spectacol, și anume cu Soarele de la Miezul Nopții (Midnight Sun), un fenomen asemănător apusului, în care soarele se mișcă de-a lungul liniei orizontului, ridicându-se foarte încet. Noaptea petrecută în Fairbanks este un prilej minunat pentru a urmări aceste spectacole extraordinare ale naturii.

 

Text Box: IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in „conditiile de retragere” aferente zilei in care se efectueaza retragerea.



Experiență culinară

Unul dintre efectele globalizării este că astăzi știm ce mănâncă mai toate popoarele lumii, indiferent de așezare geografică sau cultură. Cu toate astea, putem pune pariu că nu ai nicio idee despre bucătăria din Alaska, așa că pregătește-te pentru o surpriză. În primul rând, având în vedere că aici ar fi imposibil să crești găini sau porci, iar vita e mult prea scumpă, mai toată carnea este de pește sau ren. N-ai gustat niciodată hot dogs din ren? Nu-i nimic, vei gusta și vei afla că sunt minunați. Știi cum europenii și americanii gătesc orice mâncare cu carne de pui? Află că și aici se procedează la fel, însă puiul e înlocuit cu somon. Profită de acest lucru și gustă cât mai multe preparate, căci acasă îți vor lipsi. Ți-e poftă de fructe sau dulciuri? Atunci sper că îți plac fructele de pădure și ciocolata, fiindcă altceva nu prea vei putea găsi. Desigur, mai sunt multe alte bunătăți pe care le vei găsi aici, dar te lăsăm să le descoperi pe cont propriu, acum că ți-am deschis apetitul.


Momente de răgaz

Capitala berii din Alaska
Anchorage este cel mai mare și mai animat oraș din Alaska, iar asta înseamnă că aici se concentrează toată distracția din stat. Locuitorii din Alaska sunt mari iubitori de bere, în special artizanală, de aceea în Anchorage funcționează nu mai puțin de opt berării. Unele sunt spații industriale, fabrici propriu-zise, care oferă și oportunități de degustare, în timp ce altele dețin berării „full service”, unde poți să stai la masă și să savurezi sortimente excelente de bere, dar și mâncare delicioasă. Una dintre acestea este Midnight Sun Brewing Co., unde o mulțime de vizitatori vin să guste din celebrul Hot Mess, un sandviș imens cu ouă, bacon și trei tipuri de brânză, care merge de minune cu berea artizanală. Alte berării foarte cunoscute sunt Anchorage Brewing, King Street Brewing Co. și Broken Tooth Brewing Co. Noi îți sugerăm să le încerci pe toate, dacă timpul îți permite, sau măcar să alegi una sau două care îți sunt mai aproape.



























Bine de Ştiut

  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.
  • Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
  • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
  • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
  • Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
  • Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor.
  • Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.
  • Aşezarea în autocarele / microbuzele folosite în program se face în ordinea înscrierii, începand cu bancheta a doua;
  • Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide, se va plăti obligatoriu suplimentul de single.

 

 

 

 

Termen de inscriere: Minim 4 săptămăni înainte de data plecării.

 

 

 

 

 

 

 

Grup minim20 de persoane. Pentru grupuri mai mici de 25 de persoane   (între 15 şi 19 persoane) se percepe un supliment de  450 €/ pers.