ECUADOR 2021 - Traieste experienta

ECUADOR

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 05:00 dimineata la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa KLM cu destinatia Quito (schimbarea cursei la Amsterdam). Sosire la Quito la ora locala 14:40. Cunoscut sub numele de Florenta Americii si aflat la 2800 m deasupra nivelului marii si la 22 km de Centrul Pamantului si linia Ecuadorului, Quito a fost primul oras declarat Patrimoniu Universal de catre UNESCO in recunoasterea valorii sale istorice, arhitectonice si artistice. Inconjurata de un decor spectaculos de vulcani acoperiti de zapada care se pot vedea chiar si din oras in zilele senine, capitala Ecuadorului ofera privelisti cu adevarat impresionante, ce iti taie rasuflarea. Transfer la hotel Alameda Mercure Quito 4* (sau similar).


ziua 3

Mic dejun. Dimineata vom pleca catre provincia Imbabura. Drumul coboara catre spectaculosul sat Guayllabamba iar cu putin noroc vom vedea si zapada de pe varful Cayambe. Pe drumul prin acest peisaj mirific vedem si lacul San Pablo. Odata ajunsi in Otavalo vizitam Plaza de los Ponchos. Otavalo este celebru pentru cea mai mare piata si targ din America de Sud. Mai exact, un oras intreg, ale carui strazi au fost transformate in targ. Este extrem de colorat si de autentic, fiind recunoscut in special pentru textilele de tot felul, paturi, fete de masa, masti, palarii. Vom pleca apoi catre Cotacachi, cunoscut centru al pielariei, unde ne vom plimba pe stradutele inguste printre diferite magazine. Seara ne intoarcem in Quito. Cazare hotel Alameda Mercure Quito 4* (sau similar).


ziua 4

Mic dejun. In aceasta zi ne vom indrepta spre Izvoarele Termale Papallacta, pentru cateva ore de relaxare. Bogatia apelor termale din Papallacta se datoreaza locatiei sale, intr-un complex vulcanic cu o activitate de mai bine de trei milioane de ani, cunoscut sub numele de Chacana. Laguna Papallacta s-a format la jumatatea sec. al XVIII-lea Ci este alimentata constant de peste cincizeci de afluenCi ai izvoarelor termale. Dupa amiaza ne intoarcem in Quito. Cazare hotel Alameda Mercure Quito 4* (sau similar).


ziua 5

Mic dejun. Astazi vom pleca spre sud, traversand bulevardul vulcanilor , pana in Parcul National Cotopaxi unde este localizat vulcanul cu acelasi nume, cunoscut ca fiind cel mai inalt vulcan activ din lume (5897m). Vom afla mai multe despre vegetatia tipica zonei numita paramo vizitand laguna Limpiopungo, apoi vom continua drumul spre sud si ne vom opri la o hacienda coloniala unde vom servi pranzul. Plecam apoi catre Riobamba avand niste vederi impresionante catre vulcanii Tungurahua si Chimborazo. Continuam drumul si vom ajunge in Riobamba. Cazare si cina la hotel Hosteria Abraspungo 4* (sau similar).


ziua 2

Dupa micul dejun pornim intr-un tur de oras cu ghid local ce ne va dezvalui vechiul oras cu aer colonial. Vom incepe turul cu Piata Independentei, cladirea Guvernului, Palatul Episcopului si Catedrala. In drum spre Piata San Francisco vom trece pe langa biserica La Compania cu numeroase ornamente si sculpturi, atat in exterior cat si in interior apoi intram in biserica San Francisco. Turul continua cu Monumentul Ecuatorial \'Middle of the World\'. Aici veti avea o experienta cu adevarat speciala putand sa stati simultan in emisfera nordica si cea sudica. Monumentul Ecuatorial marcheaza locul unde o expeditie stiintifica franceza din secolul al XVIII-lea condusa de Charles Marie de la Condamine a stabilit pozitia exacta a Ecuatorului. Masa de pranz este inclusa si o vom servi intr-un restaurant local. Cazare la hotel Alameda Mercure Quito 4* (sau similar).


ziua 6

Dupa micul dejun vom pleca catre sud bucurandu-ne de peisajul fascinant al Anzilor. Vom opri la ruinele Inca de la Ingapirca, cel mai important sit al culturii pre-spaniole din Ecuador. Vom afla mai multe detalii despre credintele si ritualurile incasilor, apoi vom merge catre Cuenca - cel mai frumos oras colonial al Americii de Sud, al treilea oras ca marime din Ecuador. Inainte de a face turul de oras vom servi masa de pranz intr-un restaurant local. Cuenca este pe lista Patrimoniului Universal UNESCO si a fost fondat de conchistadorul spaniol Ramirez Devalos pe ruinele infloritorului oras incas Tumibamba, distrus in totalitate in timpul razboiului civil incas. Are privilegiul de a fi singurul oras din aceasta zona care nu a suferit distrugeri in urma cutremurelor si care pastreaza aproape intacta arhitectura spaniola. Cu stradutele sale inguste pavate cu piatra cubica si acoperisurile rosii ale cladirilor, cu muzeele si piatetele pline de flori, Cuenca are aerul fermecator al unui oras de provincie. Cuenca este vestit pentru inalta calitate a produselor manufacturiere: broderii, ceramica, si faimoasele palarii de Panama care se produc de fapt aici. Vom continua cu piata de flori, piata centrala a orasului, cladirile istorice de-a lungul raului Tomebamba si ruinele bisericii Todos los Santos. Cazare hotel San Juan 4* (sau similar).


ziua 7

Mic dejun. Timp liber in oras pentru a vizita fabrica de palarii Panama, pentru a ne pierde pe stradutele pietruite, prin piatetele pline de flori sau pentru a vizita numeroasele catedrale si biserici. Cuenca are farmecul unui oras de provincie, renumit pentru festivalurile pline de culoare, pentru mancare deosebita si pentru peisajele care iti taie rasuflarea. Cazare hotel San Juan 4* (sau similar).


ziua 8

Mic dejun. Pornim la drum catre Guayaquil observand pe parcurs schimbarile dramatice de vegetatie, de la paramo cu licheni, muschi si ciuperci la altitudine mare pana la vom vedea plantatii de orez, cacao si banana, pe masur ace coboram. Vom vizita o plantatie de cacao pentru a vedea plantarea, recoltarea, fermentarea si uscarea culturilor de cacao. In finalul vizitei vom vedea cum se fabrica ciocolata, avand inclusa si o delicioasa degustare. Cazare in Guayaquil la hotel Unipark 4* (sau similar).


ziua 9

Mic dejun. Timp liber in prima parte a zilei pentru vizite individuale. Iguana Park este principala atractie a orasului. Construit in anul 1868, acesta este renumit datorita populatiei de iguane care traieste libera in jurul sau. Malecon Rio Guayas este zona de promenada de pe malul raului Guayas. Se afla la 10 minute distanta de Parcul Iguanelor si este considerata o parte importanta din identitatea orasului. Aici vei gasi cam tot ce te astepti de la o zona turistica: un mall, un parc de distractii, muzee, magazine de cumparat suveniruri, chiar si zone verzi unde poti hrani rate si egrete. Las Penas, primul cartier din Guayaquil, este un loc istoric, vechi de 400 de ani, care in vremurile coloniale a fost distrus in repetate randuri de incendii. In 1982 cartierul a devenit parte din patrimoniul cultural al Ecuadorului, iar in perioada 2002- 2008 a fost restaurat, casele colorate de pe dealul Sfanta Ana devenind un simbol al orasului.
ziua 10

Sosire in Amsterdam la ora locala 13:15. Plecare din Amsterdam catre Bucuresti la ora 20:55 si sosire in Bucuresti la ora 00:35.