EGIPT 2021 - plecare din Cluj

Egipt

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca la ora 19:00. Plecare spre Cairo cu compania Turkish Airlines la ora 21:20 . Sosire in capitala Egiptului la ora locala 01:50 dimineata si transfer pentru cazare la hotel Ramses Hilton 4* sau similar in Cairo. De aceasta noapte de cazare se va beneficia partial.


ziua 2

Mic dejun. Azi vom vizita cele trei piramide (Keops, Kefren si Mikerinos) si enigmaticului Sfinx, in cautarea spiritelor faraonilor. Piramida lui Keops, cea mai mare dintre cele trei, este singura minune a lumii antice care sfideaza trecerea timpului, ea fiind cea mai mare piramida construita vreodata! Protector al piramidelor, Sfinxul este cel mai vechi monument de sculptura in piatra din Egiptul Antic, creatura cu trup de leu si chip de om. Vizita de pe platoul Giza este exterioara, iar intrarea in piramide este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup. De asemenea, vom vizita unul dintre cele mai vechi magazine de parfumuri orientale din Cairo, precum si o fabrica de papirus. Vom servi dejunul la un restaurant local. Optional, in cea de-a doua parte a zilei veti putea vizita Citadela si Cartierul Copt. Cina si cazare la hotel Ramses Hilton 4* sau similar in Cairo


ziua 3

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa interna Cairo - Aswan cu o companie aeriana locala. Sosire in Aswan si vizita la gradina botanica cu feluca (barca mica si ingusta, cu panze). Transfer la hotel. Daca timpul permite, optional, se poate organiza o excursie la marele baraj de la Aswan, realizare impresionanta a ingineriei moderne construit intre anii 1960-1970 pentru a controla inundatiile frecvente ale fluviului Nil, dar si pentru a stoca apa pentru irigatii in cazul anilor secetosi si templul Philae situat pe o insula in mijlocul Nilului. Cina la hotel Tolip Aswan sau similar.


ziua 4

Mic dejun. Excursie optionala la Abu Simbel (trezirea dimineata devreme, mic dejun la pachet), complex arheologic format din doua temple taiate direct in piatra in timpul domniei faraonului Ramses al II-lea. Dupa ora 13:00, imbarcare pe vasul de croaziera de 5*. Vom servi masa de pranz la bordul vasului. Navigare catre Kom Ombo, sosire si vizitarea templului Kom Ombo, dedicat celor doi zei: Sobek si Horus. Cina si cazare pe vasul de croaziera.


ziua 5

Mic dejun. Azi vom naviga spre Edfu unde vom vizita templul cu acelasi nume, dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Vom servi masa de pranz si cina pe vasul de croaziera.


ziua 7

Mic dejun pe vasul de croaziera. Eliberarea camerelor si plecare spre Hurghada (distanta de 300 km se parcurge in aproximativ 4 ore). Sosire la Hurghada si cazare in regim all inclusive la hotel Desert Rose sau similar.


ziua 6

Mic dejun pe vasul de croaziera. Azi vom sosi in Luxor, punctul terminus al croazierei noastre. Dimineata ne vom trezi devreme pentru a vizita monumentele antice de pe malul vestic al Nilului: mormintele faraonilor din Valea Regilor (sapate in stanca si ascunse in dealurile Thebei, pictate cu culori care isi mentin intensitatea nuantelor desi au o vechime de peste 3000 de ani), impresionantul templu al Reginei Hatshepsut de la Deir el Bahri si Colosii lui Memnon, statui gigantice ce strajuiau odinioara intrarea in templul lui Amenhotep al III-lea. Ne vom intoarce pe vasul de croaziera pentru a servi masa de pranz. Dupa amiaza vom vizita templele de pe malul estic al Nilului: impresionantul Karnak (dedicat zeului Amon-Ra, cel mai mare complex religios din Egipt) si templul mai mic Luxor. Cina si cazare pe vasul de croaziera


ziua 8

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare sau pentru cumparaturi. Va propunem, optional, o croaziera pe Marea Rosie. Veti avea posibilitatea de a face snorkeling in largul marii si de a admira corali sau diferite vietuitoare marine.


ziua 9

Mic dejun. Timp liber sau posibilitate de excursii optionale: jeep safari in desert pentru a vedea un sat de beduini si apusul de soare printre dunele de nisip sau scufundare cu submarinul.


ziua 10

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, transfer cu autocarul la Cairo pentru cazare si cina la hotel Rameses Hilton 4* sau similar.


ziua 11

Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul de Egiptologie - care gazduieste cea mai importanta colectie de obiecte istorice datand din perioada faraonica. Optional, vizita la Saqqara si Memphis; la Saqqara se afla celebra piramida in trepte a lui Zoser. Cina la hotel Ramses Hilton sau similar in Cairo.


ziua 12

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi sau, optional, excursie de o zi la Alexandria - port la Marea Mediterana, orasul Cleopatrei si al lui Marc Antoniu, fosta capitala a tarii in perioada lui Alexandru Macedon. Aici se pot vizita: teatrul greco-roman, catacombele romane, biblioteca din Alexandria (vizita exterioara). Cazare si cina la hotel.
ziua 13

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Turkish Airlines cu destinatia Cluj-Napoca. Decolare din Cairo la ora 09:35 dimineata. Escala la Istanbul si plecare catre Cluj la ora 19:50. Sosire in Cluj-Napoca pe aeroportul Avram Iancu la ora 20:35