ELVETIA 2021

Elvetia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 14:00 pentru imbarcare pe cursa SWISS AIRLINES cu destinatia Zurich. Decolare la ora 16:00 si sosire in Zurich la ora locala 17:25. Transfer si cazare la hotel A-Ja Resort Zurich 3* sau similar.


ziua 2

Mic dejun. In cursul diminetii, vizitam orasul Zurich, situat in nordul lacului cu acelasi nume care si-a conservat foarte bine aspectul bancar, unde vom admira: eleganta Banhofstrasse, Fraumunster, Primaria, Gradina Teilor si Catedrala Grossmunster. Continuam drumul spre Basel, unde vom face un scurt tur panoramic cu insotitorul de grup. Un oras cu un centru vechi, medieval foarte frumos, cu o impletire de succes intre arhitectura noua si cea veche, cu o catedrala in stil Romanesque - Munster, o primarie in still Renaissance - Rathaus si multe alte exemple de arhitectura contemporana.


ziua 3

Mic dejun. Pentru grupul din 20.07 si 21.09 care are are cazare in Biel, transfer in Berna pentru plimbari individuale sau, optional, excursie la Interlaken si Lauterbrunnen. Grupul din 19.08 (cazat in Berna) va avea zi libera pentru plimbari individuale in Berna sau optional, excursie la Interlaken si Lauterbrunnen. Interlaken este o statiune amplasata pe malul celor doua lacuri alpine, Thun si Brienz. Aici putem face cumparaturi, ne bucuram de frumusetea peisajelor, sau optional, putem lua trenul catre Jungfraujoch (pe ruta Lauterbrunnen - Kleine Scheidegg - Jungfraujoch). Linia de cale ferata Jungfrau a fost finalizata in 1912 si ajunge la cea mai mare altitudine din Europa, 3.454 m. Vizitam si Lauterbrunnen, localitate pozitionata intr-una dintre cele mai impresionante vai din Europa, inconjurata de varfuri semete, Jungfrau fiind cel mai renumit si simbolul intregii zone. Lauterbrunnen semnifica multe fantani, in vale existand 72 de cascade, cea mai renumita dar si cea mai inalta cascada din Europa, Staubbach, impresioneaza cu o cadere de la 30 m altitudine. Dupa amiaza, ne intoarcem pentru cazare la acelasi hotel.


ziua 4

Mic dejun. Grupul cu plecare in data de 19.08 (cazat in Berna): transfer spre Biel pentru tur panoramic.


ziua 5

Mic dejun. Ne indreptam catre zona Montreux pentru vizitarea Castelului Chillon cu ghid local. Continuam drumul spre Taesch de vom lua trenul pana la Zermatt (aici nu sunt admise masinile sau autocarele) si vom explora aceasta statiune montana aflata in inima Alpilor Elvetieni. Optional, ascensiune cu trenul catre Gornergrat (3.089 m). De aici se poate vedea celebrul varf Matterhorn (4.478 m), emblema renumitei firme de ciocolata Toblerone. La ora 17:00 intoarcere cu trenul in Taesch pentru cazare la hotel 3*.


ziua 6

Mic dejun. Astazi vom strabate un peisaj mirific, traversand Alpii prin Pasul Simplon (2005 m altitudine), in drumul nostru spre Lugano. Situat pe malul lacului cu acelasi nume, Lugano combina savoarea italiana cu eleganta elvetiana. Traseul zilei se va incheia un tur panoramic in incantatorul oras Como, cel mai important si vizitat oras de pe malul laului Como, situat in extremitatea sudica a bratului vestic. Cazare la hotel Como 4* sau similar.


ziua 7

Mic dejun. Continuam calatoria trecand prin orasul Varese, cunoscut pentru vilele sale construite in stilul art-nouveau. Varese este faimos pentru Sacro Monte din Varese un loc de pelerinaj si reculegere, care este inclus in lista Patrimoniului UNESCO. Mergem apoi spre Lucerna unde vom face o vizita panoramica si vom admira zona veche cu piata Weinmarkt si Podul Capelei (care dateaza din secolul XIV). Seara, cazare in Sursee la hotel Focus 4*.


ziua 8

Mic dejun. In prima parte a zilei vom avea timp liber pentru plimbare in Lucerna impreuna cu insotitorul de grup. In jurul pranzului transfer in Zurich si cazare la hotel A-Ja Resort Zurich 3* sau similar. Dupa amiaza, excursie optionala in pitorescul orasel Schaffhausen si la Cascada Rinului (Rheinfall) - cea mai larga cascada din Europa, formata din mai multe caderi succesive de apa, ce se afla la granita dintre Elvetia si Germania.
ziua 9

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa SWISS AIRLINES cu destinatia Bucuresti. Decolare din Zurich la ora locala 12:00 si sosirea in Bucuresti la ora 15:20.