Germania Romantica 2021

Austria-Germania-Cehia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

  • Ziua 1. București – Budapesta

       Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Verifică lista cu oraşele prin care tranzităm ţara. Ajungem în cursul serii la Budapesta.

 

  • Ziua 2. Budapesta - Praga

Dimineata plecam spre Praga, Orașul turlelor, ce egalează Parisul în frumusețe și eleganță, iar berea sa este considerată de către milioane de oameni ca fiind cea mai bună din lume. Prima oprire este la Castelul Praga, care pare desprins din cărțile cu povești. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lățime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal.  Aici vizitam Catedrala Sf Vitus un simbol al orașului a cărei construcție a durat 600 de ani. Admiram frumoasa Manastire Strahov, ce detine una dintre cele mai impresionante biblioteci din Europa, dupa care ne plimbăm pe lângă numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din Capitala cehă, punct de întâlnire pentru îndrăgostiți și promenada favorită a localnicilor.  Facem un popas în Piața Orașului Vechi pentru a admira Primaria si faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic al acesteia. Monumentul exercită o puternică atracție asupra turiștilor, acest lucru datorându-se faptului că de fiecare dată când sunt anunțate orele are loc un adevărat spectacol animat care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se afla în apropiere, aceștia neîncetând niciun moment să filmeze sau să fotografieze spectacolul oferit zilnic timp de 12 ore de bătrânul orologiu.

Moment de răgaz (timp liber):

Chiar daca nu esti consumator de bere, trebuie sa gusti berea din Praga, Vytopna Railaway Restaurant, situat in piata Wenceslas, este unul dintre locurile pe care trebuie sa le vizitezi, unde pe langa zecile de sortimente de bere ne putem delecta cu atractia localului, 900 m de cale ferata in miniatura. Spre incantarea clientilor, bautura este adusa la fiecare masa in vagonul trenului care circula pe aceste sine.

In cursul serii ne indreptam spre hotelul nostru din Praga pentru cazare.

 

  • Ziua 3. Praga - Nurnberg

       Lăsăm Cehia în urmă și mergem spre Nurnberg, al doilea oraș ca mărime al Bavariei și capitala neoficială a Franconiei. Acest loc este plin de energie, are o viață de noapte intensă și berea brună este la loc de cinste în barurile și restaurantele locale. Vedem Catedrala St. Sebald, cea mai veche biserică de aici, care a fost construită din gresie, în secolul al XIII-lea, și al cărei exterior este plin de sculpturi și simboluri religioase, apoi mergem la romanticul Castel Kaiserburg. Ne plimbăm pe străzile superbe și apoi ne retragem la hotel. Cazare la hotel in Nurnberg.

 

  • Ziua 4 Nurnberg - Rothenburg - Wurzburg - Frankfurt

            Plecăm din idilicul Nurnberg și mergem în Rothenburg, o destinație turistică de top. Vedem rețeaua de străzi pietruie, casele înalte și pereții fortificați, apoi pornim spre Wurzburg.  Orașul se întinde pe râul Main și este renumit pentru artă, arhitectură și vinuri delicate. Vizităm Palatul Wurzburg și ne bucurăm de panorama Fortăreței Marienberg, de unde se văd podogoriile bogate ale ținutului. Plecăm spre Frankfurt, unde șarmul de epocă se îmbină perfect cu spiritul modern actual, oferindu-i orașului un aer fermecător.  Vizităm Catedrala Sf Bartolomeu, cu turnul său gotic de 95m, și Piața Romerberg, cea mai frumoasă din oraș, ne dezvăluie o frântură din aspectul localității în epoca medievală, datorită caselor colorate cu poduri din lemn. Seara cazare in Frankfurt.

 

 

  • Ziua 5. Frankfurt - Heidelberg - Mannheim - Freiburg

       Pornim spre sud și ajungem în cel mai vechi și faimos oraș universitar al Germaniei, Heidelberg. Vedem Castelul Heidelberg, cu impresionanta sa arhitectură renascentistă, și ne bucurăm de panorama splendidă asupra nordului Alpilor. În incinta castelului se află cel mai mare butoi de vin din lume, care are o capacitate de 220.000 de litri. Trecem prin Mannheim, care este înconjurat de numeroase fabrici importante, și ajungem la Freiburg. Adăpostit la poalele pârtiilor și podgoriilor din Pădurea Neagră, orașul este vesel și plin de viață, cu centrul său vechi medieval presărat cu cafenele și restaurante. Binecuvântat cu 2.000 de ore cu soare anual, este cel mai călduros oraș al Germaniei și totodată unul dintre cele mai prietenoase cu mediul. Cazare in zona Freiburg.

 

  • Ziua 6.   Freiburg - Castelul Neuwschwanstein - Munchen

       Plecăm spre Titisee - Neustadt, un tărâm care ascunde un lac glaciar turcoaz, înconjurat de pădure. Trecem prin Lindau, un orășel cu aer modern, și ajungem la Fussen, situat la picioarele Alpilor, punctul culminant al “Drumului Romantic”, supranumele șoselei care străbate Bavaria și conectează cele mai importante cetăți medievale. Vizităm Castelul Neuschwanstein, care i-a inspirat pe cei de la Disney în binecunoscutul film Frumoasa din Pădurea Adormită, și ne bucurăm de peisajul cinematic al împrejurimilor. Este cel mai fotografiat castel din lume asa ca nu ratam ocazia si il prindem si noi in cadrul aparatelor foto.  Plecăm la Wieskirche, o biserică în stil rococo care face parte din patrimoniul universal, apoi trecem prin liniștitul Oberammergau, înconjurat de pădurile întunecate și vârfurile înzăpezite ale Alpilor Ammergauer, și prin Garmish-Partenkirchen, gazda Jocurilor Olimpice din 1936. Ajungem în cursul serii la  Munchen. Cazare la hotel in Munchen.

 

  • Ziua 7.    Munchen - Passau - Linz

         Incepem vizita in Munchen, un oraș al contrastelor, unde cafenelele cu alură mediteraneană se împletesc armonios cu berăriile bavareze. Ne plimbăm prin inima „capitalei secrete” a Germaniei, vizitând fermecătoarea Piață Marienplatz, unde se află atât sediul vechi, cât și cel nou al Primăriei. În Munchen se află celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurată în secolul al XIX-lea, fiind considerată prima galerie de artă contemporană din Europa, Muzeul Național Bavarez, găzduit de un palat neoclasic superb, precum și Schatzkammer der Residenz, un muzeu uluitor al bijuteriilor și obiectelor miniaturale, care nu ne îndoim că vă va cuceri de la primele exponate. Plecăm spre Passau, oraș sculptat de ape la granița cu Austria. Centrul vechi de aici este o peninsulă îngustă aflată la confluența a trei râuri: Dunărea, Inn și Ilz. Vedem Domul Sfantul Stefan și mergem spre Linz, oraș în permanentă mișcare, de unde te poți conecta la cele mai noi tehnologii. Vedem instalații de artă îndrăznețe și centrul science fiction și simțim din plin aerul Austriei moderne, apoi ne retragem la hotel. Cazare la hotel in zona Linz.

 

  • Ziua 8.    Linz - Melk - Budapesta

       Plecăm spre Melk, unde vizitam biseria Abatiei Benedectine. Pornim spre Budapesta, care ascunde minunății la fiecare pas. Capitala Ungariei are suficiente clădiri baroce, neoclasice, eclectice și art nouveau cât să satisfacă pe toată lumea. Aici se află Băile Rudas, deschise în 1566, unde pare că ești în Turcia datorită piscinelor octogonale, coloanelor înalte și cupolei cu sticlă colorată. O comoară a locului este Marea Sinagogă, cea mai mare din afara New-York-ului. Construită în 1859, îmbină stilul romantic cu cel maur. Sosire si cazare in Budapesta.

 

Experiență: ritm și gusturi tradiționale

         Dacă te întrebai cu ce ai mai putea umple timpul înainte de a te retrage la hotel, avem pentru tine un pont: cum sună pentru tine “Seară de Crama“?  (optional).

                    Te invitam la  Borkatakomba, restaurantul unguresc unde ne vom petrece ultima seară împreună. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și 

de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne  delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu programul folcloric de dans și muzică tradițională. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu-i exclus să mai fim și altădată!

         Ne intoarcem la hotelul nostru din Budapesta. Cazare.

 

  • Ziua 9.    Budapesta – Bucuresti

       Plecăm din Budapesta spre România, cu amintiri de poveste și suveniruri pentru cei dragi.

A

B

C

D

PELLERIN PLUS

BEST DEAL

Reducere 90 €

PROMO

Reducere 70

STANDARD +

Reducere 40 €

382

+ 165 € (transport autocar/minibus)

292

+ 165 € (transport autocar/minibus)

312

+ 165 € (transport autocar/minibus)

342

+ 165 € (transport autocar/minibus)

pret de persoana in camera dubla

 

  • Ofertă valabilă pentru primele locuri în autocar, incepand cu bancheta a doua;
  • GRATUIT -PELLERIN CLUB CARD.
  • GRATUIT Crama Borkatakomba;
  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

 

  • Ofertă valabilă pentru ultimele locuri în autocar;
  • Nu se acceptă modificări sau anulări.
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!

 

 

  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;
  • ATENŢIE!   LOCURI LIMITATE!
  • Oferta este valabilă până la 01.09.2020.

 

 

  • Tarif disponibil şi în varianta de transport individual (include serviciile de cazare şi asistenţă turistică locală);
  • Nu se cumulează cu alte reduceri;

 

 

suplimente&reduceri

  • Supliment de single 165 € ;
  • Reducere copil  6-12 ani  - 25 €,  pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți
  • Reducere a treia persoană în cameră – 15 €