Grecia 2021 - Insula Lesvos

Grecia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 16:00, pentru imbarcare pe zborul companiei Aegean Airlines spre Atena cu decolare la ora 18:40. Aterizare in Atena la ora locala 20:15 si imbarcare pe zborul spre insula Lesvos cu decolare la ora 21:05. Aterizare in Mytilene - Lesvos la ora locala 21:55. Transfer si cazare la hotel Belvedere 4* sau similar in zona Molivos.


ziua 2

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare. Seara va propunem o plimbare prin pitorescul sat Molivos si o cina optionala cu muzica live la un restaurant local situat la poalele castelului din Molivos. Acest loc ofera o atmosfera autentica si este frecventat mai ales de localnici care se intalnesc aici sa asculte muzica si sa danseze. Intoarcere la hotel si cazare.


ziua 4

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala la Plomari si Agiassos. Agiassos este un sat situat pe pantele acoperite de pini si maslini ale muntelui Olympos, renumit in toata Grecia datorita Manastirii Panagia Vrefokratousa, dedicata Fecioarei Maria. Pelerinii strabat pe jos drumul intre Mytilene si manastire pentru a celebra icoana facatoare de minuni adusa aici de la Ierusalim in anul 803 de catre preotul Agathon Efesianul. In continuare vom vizita orasul Plomari, faimos pentru cel mai bun ouzo din toata Grecia care se produce aici. O oprire in Plomari este o buna ocazie pentru o baie in mare, asa ca nu uitati sa puneti in bagajul pentru aceasta zi costumul de baie. Intoarcere la hotel si cazare.


ziua 3

Mic dejun la hotel. Azi vom face o excursie de o zi in care vom vizita cateva dintre locurile cele mai frumoase de pe insula. Manastirea Limonos este cea mai mare si mai importanta de pe insula si este dedicala arhanghelului Mihail. Aceasta manastire a fost intemeiata in perioada bizantina si a functionat pana in anul 1462 cand turcii au cucerit insula. Aproape o suta de ani mai tarziu, manastirea a inceput sa fie folosita din nou si azi adaposteste o colectie impresionanta de 5000 de carti scrise incepand cu sec al XV-lea si pana in prezent. Continuam cu vizita padurii pietrificate care s-a format acum 20 milioane de ani in urma unei explozii vulcanice care a avut loc in partea de nord a insulei. Unele trunchiuri de copaci pietrificate au o lungime de 20 m si o latime de 3 m. Vom incheia excursia de azi cu vizita micutului sat Eressos, un loc legenedar datorita faptului ca acesta este locul de nastere al poetei Sappho (secolul al VII-lea i.Hr). Intoarcere la hotel si cazare.


ziua 5

Mic dejun. Azi va propunem ca activitate optionala o incursiune pe mare catre insula Tokmakia care atrage, precum legendarele sirene, fiecare navigator care trece prin acest loc. Insula este situata in apropierea coastei nord-vestice a insulei Lesvos. Acest mic arhipelag ne da impresia unei destinatii tropicale, cu plaje cu nisip alb si ape de culoarea turcoazului. Conditiile naturale au favorizat existenta unei vieti marine bogate. Intoarcere si cazare la hotel.


ziua 6

Mic dejun. Excursie optionala la Petra si Insula Iepurilor. Azi va propunem o excursie lejera catre frumoasa plaja din Petra si o plimbare pe mare pana la Insula Iepurilor situata in imediata apropiere a acestei plaje. Seara, cazare la hotel.


ziua 7

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare. Seara, cazare la hotel.
ziua 8

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroportul Mytilene pentru imbarcare pe zborul companiei Aegean Airlines/ Olympic Air cu decolare la ora 15:00. Aterizare in Atena la ora 16:00. Imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora 21:00. Aterizare in Bucuresti la ora 22:35.