Hotel 4* Sicilia 7 nopti - Senior Voyage 2021

Italia

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

Te invităm într-o vacanță de neuitat în insula Sicilia, un adevărat muzeu în aer liber. Cea mai mare insulă de la Marea mediterană , Sicilia reușește să împace toate gusturile atunci când vine vorba de vacanța ideală, fie că preferi plajele superbe, sau că te pasionează arta, cultura, istoria și bucătăria desăvârșită. 

Sicilia este un tărâm aparte, o insula separată de restul Italiei, nu numai de mare, ci și de secole de experiențe istorice și culturale. Si totuși, este o parte extrem de importantă a țării, iar scriitorul german Johann Goethe, profund impresionat de frumusețile insulei, spunea:  „Să vezi Italia fără să vezi Sicilia este ca și cum nu ai fi văzut Italia deloc, pentru că Sicilia este cheia întregii țări”.

 

De-a lungul timpului, această insula i-a atras pe cartaginezi, romani, greci, vandali, arabi, normanzi, spanioli și francezi. Invadatorii Siciliei au lăsat insulei o extraordinara mostenire: teatrele de la Siracusa si Taormina, impozantele temple de la Agrigento și Sagesta, superbele mozaicuri din Piazza Armenia, stilul arhitectural cu influențe maure sau maiestuosul stil arhitectural, moștenire ce se poate vedea cel mai bine la Catedralele Monreale și Cefalu. Principalele orașe, care sunt și capitale de provincii, sunt: Palermo, Catania, Siracusa, Agrigento, Messina, Caltanissetta, Trapani, Enna, Ragusa.

 

Moment de răgaz:

Cannoli este probabil cel mai popular desert din Sicilia și constă în tuburi de aluat crocante, umplute cu delicioasa cremă de ricotta. Te sfătuim să cauți un local unde aceste delicii sunt preparate pe loc.

 

Top atracții:

  1. Vulcanul Etna este situat în Sicilia, în apropiere de Messina și Catania, având o înălțime de 3304 m, ceea ce îl face să fie cel mai înalt și mai activ vulcan din Europa. Se estimează că vulcanul erupe o dată la trei luni, și se crede că la fiecare 150 de ani, acesta ar putea produce o catastrofă naturală. În anul 1981, zona a fost declarată parc național, având zone de schi alpin, teleferic (ce urcă până la altitudinea de 2.600m), iar la crater se poate ajunge numai cu Jeep-uri aprobate de către administrația locală.
  2. Valle dei Templi (Valea Templelor) este o arie arheologică situată la sud-vest de Agrigento, pe dealul unde grecii au fondat orașul Akragas în anul 580 î. Hr. În anul 406 î. Hr., orașul a fost distrus de cartaginezi și reconstruit de Timoleon, tiranul Siracuzei.  Aici se pot vedea monumente în stil doric: Templul Dioscurilor, Templul lui Hercule, Templul Concrdiei, Templul Herei, al Atenei și al Demetrei.
  3. Teatrul Antic din Taormina datează din seculul al III-lea î. Hr. fiind construit inițial de greci, iar apoi reconstruit de către romani pe locul vechii fundații. Cu un diametru de 120 m, acesta este al doilea cel mai mare teatru de acest fel din Sicilia, după cel de la Siracuza.

Atracții

  • Catania

Catania este al doilea oraș ca marime din Sicilia, fiind situat pe coasta de est, la mica distanta de vulcanul Etna. Aspectul unic al Cataniei se datorează în mare parte pietrei vulcanice de culoare gri, folosită pentru numeroase edificii publice și palate. Frmusețea și valoarea artistică și istorică a centrului baroc al Cataniei a fost recunoscută prin includerea ei în Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

  • Palermo

Capitala Siciliei, Palermo este un oraș modern, cu un ritm alert de viață și numeroase obiective interesante, mai ales vechi monumente și clădiri. Dar în afara obiectivelor culturale vom găsi aici și magazine, piețe, restaurante și localuri tradiționale. În Piața Marina se află Parcul Garibaldi. Aici, Balcescu are un bust așezat chiar lângă cel al prietenului său Giuseppe Garibaldi. Parcul are o vechime de peste 100 de ani, fiind fondat în 1886, iar statuia lui Balcescu este strajuita de imenși ficuși cu trunchiuri împletite și de palmieri exotici. "Nicolae Balcescu, grande storico e patriota romeno morte a Palermo", scrie pe soclul statuii revoluționarului de la 1848.

 

  • Taormina

Taormina este recunoscută ca fiind “Perla Mării Mediterane” și este situată pe coasta de est a insulei, deasupra a două golfuri a căror imagine este desprinsă parcă dintr-o carte poștală. Stațiunea a fost construită pe Muntele Tauro, iar în fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliște care îți taie respirația. Taormina poate fi cel mai bine descrisa ca fiind o combinație între munți, marea de azur, stâncile dramatice și monumentele istorice. Renumitul teatru grec din Taormina este una dintre atracțiile turistice importante; de aici putem admira o frumoasă priveliște a coastei de est. O plimbare pe străduțele înguste ale Taorminei cu magazine chic, cafenele și restaurante este un prilej de incantare. Nu trebuie să ratați o plimbare prin grădinile publice din Taormina, pline de verdeață și flori multicolore.

 

  • Vulcanul Etna

Vulcanul care nu doarme niciodată”, a fost un subiect de mare interes pentru mitologia clasică și credințele populare; s-a încercat explicarea comportamentului vulcanului prin religie, considerandu-se ca zeii uriași din legendele romane si grecesti controleaza vulcanul.

 

 

Excursii gratuite:

 

  • Riviera Ciclopilor

Reprezintă istorie, cultură, natură. Acest  loc se află în Acireale și a fost făcut faimos de către Homer în Odiseea sa. Riviera Ciclopilor oferă un peisaj frumos și pitoresc, către insulele Lachea și Le Corbusier.

 

 

 
  • Turul Cataniei

Vom vizita orașul de la poalele Etnei: centrul istoric, Domul și Piața Domului. Simbolul orașului este Fântâna Elefantului, compusă dintr-un elefant sculptat din lavă neagră și un obelisc egiptean deasupra. Elefantul aparține epocii romane, iar obeliscul are origine egipteană, fiind realizat din granit. Ambele componente sunt antice și sunt ridicate pe un soclu de marmură albă.

 

Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de CARD SENIOR VOYAGE

Nu ratati excursiile optionale:

 

  • Excursia in Taormina  

Este una dintre cele mai populare destinații turistice din Sicilia. Orașul a fost construit pe o pantă în trepte, ceea ce face din Taormina o atracție unică. Vom vizita renumitul teatru grec. Opțional, putem face o mini croazieră în jurul golfului, până la Capul Taormina, pentru a vedea grotele din împrejurimi.

 

 

 
  • Excursie in Siracusa- Insul Ortigia

Vizităm Siracusa, oraș declarat pe lista de Patrimoniu Mondial UNESCO. Începem cu un tur de oraș cu vizitarea principalelor atractii: Templul lui Zeus, teatrul grec, Catedrala din Siracusa din Insula Ortigia, atelierul de papirus și Urechea lui Dionis. Vom încheia ziua cu o  plimbare în Insula Ortigia. Nu ratați frumoasele străzi de piatră, cafenelele și restaurantele din Siracusa.

 

  • Excursie la Rezervatia Naturala Etna

O excursie pe muntele Etna este într-adevăr o adevarată aventură, acesta fiind cel mai activ vulcan din Europa. Se  vizitează Refugio Sapienza la 1900 m altitudine. De aici puteți cumpăra suveniruri sau sticle de vin sculptate în lava întărită. O parte din traseul până la 3000 m se face cu telescaunul, iar apoi ne continuăm ascensiunea pe jos. La această altitudine vom putea merge pe râuri de lavă intărită   „simțind” sub picioare căldura emanată de vulcan.

 

 

 
  • Excursie la Palermo si Monreale

Pentru a descoperi acest oraș plin de locuri istorice și artistice, se vor vizita: Palazzo dei Normani cu Capela Palatina, Catacombele Capucinilor, Catedrala, Biserica Martorana. Nu putem rata Catacombele Capucinilor unde se pot vedea peste 8000 de foști locuitori ai orașului Palermo mumificați. În drum spre Palermo vom vizita Monreale. Catedrala din Monreale este una dintre cele mai mari și frumoase catedrale. Minunatele mozaicuri, încântă privirea oricărui pelerin care îi calcă pragul.

 

  • Excursie la Messina

Messina este al treilea oraș ca mărime din Sicilia și capitala provinciei cu același nume. De-a lungul timpului Messina a experimentat puterea, declinul, expansiunea și distrugerea. În ciuda acestui fapt locuitorii orașului au găsit întotdeauna puterea, răbdarea și curajul pentru a rescrie istoria orașului lor mult iubit, o istorie cu rădăcini adânci în trecut. Se spune că atunci cand a luat ființă Messina, Roma era încă un mediu rural. Se vizitează Domul din Messina,Tezaurul, Biserica Catalană, Statuia lui Juan de Austria, Strâmtoarea Messina, unde se întâlnesc Marea Ionică și Marea Tireniană.