India Triunghiul de Aur si Rishikesh – India pentru toate simturile 8 nopti 2021

India

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

  • Ziua 1. București - Delhi  

       Ne intalnim in aeroportul Otopeni din Bucuresti, unde ne îmbarcăm în avion cu destinația Delhi.

 

 

  • Ziua 2.  Delhi

       Ajungem astăzi în încântătoarea Indie, mergem la hotel, unde ne lăsam bagajele, apoi pornim într-un tur al orașului. Diversitatea din Delhi este remarcabilă și ne va impresiona de la primii pași. Metropola reprezintă a doua cea mai mare aglomerare urbană din lume, fiind locuită de peste 26 de milioane de oameni. Vom explora partea nouă a orașului, New Delhi, capitala oficială a Indiei, cat și o parte din zona veche. Vedem din autocar Fortul Roșu, o clădire impresionantă din secolul al XVII-lea, apoi ne oprim la Moscheea Jama Masjid, una dintre cele mai mari din India, deschisă publicului în 1656. Admirăm și Raj Ghat, monument tribut pentru Mahatma Gandhi, cât și Poarta Indiei, construită în memoria celor 70.000 de soldați pe care India i-a pierdut în Primul Război Mondial, de unde se observă Rastrapathi Bhawan, reședința prezidențială, și Sansad Bhavan, clădirea care găzduiește Parlamentul. Continuăm cu Mormântul lui Humayun, o bijuterie din marmură albă și gresie roșie în stil indo-persan, care a fost sursă de inspirație pentru celebrul Taj Mahal. Pe seară, ne retragem la hotel pentru cină și odihnă.

 

  • Ziua 3. Delhi – Jaipur

       După un mic-dejun energizant, pornim spre Rajasthan, un tărâm cu clădiri pictate, elefanți împodobiți și muzică folk la tot pasul. Supranumit Orașul Roz după ce a fost vopsit în această culoare în 1883, Jaipur este plin de grădini luxuriante, cât și de magazine cochete cu obiecte artizanale și de localnici care prepară delicioase mâncăruri tradiționale în câteva minute. Împreună cu Dehli și Agra, Jaipur face parte din Triunghiul de Aur și reprezintă una dintre cele mai populare destinații din India. Vă vindem un pont: Jaipur este un important centru de prelucrare a pietrelor prețioase. Gasești peste tot meșteșugari gata să îți arate un smarald, un rubin sau un acvamarin și să îți povestească despre pietre aduse chiar și din cealaltă parte a lumii.

 

  • Ziua 4. Jaipur

    Începem ziua cu o experiență specială. Vizităm principala atracție a Jaipur-ului și probabil a întregului stat Rajasthan, Amber Fort. Fortăreața imensă se află pe un deal, pe care îl urcăm în cel mai autentic mod, pe spatele elefanților, și ascunde o lume desprinsă din povești: grădini superbe, turnuri, încăperi pline de culori și o panoramă aparte spre Lacul Moat. Nu putem să nu vizităm Hawa Mahal, Palatul Vânturilor, realizat din gresie roșie și roz. Si-a primit numele grație fațadei sale dantelate din ghips, care permite ca vântul să adie și să mențină clădirea răcoroasă chiar și pe caniculă. Vedem și Palatul Orașului, care găzduiește un muzeu cu o colecție impresionantă de manuscrise rare, arme, costume, covoare și picturi miniaturale.

                   

  • Ziua 5. Jaipur – Fatehpur Sikri - Agra 

   De dimineață, plecăm spre Agra, iar pe drum ne oprim la Fatehpur Sikri, capitala Imperiului Mogul în secolul al XVI-lea. Complexul de construcții din gresie rozalie include palate, moschei și fântâni superbe, ridicate în stil tradițional indian și conservate remarcabil. Când a fost ridicat, Fetehpur Sikri depășea mărimea unui oraș precum Londra. După această vizită continuăm drumul spre Agra, orașul împăraților, care ne va fermeca cu străduțele sale înguste și magazinele multicolore. Ne lăsam bagajele la hotel și seara, opțional, putem viziona un show inedit care combină actoria, muzica și dansul într-o scenetă despre Taj Mahal și iubire. Nu vă faceți griji că nu veți putea ințelege, deoarece tot spectacolul este tradus în căști.

 

  • Ziua 6.  Agra - Dehli

       Astăzi avem ocazia să vedem una dintre cele șapte minuni ale lumii noi, Taj Mahal. Povestea superbului palat este una emoționantă și accentuează ideea că iubirea depășește moartea. Construcția sa a fost cerută de Împăratul Shan Jahan, în onoarea soției sale Mumtaz Mahal. După ce au fost împreună vreme de 19 ani, împărăteasa a decedat la nașterea celui de-al 14-lea copil al familiei. Frumusețea delicată a Taj Mahalului este dată de marmura albă, transportată cu ajutorul elefanților de la 300km distanță, și de stilul arhitectural, un melanj între cel indian și cel persan. Facem fotografii cu incredibilul palat și mergem mai departe. Continuăm vizita cu Fortul Agra, care își înalță zidurile roșii în apărarea cetății precum un munte, vedem Sala de Audiențe și Pavilioanele Regale, apoi ne retragem la hotel. Plecăm apoi înapoi spre Dehli, oprindu-ne pe drum să vizităm uriașul templu Akshardham. Complexul, finalizat în 2005, este al treilea cel mai vast templu din lume, iar indienii și nu numai îl consideră un loc al purității și păcii eterne. Pe seară, ajungem la hotel în Dehli, cinăm și mergem la odihnă.

 

  • Ziua 7. Delhi - Haridwar - Rishikesh

       Ne trezim, luăm mic-dejunul, apoi plecăm pe drumul nostru spre Rishikesh, orașul unde cei de la The Beatles au început să îmbrățișeze spiritualitatea. Luăm trenul de mare viteză din Delhi către Haridwar, apoi spre Rishikesh. Pe drum vom putea admira multe zone superbe și vom mânca de prânz. Odată ajunși, ne lăsăm bagajele la hotel și ne acomodăm cu noul oraș ajutați de o scurtă ședință de yoga și meditație, ca mai apoi să cinam și să ne culcăm pentru a fi pregătiți de următoarea zi.

 

  • Ziua 8.  Rishikesh

   Începem dimineața cu un mic-dejun clasic indian si o sesiune de yoga, care ne va relaxa mintea și detensiona corpul. Continuăm ziua explorând Rishikesh, considerat capitala mondială a yoga, un oraș plin de spiritualitate, considerat unul dintre cele mai sfinte locuri pentru hinduși. Vizităm ashram-uri, locuri încărcate de energie religioasă și spirituală, unde cultura yoga este utilizată pentru o cunoaștere profundă a universului. Shivananda, Niketan și Kailasanandra sunt principalele școli de yoga cărora le trecem pragul, apoi mergem spre templul Bharat Mandir, cel mai vechi și cunoscut din Rishikesh. Călătoria ne va purta și către Laxman Jhula și Ram Jhula, principalele atracții ale orașului. Podurile acestea peste fluviul Gange au fost construite doar pentru trecerea pietonală și sunt lungi de peste 100 de metri. Pe de-o parte și pe cealaltă sunt numeroase temple și ashram-uri, dar si piețe unde diferiți artizani indieni vând amulete, cărți de religie și spiritualitate sau idoli inspirați din zei și zeițe.

 

  • Ziua 9.  Rishikesh

            Ziua începe în aceeași notă liniștită și relaxantă specifică acestui oraș, cu o ședință de yoga și un mic-dejun copios. Înainte de a ne aventura pe Gange cu canoele într-un rafting de zile mari, urmăm un tur în Vashisht Goofa, o peșteră sfântă situată chiar pe malul fluviului, care se spune că te îmbie la meditație și liniște sufletească.

 

  • Ziua 10.  Rishikesh - Haridwar – Delhi

    În ultima zi a acestui extraordinar circuit, dupa ora de yoga si servirea micului dejun suntem transferati in jurul amiezei cu trenul de mare viteză, spre Delhi. Ajunsi in Delhi servim o cina intr-un restaurant local dupa care suntem transferati catre aeroport pentru zborul catre casă.

    Fascinați de cultura indiană, zburăm spre București, dornici să revenim pe aceste plaiuri încărcate de spiritualitate.