Insulele FEROE 2021 - Evadare in natura

Insulele Faroe

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 2

Mic dejun. In aceasta zi vom cunoaste o parte din Insulele Nordice ale arhipelagului, un peisaj dominat de munti si stanci dramatice ce se inalta abrupt din ocean. Vom vizita 5 insule: Streymoy, Eysturoy (partea sudica, oprire in Gota), Bordoy, Vidoy si Kunoy, impreuna reprezentand 1/3 din suprafata arhipelagului. Ne vom opri in Vidareidi (insula Vidoy) de unde vom vedea imagini spectaculoase ale insulelor Fugloy si Svinoy si in Leirvik (insula Eysturoy) unde vom vizita (optional) ruinele unei vechi asezari vikinge. In continuare vom calatori printr-un tunel suboceanic si vom vizita orasul Klaksvik (insula Bordoy), al doilea oras ca marime din Feroe. Cazare in Torshavn la acelasi hotel.


ziua 1

Intalnire la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu conducatorul de grup la ora 04:00 dimineata; plecare spre Paris la ora 06:05 cu compania AIR FRANCE. Sosire la Paris la ora locala 08:20 si imbarcare pe cursa ATLANTIC AIRWAYS cu destinatia Insulele Feroe. Decolare la ora 11:55 din Paris si sosire pe aeroportul Vagar, singurul aeroport din Insulele Feroe, la ora locala 13:45. Transfer si cazare in Torshavn (insula Streymoy) la hotel Torshavn 3* sau similar. Capitala Torshavn a fost numita dupa renumitul zeu nordic, Thor. Va recomandam vizitarea partii vechi a orasului - Tinganes. Aici se remarca frumoasa cladire a Parlamentului, casele de lemn acoperite cu muschi, vechi de aproape 500 de ani in contrast cu cladirile moderne. Recomandam si vizitarea Muzeului de Arta sau a Casei Nordice, una dintre cele mai importante institutii culturale din Feroe. Torshavn este un oras pitoresc ce se remarca si prin prezenta a numeroase cafenele cochete si restaurante excelente.


ziua 3

Dupa micul dejun vom vizita Mykines, insula situata in extremitatea vestica a arhipelagului. Mykines este un paradis al pasarilor marine, cunoscuta si sub denumirea de Insula puffinilor (papagalul de mare). Vom fi surprinsi de numarul impresionant al acestor adorabile pasari care dau un farmec aparte insulei. Este locul ideal pentru a ne relaxa respirand aerul proaspat si bucurandu-ne de linistea acestui loc indepart de orasele aglomorate. Este o insula fara masini si singurul mod de vizitare este la pas. Vom avea ocazia sa fotografiem peisaje spectaculoase cu dealuri verzi, faleze abrupte si tarmuri impresionante. Intoarcere in Torsahvn si cazare la acelasi hotel.


ziua 4

Dupa micul dejun vom pleca spre nordul insulei Streymoy si ne vom opri in pitorescul sat Saksun, un satuc traditional amplasat pe malul unei lagune. Din Saksun vom continua calatoria spre nord si ne vom opri la cea mai mare cascada din Feroe, cascada Fossa, cu o cadere a apei in 2 trepte. In continuare vom vizita TjArnuvAk, un sat incantator cu casute acoperite de iarba si muschi iar spre finalul excursiei vom trece in insula Eysturoy si ne vom opri in Gjogv, probabil unul dintre cele mai frumoase sate feroeze. Intoarcere in Torshavn si cazare la acelasi hotel.
ziua 5

Transfer spre aeroport in jurul orei 09:00 dimineata. Imbarcare pe cursa ATLANTIC AIRWAYS cu decolare la ora locala 12:15 si sosire la Paris la ora locala 15:50. Decolare din Paris la 20:55 si sosire la Bucuresti la ora 00:50.