ISLANDA 2021 - Insula ghetii si a focului

Islanda

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire la ora 16:00 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa Lufthansa. Schimbarea avionului la Frankfurt si sosire in Reykjavik la ora locala 23:30. Transfer si cazare la hotelul Storm by Kea 3* (sau similar).


ziua 2

Mic dejun, urmat de un tur ghidat al celei mai nordice capitale din lume. Turul include principalele atractii ale orasului: cladirea Parlamentului, Casa Hofdi - una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, celebra pentru intalnirea din 1986 dintre Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov, intalnire care a pus capat Razboiului Rece. Continuam cu portul pescaresc si Biserica Hallgrimskirkja al carei turn poate fi observat aproape din orice punct al orasului. Spre finalul turului vom vizita Muzeul si Planetariul Perlan unde vom avea ocazia sa admiram proiectii ale aurorei boreale. Cazare in Reykjavik la acelasi hotel.


ziua 3

Mic dejun. Excursie optionala de o zi in peninsula vulcanica Reykjanes cu o oprire la Bessastadir. Localitate intemeiata de vikingi, in prezent aceasta gazduieste resedinta oficiala a presedintelui. Vom continua cu Lacul Kleifarvatn unde veti asista la un spectacol dat de activitatea geotermala a zonei, apoi cu Laguna Albastra, o piscina naturala cu apa calda situata in mijlocul unui imens camp de lava format de intensa activitate vulcanica. Aici vom avea timp liber pentru relaxare si o baie in laguna (intrarea este inclusa in pretul excursiei optionale). Cazare in Reykjavik, acelasi hotel.


ziua 4

Mic dejun. Plecare spre Vik. In drum ne vom opri in Valea Thingvellir unde, in anul 930, a luat nastere primul parlament din lume. Tot aici ne vor fi prezentate dovezi ale migratiei continentelor, Islanda fiind situata la intersectia a 2 placi tectonice importante, cea euroasiatica si cea nord americana. Urmatoarea oprire va fi in parcul geotermal al gheizerelor unde Strokkur, cel mai activ dintre ele, erupe la fiecare 10 minute, aruncand in aer o coloana de 20-30 m de apa fierbinte. Vom vizita o alta minune a insulei - Gulfoss (Cascada de Aur), o cascada dubla a carei spectaculozitate este accentuata si de numeroasele curcubee ce se formeaza in zilele insorite. Ultima atractie pe care o vom admira in aceasta zi este lacul Kerid, format intr-un vechi crater vulcanic a carui caldera este aproape intacta. In cursul serii vom ajunge in zona Vik unde ne vom caza si vom servi cina la hotelul Katla 3*/Dyrholaey 3* (sau similar).


ziua 5

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Parcului National Skaftafell, o minunata oaza verde localizata langa cel mai inalt varf muntos al Islandei. Excursia va debuta cu o oprire la Jokulsarlon (laguna glaciara) pentru o plimbare cu barca printre iceberguri, o oportunitate perfecta pentru a observa numeroase specii de pasari subpolare, urmata de o mica drumetie in jurul lagunei. In Parcul National Skaftafell principala atractie o reprezinta Cascada Svartifoss (Cascada Neagra), a carei denumire provine de la coloanele negre de bazalt formate in spatele acesteia. Important: pentru a ajunge la cascada vom merge pe jos aproximativ 45 minute/sens. Cina si cazare in zona Vik la acelasi hotel.


ziua 6

Mic dejun. Pe drumul de intoarcere spre Reykjavik vom face opriri la plajele de nisip negru si stancile din Reynisfjara, muzeul popular in aer liber din Skogar, Muzeul Lavei (https://lavacentre.is/), cascadele Skogarfoss si Seljalandsfoss, canionul Fjadrargljufur si promontoriul Dyrholaey, loc de popas pe timpul verii al simpaticelor pasari puffin. Seara sosire si cazare in Reykjavik la hotel Storm by Kea 3* (sau similar).


ziua 7

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Zi dedicata dupa preferinte plimbarii pe strazile orasului Reykjavik sau unei excursii optionale pentru observarea balenelor. Transfer la aeroport in jurul orei 22:00 si imbarcare pe cursa Lufthansa cu plecare la ora locala 01:10.
ziua 8

Schimbarea avionului in Munchen si sosire la Bucuresti la ora 12:00.