ISTANBUL 2021 (autocar) - circuit 5 zile

Turcia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup, vis a vis de Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 05.00 si plecare din Bucuresti la ora 05.30 cu autocarul pe traseul Giurgiu - Russe Veliko Tarnovo Edirne Istanbul. Oprire in Edirne pentru vizitarea moscheii Selimiye, capodopera lui Mimar Sinan, cel mai mare arhitect turc si optional popas pentru masa de pranz. Vom ajunge in Istanbul in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare la hotel Grand Emin 3* sau similar.


ziua 4

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional: Croaziera pe Marea Marmara la Buyukada. Include transport cu tramvaiul pana la port, bilet de vapor, masa de pranz, turul insulei cu trasura, insotitor de grup.


ziua 5

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, plecam spre casa. Sosire in Bucuresti in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.


ziua 2

Mic dejun. Tur de oras pietonal cu insotitorul de grup in cartierul vechi: Moscheea Albastra, a sultanului Ahmet I, Sfanta Sofia (moschee in momentul de fata), Hipodromul antic locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II, Palatul Topkapi. In continuare recomandam vizita in Marele Bazar una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Dupa amiaza, va propunem optional vizitarea Bazarului Egiptean si Croaziera pe Bosfor. Bazarului de mirodenii (Bazarul Egiptean), construit intre anii 15971664, este considerat al doilea bazar acoperit din oras, ca si vechime. Aici veti gasi o piata variata de desfacere a mirodeniilor, dar si magazine de fructe, flori si legume. Stramtoarea Bosfor leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte cele doua continente, Europa si Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera vom admira panoramic: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli. Cazare la acelasi hotel. (Tarif informativ: 25 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane).
ziua 3

Dupa micul dejun, pornim impreuna cu ghidul insotitor din partea agentiei spre Dolmabahce, ultima resedinta a sultanilor si a parintelui statului turc, Mustafa Kemal Ataturk. Palatul este amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. In continuare ne vom deplasa in Piata Taksim, in centrul orasului, unde se afla Monumentul Independentei, ridicat in memoria lui Ataturk, fondatorului Republicii Turcia. Pe parcursul acestei excursii, vom opri si pentru cumparaturi, la un magazin specializat in renumitele baklavale turcesti si la o fabrica de piele. La pranz intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie. Dupa amiaza va propunem optional vizita la Parcul Miniaturk si Turnul Sapphire. Incepem excursia, cu o oprire la Miniaturk, unde vom descoperi fabuloasele cladiri istorice turcesti, construite la o scara de 1/50, intrunind 3000 de ani de istorie, incepand din antichitate, continuand cu era bizantina si terminand in zilele noastre. Ultima oprire va avea loc la Turnul Sapphire, care se afla in cartierul Levent (zona moderna a orasului) si a fost realizat intre anii 2010 si 2016, cu 54 de etaje si o inaltime de 261 de metri, ceea ce permite o priveliste unica asupra orasului. Tarif informativ: 25 EURO/persoana pentru un grup minim de 25 persoane si include transport cu autocarul, biletele de intrare si ghid local.