ISTANBUL 2021 (avion)

Turcia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu conducatorul de grup la ora 06:30 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Istanbul. Sosire la ora locala 10:50 la Istanbul, transfer si cazare la hotel 4* (dupa ora 14:00). Dupa-amiaza, tur de oras pietonal cu insotitorul de grup cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453 (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup); Hipodromul antic - locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Continuam cu vizitarea bisericilor Sfanta Sofia si Sfanta Irina (singura biserica din vechiul Constantinopol care nu a fost niciodata convertita in moschee), precum si a Cisternei Basilica - un rezervor subteran bizantin. Dupa-amiaza, individual sau organizat (optional), se poate vizita Palatul Topkapi - simbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor; palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii. Turul continua cu o vizita in Marele Bazar - una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii (inchis duminica).


ziua 2

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Istanbul, sau va propunem o excursie optionala, cu o prima oprire la Parcul Miniaturk, care detine cladiri istorice turcesti, construite la o scala de 1/25, intrunind 3000 de ani de istorie, incepand din antichitate, continuand cu era bizantina si terminand in zilele noastre. Ultima oprire va avea loc la Turnul Sapphire, care se afla in cartierul Levent (zona moderna a orasului) si a fost realizat intre anii 2010 si 2016, devenind cel mai inalt turn din Turcia, cu 54 de etaje si o inaltime de 261 de metri, ceea ce permite o priveliste unica asupra orasului. Include transport cu autocarul, biletele de intrare la Parcul Miniaturk si Turnul Sapphire (inclusiv simulatorul pentru elicopter), insotitor de grup si ghid local.


ziua 3

Mic dejun. Ziua de astazi o putem dedica, optional, vizitarii Palatului Dolmabahce - ultima resedinta a sultanilor dupa Topkapi, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Se traverseaza apoi podul care leaga partea europeana de cea asiatica a Istanbulului. Dupa-amiaza, putem opta pentru o croaziera de-a lungul Stramtorii Bosfor, locul unde se pot vedea in acelasi timp doua continente, Europa si Asia.


ziua 4

Mic dejun. Timp liber pentru plimbari si vizite individuale sau, optional, excursie de o zi pe Insula Buyukada, unde vom face un tur al insulei, plimbandu-ne printre vilele luxoase din lemn, iar apoi vom avea timp liber pentru suveniruri, fotografii sau pentru a servi masa. Aceasta excursie se va realiza in functie de conditiile meteorologice. Seara, puteti opta pentru seara turceasca cu cina si spectacol traditional.
ziua 5

Mic dejun. Dimineata, timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa-amiaza (la ora 15:30), transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 19:50.