JAPONIA 2021 - In culori de toamna

Japonia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 dimineata pentru imbarcare pe cursa KLM cu destinatia Tokyo. Decolare la ora 06:00. Sosire in Amsterdam la ora locala 08:00. Plecare spre Tokyo la ora 14:35.


ziua 2

Sosire la Narita - aeroportul international din Tokyo la ora locala 09:45 dimineata. Transfer in centrul orasului pentru participarea la un scurt tur panoramic impreuna cu un ghid local. Vom vizita altarul Meiji-Jingu, cel mai mare loc sfant din Tokyo care-l comemoreaza pe Imparatul Meiji si Observatorul Metropolitan de unde vom admira una dintre cele mai impresionante panorame ale capitalei nipone. Transfer si cazare la hotel Tokyo Prince Hotel 4* (sau similar). Dupa-amiaza, timp liber pentru odihna si acomodare cu fusul orar. Seara, plimbare pietonala optionala cu insotitorul de grup in zona Palatului Imperial.


ziua 3

Mic dejun bufet. Astazi ne vom bucura de un tur panoramic al capitalei nipone (8 ore). Vom admira principalele atractii ale orasului: Templul Senso-ji cu a sa pagoda cu cinci etaje in curtea careia se afla un cazan urias din bronz plin cu tamaie aprinsa, renumita strada Nakamise cu suveniruri si gustari traditionale, zona Palatului Imperial situat intr-un peisaj fermecator cu iazuri si pini, bulevardul Ginza comparabil cu 5th Avenue din New York si celebra intersectie Shibuya, o imagine emblematica o orasului Tokyo, prezenta in filme ca Lost in Translation, The Fast and the Furious sau Resident Evil. In continuare vom participa la o croaziera de aproximativ o ora pe raul Sumida, prin districtul Asakusa, cel mai plin de culoare si de obiceiuri traditionale. Dupa tur, vom reveni la hotel pentru o scurta pauza. In jurul orei 18:30 vom avea transfer la un restaurant local pentru a servi o cina traditionala. Transfer si cazare la acelasi hotel.


ziua 4

Mic dejun. Astazi vom face o excursie de o zi la Nikko (128km), unde vom vizita templul Toshogu, aici gasindu-se mormantul shogunului Tokugawa Ieyasu (personaj foarte important in istoria Japoniei, cunoscut noua mai ales sub numele de Toranaga din romanul Shogun de James Clavel). Pe drum, ne vom opri pe malul lacului Chuzenji-ko pentru a admira spectaculosul peisaj cu cascade si vom urca cu liftul deasupra cascadei Kegon (97m). Seara, revenim in Tokyo. Cazare la acelasi hotel.


ziua 5

Mic dejun. Optional, va propunem o vizita in prima capitala shogunala a Japoniei, Kamakura, ale carei temple si gradini isi etaleaza frumusetea intre ocean si munte. Vom vizita 3 dintre ele, iar la intoarcere facem o scurta oprire la Yokohama, Portul Viitorului, pentru o panorama unica din - pe vremuri - cel mai inalt observator al Japoniei (si cel mai rapid lift). Seara, revenim la hotel pentru cazare. Pret informativ: 125 EURO/ persoana, minim 20 participanti (ghid vorbitor de limba engleza, transport cu autocarul; rezervare si plata in agentie, datorita disponibilitatilor limitate la fata locului).


ziua 6

Dupa micul dejun, plecam spre Atami, una dintre cele mai populare zone de agrement, statiune situata pe malul Oceanului Pacific. Important: Vom lua cu noi doar bagajele de mana, deoarece bagajele mari vor fi trimise cu un serviciu special de curierat direct la Kyoto. Ne indreptam spre muntele sfant al japonezilor, Fuji. Vom lua telecabina de la Togendai la Owakudani (Valea Marelui Clocot). In doar 10 minute, vom trece peste o vale cu stanci ascutite, cratere, vulcani noroiosi, cu jeturi de aburi iesind din crevase. Pe varf, la Owakudani, vom admira o cariera de extractie a sulfului si vom putea manca faimoasele oua negre. Ouale sunt normale, dar sunt fierte in apa termala si, din acest motiv, au coaja neagra. Nu ar trebui sa ratam acest deliciu, traditia spune ca ne vor prelungi viata cu 7 ani! Daca vremea permite, vom admira o spectaculoasa priveliste cu Fuji-san. Cazare in Atami la hotel Resorpia Atami 3* (sau similar) in camere tipic japoneze (ryokan). Cina la restaurantul hotelului.


ziua 7

Mic dejun. Ne vom deplasa pe jos la gara din Atami (10 minute de mers) pentru a lua trenul de mare viteza spre Kyoto. Vom participa la un tur panoramic cu ghidul local, ce va cuprinde vizita templului Kiyomizu-dera dedicat zeitatii budiste cu 11 fete Kannon. Spre finalul turului vom avea ocazia sa exploram straduta pietonala Sannenzaka flancata de case de lemn, ateliere si magazine traditionale si Gion-ul cartierul vechi de distractii si gheise. Cazare in Kyoto la Hotel Miyako Hachijo 4* (sau similar).


ziua 8

Mic dejun. Astazi vom continua explorarea fermecatorului oras Kyoto, individual sau cu insotitorul de grup. Va propunem o excursie optionala de o zi (cu autocarul si ghid local vorbitor de limba engleza) ce va incepe cu zona de est a orasului, trecand pe Aleea Filosofiei, pe langa case vechi si temple linistite: Templul de Argint, Altarul Heian, parcul Okazaki. Continuam cu o gura de aer proaspat in peisajul natural de vis al cartierului vestic Arashiyama, unde vom combina istoria si religia templelor cu aerul mistic al padurilor de bambus si cu vioiciunea maimutelor japoneze. Turul include si vizitarea podului peisagistic Togetsukuo si a Templului Jojakkoji, al caror farmec este intensificat de nuantele de galben, ruginiu si rosu aprins ce imbraca padurea toamna. Spre finalul turului ne vom desfata privirile la fereastra trenuletului romantic al vaii Sagano (biletele de tren se rezerva in momentul achitarii excursiei optionale si se confirma in limita disponibilitatii; in situatia in care nu va fi posibila confirmarea biletelor de tren, atunci atractia va fi inlocuita de vizitarea Templului Tenryu-ji). In jurul orei 17:30 revenim la hotel. Pret informativ: 95 EURO/persoana, minim 20 platitori (rezervare si plata in agentie, datorita disponibilitatilor limitate la fata locului). La ora 19:00 va invitam la o cina traditionala cu dansuri si cantece interpretate de o Maiko (nume dat ucenicelor gheise).


ziua 9

Dupa micul dejun, vom vizita castelul Nijo un fost palat rezidential construit pentru shogunul Tokugawa Ieyasu si templul Kinkaku-ji (Pavilionul de Aur) un templu invelit in frunze de aur, ce se oglindeste spectaculos in iazul din fata sa. Ne vom desparti de Kyoto si ne vom indrepta catre Nara, cea mai veche capitala japoneza ce dateaza din secolul al VIII-lea. Aici vom vizita templul Todaiji, patrimoniu UNESCO, cel mai mare templu budist din intreaga tara, care adaposteste cea mai mare statuie din bronz a lui Buddha. Vom petrece putin timp liber in parcul Nara sau parcul caprioarelor. In cursul serii vom ajunge in Osaka si ne vom caza la hotel Monterey Le Frere 4* sau similar.


ziua 11

Transfer la aeroportul din Osaka in jurul orei 07:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul Air France cu destinatia Paris. Decolare la ora 10:25. Schimbarea avionului la Paris si aterizare la Bucuresti la ora 22:50.
ziua 10

Mic dejun. Astazi vom continua descoperirea orasului Osaka, un oras tanar, activ, atractiv si plin de locuri interesante. Vom incepe cu o plimbare pe promenada Maiko, construita la 47m deasupra marii, pe podul Akashi-Kaikyo. Acesta este cel mai lung pod suspendat din lume masurat dupa distanta dintre pilonii principali, o incredibila realizare a constructorilor japonezi, un colos din otel si beton armat, un gigant AZntre giganti. Vom vizita apoi gradina Awaji Yumetabai, situata pe insula Awaji, o gradina impresionanta formata din alte 100 de gradini mai mici. Dupa-amiaza vom vizita Templul Apei, proiectat de arhitectul japonez Tadao Ando, iar la sfarsitul turului ne vom bucura de timp liber in Dotonbori, o zona cu nenumarate magazine, baruri, restaurante si cluburi de karaoke. In jurul orei 18:00 revenim la hotel. Cazare la acelasi hotel.