MAROC 2021 - Traditii, peisaje exotice, istorie - plecare din Cluj

Maroc

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Avram Iancu din Cluj-Napoca la ora 16:00 pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA cu destinatia Casablanca (schimbarea cursei la Frankfurt). Sosire in Casablanca la ora 00:45 (noaptea de 15/16.09), transfer si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar.


ziua 2

Mic dejun urmat de turul panoramic al orasului Casablanca, centrul economic al Marocului. Admiram Moscheea Hassan al II-lea (exterior) - una dintre cele mai mari realizari de gen ale lumii arabe, vizitam Piata Natiunilor Unite, bazarul, Cartierul Habous, cornisa si cartierul de lux al orasului Anfa. Dupa-amiaza timp liber pentru plimbare si shopping in Casablanca. Cina si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar.


ziua 3

Mic dejun. Plecare catre Rabat, sosire si vizita in capitala Marocului: admiram Mausoleul lui Mohamed al V-lea, apoi trecem pe langa Medina, continuam cu vizita la Kasbah des Oudais, o fortareata din secolul XII care adaposteste muzeul artei marocane, Moscheea Neterminata cu Turnul lui Hassan. Din autocar vom vedea si Palatul Regal unde ne putem opri pentru a face cateva fotografii. Transfer la hotel Belere 4* sau similar, cina si cazare.


ziua 4

Dupa micul dejun, plecare catre Fez. Pe drum oprire si vizita la ruinele orasului roman Volubilis patrimoniu cultural UNESCO si adapostind unele dintre cele mai impresionante vestigii romane din nordul Africii - dar si in orasul sfant Moulai Idriss. Plecare spre Meknes, denumit si Versailles-ul Marocului unde se viziteaza Poarta Bab Mansour, Hari Souani si vechea medina. Sosire in Fez, cina si cazare la hotel Royal Mirage 4* sau similar.


ziua 5

Dupa micul dejun vom vizita cele mai importante repere turistice ale orasului Fez, centru religios si spiritual al Marocului si unul dintre cele mai vechi dintre orasele Islamului. Vom vizita Medina din Fez, unde sa afla Moscheea Quarouiyen - cea mai veche universitate a islamului; scoala coranica Attarine Medersa cu superbe decoratiuni pe care o admiram din exterior, obiectivul fiind temporar inchis, Piata si fantana Nejjarine, care si-a primit numele de la tamplarii care lucreaza aici si medina veche cu stradute inguste structurate pe tipuri de meserii si ateliere traditionale. Cina si cazare la hotel Royal Mirage 4* sau similar.


ziua 6

Mic dejun. Plecare spre Marrakech, al doilea cel mai vechi oraCdz\ \ imperial, numit si Perla Orientului. Drumul nostru parcurge diferite etaje de vegetatie pana cand peisajul format de desertul rosiatic va lua locul palmierilor vesnic verzi si a cerului azuriu. Cina si cazare la hotel El Andalous 4* sau similar.


ziua 7

Dupa micul dejun vom vizita cele mai renumite obiectice turisice din Marrakech: mormintele Saadian, Moscheea Koutoubia cu al sau minaret de 70 m inaltime, Palatul Bahia unul dintre cele mai importante obiective arhitecturale din Maroc sau gradina Menara. Pranz la hotel. Dupa masa vizita in bazarul din medina si in faimoasa piata Djemaa el Fna, care gazduieste multe programe de divertisment: imblanzitori de serpi, dresori de maimute, inghititori de flacari si alte atractii deosebite. Cina pe cont propriu. Optional va propunem seara marocana Diffa Fantasia, un program desfasurat la restaurantul Chez Ali unde veti servi cina traditionala marocana si veti putea admira un SHO W oriental berber cu calareti, camile si dansuri din buric, o experienta inedita si incantatoare in acelasi timp. Cazare la hotel El Andalous 4* sau similar.


ziua 8

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi sau relaxare. Optional va propunem excursie la Essaouira (pe vremuri Mogador, la aproximativ 180 km de Marrakesh), statiune si port la malul Oceanului Atlantic, un oras boem cu puternice influente maure si portugheze, aflat pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Vom reveni in Marrakech pentru cina si cazare la hotel El Andalous 4* sau similar.
ziua 9

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi in Marrakech. In jurul orelor 13:00 transfer catre aeroportul din Marrakech si efectuarea formalitatilor de check-in pentru zborul spre Cluj-Napoca. Decolare la orele 16:00 spre Cluj Napoca via Munchen. Sosire in Cluj la ora 00:50 (in data de 24.09).