MEXIC 2021 - Paste si 1 Mai

Mexic

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 pentru imbarcare pe cursa AIR FRANCE cu destinatia Cancun. Decolare la ora 06:05. Sosire in Paris la ora locala 08:20. Plecare spre Cancun la ora locala 12:20. Sosire in Cancun la ora locala 16:10. Transfer si cazare la Hotel Grand Park Royal Cancun 5* (All Inclusive) in Cancun sau similar.


ziua 2

Timp liber pentru plaja sau, optional, excursie de jumatate de zi la Tulum. Dupa micul dejun vom pleca in partea de sud a Marii Caraibelor catre unul din cele mai spectaculoase situri arheologice: Tulum, construit pe un mic recif. Pret informativ: 85 EURO/ persoana, minim 20 participanti. Dupa amiaza, ne vom intoarce in Cancun. Cazare la Hotel Grand Park Royal Cancun 5* (All Inclusive) in Cancun sau similar.


ziua 3

Timp liber la dispozitia fiecaruia. Cancun este locul ideal pentru a ne relaxa inainte de a incepe aventura. Toate simturile ne vor fi incantate de atmosfera acestei oaze de relaxare cu plaje magnifice si ape de cristal, dar unde vom cunoaste si minunatiile vietii exotice si tainele trecutului prin ruinele maiase. Cazare la Hotel Grand Park Royal Cancun 5* (All Inclusive) in Cancun sau similar.


ziua 4

Timp liber pentru relaxare, mare si soare. Cazare la Hotel Grand Park Royal Cancun 5* (All Inclusive) in Cancun sau similar.


ziua 5

Mic dejun. Plecam spre situl arheologic precolumbian Chichen-Itza, unde vom servi si masa de pranz. Supranumit si Taramul fagaduintei, renumitul sit este unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei maiase. In plus, intriganta colectie de monumente se numara si printre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Nu se stie nici astazi din ce motiv, Chichen-Itza a fost abandonat in secolul X d.Hr. iar jungla a pus imediat stapanire pe cladirile monumentale. Printre punctele de maxim interes vom vedea Piramida Kukulcan, denumita si Templul Sarpelui pentru ca la fiecare echinox o umbra lunga serpuieste pe Marea Piramida. Dupa amiaza ne continuam drumul catre Merida. Cazare in Merida la Hotel Gran Real Yucatan 4* sau similar.


ziua 6

Mic dejun. Astazi ne intoarcem din nou in trecut, printr-o excursie la situl arheologic maias Uxmal. Traducerea din maiasa pentru Uxmal este construit de trei ori si face referire la cea mai inalta structura din cadrul acestui sit: Piramida Magicianului. In timpul zilei, vom lua masa de pranz in Uxmal. Cazare in Campeche la Hotel Plaza Colonial 4* sau similar.


ziua 7

Mic dejun. Ne vom petrece cateva ore vizitand situl din Palenque, printre vestigiile unei civilizatii care a atins apogeul in perioada 500-700 d.Hr., a avut aproximativ 1.500 de structuri - locuinte, palate si temple renumite pentru structura lor sofisticata si pentru sculpturile cu care sunt impodobite, apreciate pentru cantitatea imensa de informatii aflata in inscriptiile de pe pereti si de pe pietrele decorative. Ne indreptam apoi spre Campeche, oras localizat in Golful Mexicului, la aproximativ 360 km distanta. Ruina fostei fortarete a orasului dainuie inca aproape intacta, fiind gazda unui dramatic spectacol de sunet si lumini ce reinvie povestile piratilor. Cazare in Palenque la Hotel Tulija Palenque 4* sau similar.


ziua 8

Mic dejun. Incepem calatoria spre Villahermosa, cu o scurta oprire la Muzeul La Venta, un parc muzeu in aer liber deschis in 1958, cand explorarea petrolului a amenintat asezarea Olmec. Arheologii au mutat cele mai importante descoperiri ale sitului, inclusiv trei capete de piatra la Villahermosa. In interior exista si o gradina zoologica, unde se pot regasi animale din zona Tabasco si a regiunilor din apropiere. Dupa amiaza ne continuam drumul catre Villahermosa. Cazare la Hotel Viva Villahermosa 4* in Villahermosa sau similar.


ziua 9

Mic dejun matinal. Vom porni intr-o calatorie mai lunga spre orasul Veracruz. Vom opri pentru o scurta vizita a orasului Catemaco, oras situat in partea de sud a statului mexican din Veracruz. Catemaco este situat pe malul Lacului Catemaco. Continuam drumul catre Veracruz, unde vom ajunge in cursul dupa amiezii. Avem prevazut un tur panoramic de oras, in cadrul caruia vom trece in revista principalele obiective ale orasului: Fortareata San Juan de Ulua, Acvariul, Muzeul Naval, Piata Centrala Zocala - o piata plina de veselie si istorie, unde puteti descoperi strazi cu baruri si restaurante traditionale, magazine, muzicieni in plina strada si cladiri istorice. Printre cele mai impunatoare edificii ale pietei se numara Catedrala Nuestra Senora de Asuncion si Fototeca de Veracruz care gazduieste expozitii de fotografie, frumos prezentate., oferindu-va o dupa amiaza placuta si relaxanta. Cazare in Veracruz la Hotel Veracruz Centro 4* sau similar.


ziua 10

Dupa micul dejun incepem calatoria spre Puebla. Vom face o scurta oprire in Puebla, un oras in partea central-estica a Mexicului, cunoscut pentru istoria culinara, arhitectura coloniala si ceramica. Tur de oras Puebla unde vom servi si masa de pranz. Cazare la Hotel Colonial Puebla 4* sau similar in Puebla.


ziua 11

Dupa micul dejun incepem calatoria spre Puebla. Vom face o scurta oprire in Puebla, un oras in partea central-estica a Mexicului, cunoscut pentru istoria culinara, arhitectura coloniala si ceramica. Tur de oras Puebla unde vom servi si masa de pranz. Cazare la Hotel Colonial Puebla 4* sau similar in Puebla.


ziua 12

Mic dejun. Aceasta zi va fi dedicata turului de oras. Vom vizita piramidele de la Teotihuacan, unde vom servi si masa de pranz. Impresionantul sit arheologic se gaseste la o distanta de 50 km spre nord-est. Intoarcere in Mexico City.


ziua 13

Mic dejun. Azi ne vom rupe de misterele trecutului si de atmosfera exotica pentru a ne pregati de plecare. Eliberarea camerelor se va face cel mai tarziu la ora 12:00. Transferul catre aeroportul din Mexico City. Decolare catre Paris la ora locala 19:40. Vom zbura pe ruta Mexico City Paris.
ziua 14

Sosire la Paris la ora locala 13:40. Imbarcarea pe ruta Paris Bucuresti cu decolare la ora locala 15:15. Sosire in Bucuresti la ora locala 19:10.