NORVEGIA 2021

Norvegia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Otopeni la ora 04:40 pentru imbarcare pe cursa Austrian Airlines cu destinatia Oslo (schimbarea cursei la Viena). Decolare la ora 06:40 si sosire la Oslo la ora locala 12:45. Transfer si cazare la hotel Scandic Fornebu (echivalent 4*) sau similar in Fornebu. Dupa amiaza, tur panoramic de oras cu autocar si ghid local (3 ore) in capitala Norvegiei cu scurte opriri la: parcul de sculpturi Vigeland, Palatul Regal, Primaria, Parlamentul. Timp liber pentru plimbari cu insotitorul de grup prin centrul orasului.


ziua 2

Mic dejun. Timp liber pentru plimbari. Optional, vom vizita Muzeul Navelor Vikinge ce gazduieste cele mai bine pastrate nave si numeroase artefacte ce apartin culturii vikinge, Muzeul Fram, unde este expusa Fram, faimoasa nava pentru expeditii polare (1892) si Muzeul Kon Tiki pentru a admira nave si obiecte provenind din faimoasele expeditii ale lui Thor Heyerdahl. Pret informativ: 60 euro/ persoana. Cazare la acelasi hotel.


ziua 3

Mic dejun. Plecam din Oslo spre Gol, de-a lungul vaii Hallingdal. In drum avem posibilitatea de vizitare a bisericii Borgund, una dintre cele mai vechi biserici din lemn din Norvegia si a Centrului Somonului Salbatic din Laerdal. Pret informativ : 30 EURO/ persoana (minim 20 participanti). Cina si cazare la hotel Skogstad (echivalent 3*) sau similar in Hemsedal.


ziua 4

Mic dejun. Calatoria de astazi incepe cu traversarea tunelului Laerdal, unul din cele mai lungi din lume, avand 24,5km. Sosire in Flam, o asezare unica in Europa prin pitorescul ei. Timp liber pentru plimbari individuale in acest loc spectaculos. Optional, o frumoasa croaziera de-a lungul a doua brate (Aurlands si Naeroy cel mai stramt fiord din lume, inclus in patrimoniul UNESCO) ale regelui fiordurilor, Sogn. Pret informativ: 35 EURO/ persoana. Dupa aceasta placuta experienta debarcam in Gudvangen. Optional, urcare cu trenul montan spre Myrdal. Pret informativ: 70 EURO/ persoana. Cazare in Ytrebygda, la 16 km de Bergen la hotel Thon Bergen Airport (echivalent 4*) sau similar.


ziua 5

Mic dejun. Turul orasului Bergen cu ghid local (3 ore): cartierul Bryggen (cladirile hanseatice incluse in patrimoniul UNESCO), biserica Sf. Maria, Piata de Peste si Flori. Dupa amiaza, urcare optionala cu funicularul pe Muntele Floyen, pentru o frumoasa imagine panoramica a orasului. Pret informativ: 20 EURO/ persoana. Cazare la hotel in Ytrebygda.


ziua 6

Mic dejun. Astazi vom traversa cu ferry-boatul Sognefjord (Oppedal-Lavik), cel mai lung fiord din lume (205 km) si apoi ne vom deplasa catre ghetarul Briksdal (45 minute pe sens), ce coboara abrupt de la 1200 m altitudine, pana in valea cu acelasi nume, oferind o priveliste incantatoare. Optional, urcare la ghetar cu masinutele trolilor. Pret informativ: 20 euro/ persoana. Dupa vizita, vom strabate pitorescul drum national 63 si vom ajunge in localitatea Hornindal pentru cina si cazare la hotelul Havila Raftevold (echivalent 4*) sau similar.


ziua 7

Mic dejun. Va invitam sa experimentati unul din cele mai frumoase momente ale acestui program: croaziera (1ora) pe Geirangerfjord, inscris in patrimoniul UNESCO, considerat cel mai frumos fiord din lume. Dupa croaziera parcurgem Drumul Vulturilor si Drumului Trolilor, doua dintre cele mai faimoase rute ale Norvegiei. Dupa-amiaza ajungem in Alesund, unde vom vizita centrul istoric. Alesund este un oras atipic pentru Norvegia, datorita multitudinii de cladiri construite in stilul Art Nouveau / Jugendstil. Kaiserul Germaniei, Wilhelm II, a finantat acest proiect architectural dupa ce un incendiu a mistuit centrul orasului in 1904, lasand aproximativ 10.000 de oameni fara locuinte. Cazare in Spjelkavik (zona Alesund) la hotel Thond Baronen (echivalent 3*) sau similar.


ziua 8

Mic dejun. Astazi ne continuam drumul catre Molde, traversand Moldefjord cu ferry-boat-ul. De aici urmam ruta catre Drumul Atlanticului, o portiune de 8 km care ne va duce foarte aproape de ocean. Acest drum ne va taia respiratia cu traseul sau peste insule, insulite si stanci, toate legate intre ele prin poduri curbate. Dupa-amiaza ajungem la Trondheim, al patrulea oras ca marime al Norvegiei, unde vom face o scurta vizita a orasului vechi si a catedralei Nidaros, cea mai mare din Scandinavia, dar si locul unde este ingropat Sf. Olaf, un rege din secolul XI, care a crestinat Norvegia. Cazare in Trondheim la hotel Quality Augustin (echivalent 4*) sau similar.


ziua 9

Mic dejun. Plecam spre Sud, vizitam Dombas, o frumoasa statiune montana situata in Parcul National Dovrefjell. Cazare in Dombas la hotel Dombas (echivalent 3*) sau similar din aceasta zona.


ziua 10

Dupa micul dejun, ne indreptam spre valea Oppland si apoi vom opri in Lillehammer, oras celebru pentru organizarea jocurilor olimpice de iarna din 1994. Timp liber pentru cumparaturi sau, optional, vizitarea muzeului in aer liber Maihaugen, ce adaposteste 200 cladiri traditionale norvegiene din evul mediu pana in prezent. Pret informativ: 15 EURO/ persoana. Seara cazare in Fornebu la hotel Scandic Fornebu (echivalent 4*) sau similar.
ziua 11

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe zbor Lufthansa cu decolare la ora locala 16:05 (schimbarea cursei la Frankfurt). Sosirea la Bucuresti este prevazuta pentru ora 23:50.