PERU 2021 - Pe urmele incasilor

PERU

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 05:00 dimineata la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe cursa Air France spre Paris cu decolare la ora 07:00. Aterizare in Paris la ora 08:55; imbarcare pe zborul spre Lima cu decolare la ora 12:35. Sosire in Lima la ora locala 18:05. Transfer si cazare la hotel Innside by Melia 4* sau similar situat in zona Miraflores.


ziua 11

Aterizare in Paris la ora locala 13:55 si imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora 15:15. Aterizare in Bucuresti la ora 19:10.


ziua 2

Dupa micul dejun pornim intr-un tur de oras ce ne va dezvalui atat partea veche, incarcata de istorie, cat si cea moderna din Lima. Capitala peruana a fost fondata in anul 1535 de catre cuceritorul spaniol Francisco Pizzaro si este cunoscuta sub numele de Orasul Regilor. Vom intalni aici ecouri ale bogatiei epocii coloniale dar si dinamismul unei metropole moderne. Capitala peruana este impartita in 43 de cartiere, fiecare dintre ele cu locuri fascinante. Pentru inceput, vom vizita in cadrul unui tur panoramic Plaza de Armas cu edificiile sale in stil colonial: Palatul Guvernului, Palatul Municipalitatii, Palatul Arhiepiscopului si Catedrala. In continuare vom vizita Catedrala San Francisco cu labirintul sau de tuneluri si catacombe care candva au servit drept mormant comun. Turul de oras va fi completat de o vizita la Muzeul Larco Herrera unde vom admira o colectie fascinanta de peste 45.000 de exponate: fragmente de ceramica pre-columbiana, arme, textile si piese de aur si argint. Muzeul este renumit si pentru expozitia de obiecte de ceramica cu caracter erotic ce apartine civilizatiei Mochica. Pranzul este inclus si va fi servit la un restaurant local. Tot in cadrul turului de oras vom vizita cartierele moderne San Isidro si Miraflores. In San Isidro vom admira un monument national peruan: parcul maslinilor seculari El Olivar, o oaza de liniste inconjurata de centre comerciale si cladiri moderne. In Miraflores vom avea parte de privelisti panoramice asupra oceanului din cel mai romantic punct din oras: Parque del Amor. Intoarcere la hotel in Lima si cazare.


ziua 3

Dupa micul dejun, transfer la Paracas. Paracas este baza de plecare pentru excursiile spre Insulele Ballestas (varianta peruana a Insulelor Galapagos) si Rezervatia Naturala Paracas. Desertul si marea au creat in Paracas peisaje spectaculoase, iar stancile golase abunda de viata, cu milioane de pasari si pinguini Humboldt care traiesc aici. Ne vom imbarca intr-o croaziera spre Insulele Ballestas. Calatoria va dura aproximativ doua ore si se face cu barci descoperite. Cu prilejul calatoriei vom admira din larg golful Paracas, portul San Martin si Candelabrul - o figura misterioasa asemanatoare liniilor celebre de la Nazca. Insulele reprezinta un paradis al pasarilor si mamiferelor marine: cormorani, condori, pelicani si lei de mare. Dupa plimbarea cu barca revenim la debarcader in Paracas. Dupa amiaza, transfer spre orasul Nazca aflat intr-o vale verde si inconjurat de desert si cele mai inalte dune de nisip din lume. Cazare la Hotel Casa Andina Standard Nazca 3* sau similar.


ziua 4

Mic dejun. Transfer catre aeroport si imbarcare in avioane de dimensiuni mici pentru a survola Liniile de la Nazca, fascinante enigme ale omenirii. Oraselul Nazca, situat la 450 km sud de Lima, este celebru in toata lumea datorita geoglifelor in forma de paianjen, condor, maimute, pesti, colibri aflate in apropiere, a caror origine si scop sunt in continuare necunoscute. Liniile Nazca au fost descoperite in Desertul Sechura in 1930. Localizate in campia arida peruviana, aceste geoglife acopera o suprafata de 450 km2. Unele dintre aceste linii au pana la 20 de km lungime si pot fi vazute numai din avion. Dupa amiaza, transfer la Arequipa, oras situat intr-o vale fertila din sudul republicii Peru, candva o importanta statie feroviara pe ruta dintre minele de Argint din Bolivia si coasta peruana. Supranumit orasul alb, orasul este al doilea centru urban din Peru ca marime si este o atractie turistica apreciata datorita cladirilor coloniale construite din roca vulcanica alba. Conform unei legende, unul dintre conducatorii incasi, in timpul calatoriei sale in sudul regiunii impreuna cu soldatii sai, a fost intrebat de catre acestia daca se pot stabili acolo. Conducatorul le-a raspuns Ari, Quepay, adica Da, aici ramanem - si asa a ramas numele locului. Sosire si cazare la hotel Casa Andina Select Arequipa 4* sau similar.


ziua 5

Dupa micul dejun vom fi preluati de la hotel si vom porni intr-un tur de oras pentru a explora Arequipa. Orasul este inconjurat de doi vulcani: El Misti (5822m) si Picchu Picchu (5669m), precum si de muntele Chachani (6075m). Printre atractii se numara: Piata Centrala si biserica CompaAaAa. Turul continua cu orasul din interiorul orasului, manastirea Santa Catalina, deschisa publicului in 1970. Aici, pentru mai mult de 400 de ani, calugaritele au trait complet izolate de lumea exterioara, inclusiv de propriile familii. Transfer la Puno. Ajungem in Puno, capitala folclorului peruan. Farmecul acestui oras este dat de frumusetea stilului arhitectural andin (care se intinde de la zona colinara pana la malul Lacului Titicaca) si de localnici: oameni simpli si primitori. Lacul Titicaca, cel mai reprezentativ obiectiv din Puno, este un must see pentru vizitatori. Lacul sacru al Incasilor este un loc invaluit in mister ce combina privilesti superbe, cultura si istorie. Titicaca este lacul cu navigatie comerciala aflat la cea mai mare altitudine (3820 m). Cazare la hotel Sonesta Posada del Inca Puno 4* sau similar.


ziua 6

Mic dejun. Astazi vom face o excursie pe lacul Titicaca pentru a vizita insulele plutitoare Uros. Aici, pe insulele plutitoare construite artificial din totora (stuf) traieste comunitatea Uros. Populatia preincasa Uros s-a izolat in trecut pe aceste insule artificiale, pentru a se putea apara mai bine de expansiunea incasilor. In timp, acesti bastinasi s-au amestecat cu Aymara, uitandu-si limba, continuand insa sa pastreze o parte dintre vechile traditii. Azi, tocmai aceste obiceiuri, parte din stilul lor original de viata, au facut ca Uros sa-si poata creste calitatea vietii prin intrarea in circuitul turistic. In continuare, vom merge pe insula Taquile care este faimoasa pentru textilele colorate realizate manual de localnici si vandute vizitatorilor. Nu exista strazi aici, doar terasamente unde se practica agricultura si poteci ce strabat zona rurala. Cu putin noroc, intr-o zi senina veti putea vedea lantul Cordilier pana in Bolivia. Vom parcurge pe jos drumul care urca spre piata centrala a satului, unde vom servi un binemeritat pranz. Intoarcere la hotel in Puno si cazare.


ziua 7

Mic dejun. Azi vom calatori de la Puno la Cusco si vom face opriri in cateva puncte de interes situate pe traseu. O atractie a acestui drum sunt peisajele deosebit de pitoresti oferite de Muntii Anzi si de platoul alpin, unul dintre cele mai intinse de pe planeta, suprafata sa fiind cuprinsa pe teritoriul a patru tari. Cel mai inalt punct atins pe drum va fi trecatoarea La Raya, situata la o altitudine de 4319 metri. Prima oprire este la Muzeul Litic Pukara dedicat civilizatiei pre-incase Pukara. Muzeul expune printre altele o selectie de monoliti antropomorfi descoperiti la situl pre-incas Kalasaya. Vom servi dejunul la un restaurant local din Sicuani, dupa care vom vizita parcul arheologic incas Raqchi, un exemplu rar de tehnica de constructie incasa. Cea mai importanta structura este Templul Raqchi Wiracocha dedicat zeului suprem incas. Ultima oprire este la Andahuaylillas si la Templul Apostolului San Pedro recunoscut ca fiind Capela Sixtina a Anzilor, o capodopera a calugarilor iezuiti din secolele XVI-XVII. Sosire seara in Cusco si cazare la hotel 4*.


ziua 8

Mic dejun. Vom ajunge astazi in Valea Sacra a Incasilor, vale situata intre Cusco si Machu Picchu, ale carei campii fertile si climat placut au creat conditile perfecte pentru practicarea agriculturii. Vom incepe ziua prin a vizita piata andina de la Pisac, unde mii de oameni din regiune vin sa vanda si sa cumpere produse agricole si artizanale. Aceasta este o experienta interesanta care ne ofera noi perspective asupra culturii acestei regiuni si bineinteles veti avea timp sa faceti cumparaturi. In piata puteti gasi produse de artizanat local: ceramica, tesaturi din lana de alpaca, instrumente muzicale, tablouri, impletituri si accesorii si ca in orice piata traditionala din Peru, puteti negocia! Vom servi masa de pranz la un restaurant local din Valea Sacra, dupa care vom vizita ruinele din valea raului Ollantaytambo. Aceste faimoase ruine poarte numele razboinicului Ollanta care s-a indragostit de o printesa incasa, dar caruia nu i s-a permis sa se casatoreasca cu ea. Pozitia acestui obiectiv care troneaza asupra satului ofera privelisti panoramice impresionante. Pentru un plus de autenticitate vom face o oprire in satul Chincero, renumit pentru produsele sale textile, care are si o interesanta poveste incasa. Cazare in Urubamba la hotel Hacienda del Valle 3* sau similar.


ziua 9

Mic dejun dimineata devreme si transfer la gara din Ollantaytambo pentru imbarcare in trenul cu destinatia Aguas Calientes (bilet la clasa Voyager). Calatoria cu trenul spre Machu Picchu este o experienta foarte placuta, deoarece geamurile panoramice ne ofera posibilitatea sa decoperim peisaje diverse de pe valea Raului Urubamba care capata aspecte de jungla pe masura ce ne apropiem de Machu Picchu. Pentru un confort sporit, la bordul trenului vom fi serviti cu bauturi preparate dupa retete andine traditionale; nu ezitati sa gustati delicioasa bautura Chicha morada preparata dintr-o specie de porumb mov originara din Peru. Dupa sosirea in statia de tren Aguas Calientes, vom continua drumul sinuos cu microbuzele pana cand vom ajunge la Machu Picchu, Orasul Pierdut al Incasilor si punctul culminant al calatoriei noastre in Peru. Intr-un tur ghidat de aproximativ 3 ore vom descoperi Machu Picchu, orasul de stanca al incasilor, nedescoperit de spanioli si uitat timp de secole, care a fost gasit in mod accidental in 1911 de omul de stiinta american Hiram Bingham. Este considerat o minune arhitecturala a lumii si o sursa permanenta de mistere si ipoteze. Este cel mai faimos simbol al civilizatiei precolumbiene din America de Sud, iar astazi este considerat a fi una dintre cele 7 noi minuni ale lumii. Complexul Machu Picchu fascineaza turistii prin cele peste 140 de constructii si peste 100 de randuri de trepte, majoritatea sapate in blocuri compacte de granit. De asemenea, de interes istoric si arheologic sunt sistemele de irigatii si drumurile construite de incasi. Dupa amiaza ne intoarcem in Aguas Calientes cu microbuzele si de aici vom lua trenul spre Ollantaytambo. Sosire in Ollantaytambo si transfer cu autocarul spre Cusco. Sosire si cazare in Cusco la hotel 4*.
ziua 10

Mic dejun. Dimineata vom porni intr-un tur de oras in Cusco, in care vom vizita cele mai importante obiective din perioada incasa si cea coloniala. La apogeul civilizatiei incase, aproape toate drumurile pavate conduceau spre Cusco, capitala Imperiului Incas situata la o altitudine de 3400 metri. Turul de oras va include vizita la Marele Templu al Soarelui Koricancha si manastirea catolica Santo Domingo ce a fost construita pe locul acestuia, pastrand partial zidurile originale ale templului. Dupa aceea vizitam Catedrala, considerata cel mai bine pastrat exemplu de arta coloniala specifica zonei Cusco, construita peste ruinele palatul incas Wiracocha, centrul politic si religios al epocii Incasilor. Turul continua cu vizitarea catorva situri incase aflate in imediata apropiere a orasului Cusco: faimoasele ruine ale fortaretei-templu Saqsaywaman, fortul rosu Puca Pucara, Amfiteatrul Qenko si baile incase. Transfer la aeroportul din Cusco pentru imbarcare pe zborul catre Lima. Sosire in Lima si efectuarea formalitatilor de imbarcare pe zborul catre Paris cu decolare la ora 18:20.