Piata de Craciun la Cracovia -autocar 2018

Austria-Germania-Cehia

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

NOU! Pachet asigurări inclus: asigurare medicală, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD 

Czestochowa 29 euro/pers.

Salina Wieliczka 25 euro/pers.

Borkatakomba (cina tradițională) 35 euro/pers.

Ziua 1. București – Budapesta Călătoria noastră începe din cea mai modernă autogară din România - Autogara Centrală - București, la ora 6.30 dimineața. Ca să mai omorâm timpul, gonind prin Puszta maghiară , câmpia întinsă și monotonă din estul Ungariei, ne amintim de faptul că deliciosul gulyas este invenția păstorilor unguri care își pășteau cirezile în această regiune. Înainte de a ajunge în Budapesta, peisajul se mai animă cu dealuri împădurite și sate pitorești. Sosire și cazare la Budapesta.

Ziua 2. Budapesta - Donovaly - Cracovia Jó reggelt! (Bună dimineața!) Pornim motoarele, dimineața devreme, după micul dejun pentru a ne continua călătoria spre Cracovia. În drumul nostru ne oprim în Donovaly, cea mai populară stațiune de schi situată la aproximativ 950 m altitudine.

Moment de răgaz: Putem servi masa la unul din restaurantele din zonă, savurând preparate tradiționale slovace (“Kapustnyak –Supă de varză”, “Halušky- Galuște de cartofi cu brânză de oaie”).

După un ospăț bine meritat, pornim din nou la drum. Ajungem în Cracovia, un oraș vibrant, mândru de istoria sa și frumusețile arhitectonice. Pentru că suntem dornici să descoperim acest minunat oraș ne îndreptăm cu “pași repezi” spre hotel pentru cazare. Ne rămâne timp să luăm un prim contact cu acest oraș surprinzător, astfel că, ne îndreptăm spre Piața Rynek Glowny, considerantă cea mai mare piață medievală din Europa, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, admirând aici Turnul Primăriei și Biserica Sfânta Maria. Casele istorice, palatele și bisericile aflate de o parte și de alta a pieții constituie decorul ideal pentru organizarea târgului anual de Crăciun, unde în perioada sărbătorilor de iarnă sunt amplasate căsuțe din lemn ce comercializează cadouri tradiționale, haine de lână sau bijuterii artizanale, dar și delicatese locale. Ne întoarcem la hotel să ne odihnim pentru ca a doua zi să pormim într-o nouă aventură.

Ziua 3. Cracovia – Salina Wieliczka Micul dejun ne pregătește pentru un scurt tur al unui oraș care are multe de povestit. Cracovia, fostă reședință a regilor Poloniei, unul dintre principalele puncte de atracție pentru turiști este combinația perfectă dintre tradiție și modernism. În turul nostru nu putem rata locul unde s-a scris istoria formării orașului, Colina Wawel, care a fost în trecut un loc de refugiu pentru triburile polone. Emblematice pentru acest loc sunt: Castelul Wawel și Catedrala fortificată Wawelska, un important complex arhitectonic, aparținând fostei reşedinţe regale. Celor dornici să extindă aventura, le propunem excursia opțională la Salina Wieliczka - „Catedrala subterană a Poloniei”, una din cele mai vechi mine de sare încă în funcțiune. Inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, salina este vizitată anual de 1,2 milioane de turiști atrași de frumusețea ei: statui, trei capele și nu în ultimul rând Catedrala, toate sculptate în sare de către mineri. Există și săli dedicate personalităților religioase și politice ale Poloniei, având importanță istorică. Cea mai impresionantă este sala Kunegunda, pe podeaua căreia sunt sculptați diverși pitici, imitând munca minerilor și constituind un omagiu adus acestora și folclorului polonez. Derulând fotografiile realizate în cursul zilei ne întoarcem la hotelul nostru din Cracovia pentru cazare.

Ziua 4. Cracovia – Czestochowa – Pieskowa Skała Mic dejun. Program liber pentru cei care doresc să descopere pe cont propriu minunatul oraș de pe Vistula. Pentru cei interesați, propunem excursie opţională spre Czestochwa unde putem admira Mănăstirea Jasna Gora – “Muntele Luminos”, care adăpostește cel mai faimos altar dedicat Maicii Domnului, totodata și cel mai vizitat loc de pelerinaj din Europa Centrala și de Est. În drumul nostru, ne oprim mai întâi la Castelul Pieskowa Skała, unul dintre cele mai cunoscute exemple ale arhitecturii renascentiste poloneze, construit de regele Cazimir al III-lea în prima jumătate a secolului al XIV-lea. Acesta se numără printre puținele castele din Polonia care sunt intacte și astăzi. În cursul serii revenim în Cracovia și ne îndreptăm spre hotelul nostru cu amintiri frumoase din călătoria de azi. Cazare.

Ziua 5. Cracovia - Budapesta Mic dejun. Timp liber în Cracovia pentru ultimele cumpărături din Târgul de Crăciun organizat în piața centrală a orașului. Traseul continuă spre Budapesta unde vom admira într-un scurt tur panoramic cu autocarul Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan , Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matyas.

Moment de răgaz: Ultima seară împreună trebuie sa fie una memorabilă, de aceea, vă propunem cina tradițională la crama Borkatakomba. Sigur ai gustat, până acum, măcar o rețetă de gulaș. Acum este momentul să ne înfruptăm din rețeta originală, de altfel o creație culinară a păstorilor maghiari. Crama oferă vinuri ungurești deosebite, care ne vor da chef de vorbă și de depănat amintirile proaspete din vacanță. Înainte de a încheia, trebuie musai amintit desertul care se găsește pe fiecare meniu al unui restaurant unguresc care se respectă: somlуi galuska, adică un pandişpan pufos, glazurat cu cremă de ciocolată şi frişcă bătută. În timp ce ne delectăm cu cina festivă, ne hrănim și inimile cu muzică autentică lăutărească. Destulă vorbă! Hai să ciocnim cupele, să schimbăm numere de telefon și să celebrăm prietenii noi. În definitiv, suntem camarazi de călătorie și nu este exclus să fim și altădată! 

Ziua 6. Budapesta - București Plecăm din Capitala Ungariei, senzațiile și amintirile zilelor petrecute împreună ne dau motive suficiente să facem planuri pentru următoarele destinații, să arătăm cele mai frumoase “capturi” cu telefoanele mobile și să ne gândim cu bucurie la Sărbătorile ce urmează. Sosire seara, după ora 23.30, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale.

 Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.

 Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).

 Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.

 Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.

 Obiectivele mentionate in tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.

 Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.

 Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

 Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

 Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor.

 Pentru călătorie sunt necesare cartea de identitate sau paşaportul valabile 6 luni de la data întoarcerii în ţară.

Grup minim 35 pers