POLONIA 2021

Polonia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 17:50 (plecari 16.06 si 15.09), respectiv 12:50 (plecari 17.08 si 24.08) la Aeroportul OTOPENI pentru imbarcare pe cursa LOT Polish Airlines spre Cracovia. Sosire in Cracovia si transfer la hotel 4* in Cracovia.


ziua 2

Mic dejun. Centrul vechi istoric din Cracovia a fost inscris in anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Turul de oras panoramic (fara intrari) cu ghid local ne va dezvalui Piata centrala aflata in mijlocul orasului, care este una dintre cele mai mari piete medievale, Biserica Sfanta Maria (constructie gotica cu doua turnuri), Sukiennice (hala postavarilor), Collegium Maius al Universitatii Jagiellona si Rynek (Piata Mare) cu Turnul Primariei, Castelul Wawel (locul de veci al regilor si eroilor Poloniei) pe care il vom vizita si in interior. In vecinatatea castelului este Catedrala Wawel, locul de incoronare al tuturor monarhilor Poloniei. Cracovia a adunat in lunga sa istorie regala adevarate comori de arhitectura si arta in palatele regale si aristocratice, in marile biserici, catedrale si sinagogi. Prin Universitatea Jagiellona, infiintata cu 650 de ani in urma, a dat Europei timp de secole mai multi invatati si intreaga elita intelectuala poloneza. Orasul a scapat neatins in Al Doilea Razboi Mondial iar centrul medieval a ramas intact, nu insa si prospera comunitate de evrei care a pierit in ghetoul din Cracovia sau a fost deportata in lagarele naziste. Dupa amiaza, va propunem o excursie optionala la mina de sare Wieliczka (aflata la 13 km de Cracovia), renumita pentru candelabrele sale realizate din sare, fiind una dintre cele mai spectaculoase mine din lume. Este inclusa in patrimoniul UNESCO inca din anul 1978 (tarif informativ valabil pentru 20 de persoane participante: 70 EURO/persoana). Cazare la hotel 4* in Cracovia.


ziua 3

Mic dejun. Pentru ziua de astazi va propunem o excursie optionala la Auschwitz Birkenau, unde avem prevazut un tur cu ghid local (tarif informativ valabil pentru 20 de persoane participante: 50 euro/persoana). Cunoscut drept cel mai mare lagar de exterminare nazist, Auschwitz a devenit locul emblematic de implementare a solutiei finale, un element major in punerea in practica a Holocaustului; se estimeaza ca aproximativ 1,5 milioane de persoane au fost asasinate acolo, din care peste 90% au fost evrei. Pe 27 ianuarie 2015 s-au implinit 70 de ani de cand cel mai mare centru de exterminare in masa a fost eliberat de sovietici. La inceput, Auschwitz nu a fost un lagar de exterminare ci un lagar de munca conform dictonului ironic si macabru care strajuia poarta lagarului: Munca te elibereaza. Dupa amiaza ne intoarcem in Cracovia unde vom avea timp liber. Se poate face o vizita la fabrica-muzeu Oskar Schindler. Aceasta este situata in apropierea cartierului evreiesc Kazemiers. Oskar Schindler a fost un antreprenor german care, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a angajat aproximativ 1200 de evrei la fabrica sa de vase emailate din Cracovia si i-a protejat constant de compatriotii sai, salvandu-i astfel de la exterminare. Muzeul prezinta viata polonezilor in timpul ocupatiei naziste din perioada 1939-1945, viata orasului si soarta evreilor din Cracovia in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cazare la hotel 4* in Cracovia.


ziua 4

Mic dejun. Plecam catre Manastirea Jasna Gora (Muntele luminos) pe care o vom vizita si care se afla in Czestochowa. Este cel mai mare loc de pelerinaj din tara, unde se gaseste faimosul altar dedicat Maicii Domnului. Manastirea Jasna Gora a fost ridicata in anul 1382, de catre calugarii paulini veniti din Ungaria la invitatia Ducelui Wladyslaw de Opole. Importanta manastirii a crescut repede, aceasta devenind un loc de pelerinaj foarte cautat, timp de sute de ani, incepand cu Evul Mediu si pana in prezent. Aici se afla o comoara inestimabila: icoana cea mai importanta a Fecioarei Maria din aceasta parte a Europei. Faimoasa icoana o reprezinta pe Fecioara Maria cu pruncul Iisus, intr-un mod inedit: amandoi au infatisarea neagra! Icoana Manastirii Jasna Gora este cunoscuta si sub numele de Madona Neagra de la Czestochowa. In decursul vremii, icoanei i s-au atribuit puteri miraculoase, fiind socotita facatoare de minuni. Continuam drumul catre Varsovia unde sosim in cursul serii. Cazare la hotel Holiday Inn Warsaw City Center 4* (16.06) / Golden Tulip Warsaw Centre (17.08, 24.08) (sau similar) in Varsovia.


ziua 5

Mic dejun. In prima parte a zilei avem tur de jumatate de zi cu ghid local a capitalei Poloniei. Turul panoramic al orasului Varsovia incepe cu admirarea obiectivelor turistice din orasul vechi (atractii reconstruite dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial dupa planurile originale, monument aflat in Patrimoniul UNESCO), Palatul Culturii si al Stiintei (cea mai inalta structura a orasului). Continuam cu piata centrala, din care stradute inguste duc la zidurile de aparare Barbican, Catedra Sfantul Ioan, Castelul Regal sau Parcul Lazienki (complex arhitectural datand din secolul al XVII-lea). De asemenea, ne vom plimba pe stradutele ticsite cu cafenele, restaurante si magazine. Cazare la hotel 4* in Varsovia.


ziua 6

Mic dejun. In prima parte a zilei va propunem o excursie optionala la Zelazowa Wola, un mic orasel situat la 50 km de capitala, unde in anul 1810 s-a nascut compozitorul si eroul national Frederic Chopin. Casa natala este acum transformata in muzeu inconjurat de un parc cu peste 500 de specii de arbori si arbusti (tarif informativ valabil pentru 20 de persoane participante: 35 euro/persoana). Dupa amiaza ne intoarcem in Varsovia si vom avea timp liber. Se poate vizita Muzeul Polin, dedicat istoriei comunitatii evreiesti, sau Muzeul Insurectiei - un omagiu adus celor care au luptat si au murit pentru libertatea Poloniei. Expozitia prezinta lupta insurectionistilor aratand complexitatea situatei din acea perioada. Cazare.
ziua 7

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer catre aeroportul din Varsovia. Decolare la ora locala 14:30 si sosire in Bucuresti la ora 17:20.