REPUBLICA MOLDOVA 2021 - Chisinau - Cricova - Tiraspol (autocar)

Moldova

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire in fata Garii de Nord (parcarea din fata garii, vis a vis de coloane) la ora 04:45 si plecare la ora 05:15 pe traseul Bucuresti Buzau Focsani Bacau Iasi Chisinau. Sosire in Chisinau si cazare la hotel Europa 3* sau similar. Tur panoramic si pietonal al Chisinaului. Vom admira Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, principala artera a orasului, Arcul de Triumf, statuia lui Stefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul si vom vizita Catedrala Mitropolitana. Timp liber la dispozitie.


ziua 2

Dupa micul dejun plecam spre raul Nistru. Vizitarea Cetatii Tighina, ctitorie a lui Stefan cel Mare si Sfant, reintemeiata de domnitorul Petru Rares. Continuam apoi cu turul orasului Tiraspol, capitala Transnistriei; admiram monumentele Lenin, Suvorov si Ecaterina a-II-a. Timp liber pentru masa de pranz; recomandam restaurantul Kumaneok (optional). Urmeaza vizitarea manastirii Noul Neamt din satul Chitcani, intemeiata la sfarsitul secolului XVIII de catre discipolul Sf. Paisie de la Neamt, una din cele mai frumoase din Republica Moldova. Intoarcere la Chisinau, cazare la acelasi hotel. In Transnistria, accesul se face numai pe baza de pasaport.


ziua 3

Dupa micul dejun vom pleca spre complexul medieval Orheiul Vechi, unul din cele mai vizitate obiective turistice din Republica Moldova, care a pastrat ramasitele Hoardei de Aur din epoca dacica si ofera o priveliste superba asupra canionului format de raul Reut. Continuam traseul spre orasul vinicol subteran Cricova. Cricova este cea mai populara crama a Moldovei, cu o colectie impresionanta de vinuri exclusive si o lungime totala a galeriilor ce depaseste 60 km; aici vom degusta bauturi atent selectionate si vom face plimbare cu trenuletul electric subteran, insotiti de ghidul local (pret informativ 50 EURO/ persoana). Intoarcere la Chisinau, cazare la acelasi hotel. Timp liber la dispozitie.
ziua 4

Mic dejun. Eliberarea camerelor. Astazi vizitam manastirile Suruceni, Capriana si Hincu. La o distanta de 12 km de Chisinau, langa satul Suruceni, pe o colina impadurita, inconjurata de vii si livezi, in preajma rauletului Suruci, se gaseste manastirea de calugarite Suruceni cu hramul Sf. Gheorghe. Anul intemeierii acesteia este considerat 1785. Manastirea de calugari Capriana este unul dintre cele mai vechi asezaminte monastice domnesti din Moldova, la constructia caruia au contribuit multi domnitori, printre care si Stefan cel Mare. In fata ei se afla o alee de plopi piramidali imbinati cu castani, un helesteu si un dig peste raul Isnovet. Continuam traseul prin Codrii Moldovei si ajungem la manastirea Hancu, situata langa o vale adanca, pe o mica colina, astfel de relief nemaiintalnindu-se la manastirile basarabene. Aici, un interes deosebit prezinta cele doua biserici din piatra: biserica de vara cu hramul \'Cuvioasa Parascheva\' si biserica de iarna cu hramul \'Adormirea Maicii Domnului\'. Dupa trecerea frontierei moldo-romane ne continuam drumul spre Bucuresti, unde vom sosi seara, in functie de formalitatile vamale si trafic.