RUSIA 2021 - Nopti albe

Rusia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11:00, pentru imbarcare pe cursa companiei AEROFLOT, cu destinatia Moscova. Sosire la Moscova la ora locala 16:25. Cazare la hotel 4* in Moscova. Cina la restaurantul hotelului.


ziua 3

Mic dejun. Timp liber sau, optional, vizita la Galeriile Tretyakov - tezaurul national de arta al Rusiei. Dupa-amiaza, se poate opta pentru o croaziera pe raul Moscova.


ziua 4

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa companiei Aeroflot cu destinatia Sankt Petersburg. Sosire in fosta capitala a Rusiei la ora 15:05. Transfer si cazare la hotel 4* in Sankt Petersburg.


ziua 6

Mic dejun. Este greu de imaginat o vizita in Sankt Petersburg fara a descoperi unul dintre cele mai faimoase muzee din lume, Muzeul de Arta Ermitaj. Colectia lui nepretuita este expusa in cinci cladiri istorice, una dintre ele fiind Palatul de Iarna, fosta resedinta oficiala a familiei regale a Rusiei, de altfel si cea mai spectaculoasa. Camerele palatului, decorate cu marmura si aur, asigura un fundal fin pentru comorile Ermitajului. Aceasta colectie unica contine peste 3 milioane de exponate, inclusiv picturi ale lui Leonardo da Vinci sau Raphael. De asemenea, de o mare insemnatate sunt si colectiile exponatelor de arta egipteana, orientala si din Grecia Antica. Veti fi de-a dreptul coplesiti de frumusetea muzeului si cu siguranta nu veti uita acest loc magnific si legendar.


ziua 2

Mic dejun. In aceasta zi, vom avea un tur panoramic de oras ce include: Piata Rosie, construita in secolul al XVI-lea de Ivan cel Grozanic, Parcul Victoriei, Arcul de Triumf, Casa Alba, Catedrala Mantuitorului, platforma de observare Sparrow Hills, monumentul lui Puskin de pe strada pietonala Arbat, precum si alte obiective emblematice ale actualei capitale. Continuam vizita orasului cu o plimbare de o ora cu metroul moscovit, atractie turistica de prima mana, in special pentru decorurile spectaculoase si unice ale fiecarei statii. Timp liber pentru pranz sau vizitarea Catedralei Sfantului Vasile (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup, pret informativ: 10 EURO/persoana). Continuam programul cu vizitarea Complexului Kremlin (plimbare prin interiorul Kremlinului si vizitarea a doua catedrale). Minunat monument arhitectonic si de arta, odinioara fortareata, Kremlinul gazduieste astazi cele mai frumoase palate si catedrale din Rusia.


ziua 5

Mic dejun. Ziua de astazi o dedicam fostei capitale a Rusiei, Sankt Petersburg, unde vom avea un tur panoramic de oras. Vom admira cele mai insemnate monumente ale orasului, cu o bogata istorie si o arhitectura originala - o reala mostenire culturala. Avem ocazia sa ascultam povesti uimitoare si sa facem fotografii de neuitat la principalele atractii istorice si arhitecturale, precum Catedrala Kazan, Palatul de Iarna, Insula Vasilievsky, Catedrala Sfantului Isaac, Piata Senatului, Piata Palatului, Fortareata Petru si Pavel (intrare inclusa) - cea mai veche constructie, fosta capitala a Imperiului Rus, acum emblema orasului si locul unde se odihnesc multi dintre fostii tari ai Rusiei. De asemenea, admiram strada Nevsky Prospekt cu celebrele sale poduri. Seara, optional, va propunem un spectacol folcloric traditional rusesc.


ziua 7

Mic dejun. Optional, va propunem o excursie la Petrodvoret (Peterhof), resedinta de vara a tarilor rusi. Aici vom vizita Marele Palat si gradina principala unde sunt amplasate statuia lui Samson cu leul si fantanile in cascada. Spectaculosul Peterhof, este situat in Golful Finlandei, la 34 km de Sankt Petersburg si atrage mii de turisti datorita parcurilor si palatelor sale faimoase. Peterhof este faimos si datorita fantanilor sale, care sunt frecvent comparate cu cele de la Versailles. Marea Cascada are in centru fantana lui Samson, aceasta fiind desemnata drept simbol al parcului. Fiind fosta resedinta de vara a tarilor, Peterhof este un conglomerat de palate, Marele Palat fiind cel mai important. A fost ocupat in timpul celui de-al doilea razboi mondial de catre nazisti, care l-au lasat in ruina, iar reconstructia palatelor si a parcurilor a transformat locul intr-o expozitie a splendorii vietii regale. Puteti admira salile decorate stralucitor cu aur, marmura si numeroase oglinzi. Frumusetea Peterhofului, a superbelor fantani si a palatelor sale, nu a lasat niciun vizitator indiferent si nici dvs. nu veti face exceptie de la regula. Dupa amiaza, optional, vom vizita marile catedrale ale Sankt Petersburgului: Catedrala Sfantului Isaac (a carei cupola este acoperita cu 100 kg de aur pur, fiind considerata a treia mare catedrala ca dimensiune din lume), Catedrala Mantuitorului Insangerat si Catedrala Fecioarei din Kazan.
ziua 8

Mic dejun. Eliberarea camerelor in jurul orei 11:00. Timp liber pentru ultimele cumparaturi sau plimbari individuale. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Aeroflot cu destinatia Bucuresti (schimbarea cursei la Moscova). Sosire la Otopeni in cursul noptii, la ora 01:05.