Rusia și Nestematele Imperiale - Senior Voyage 2021

Rusia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

Dacă Sankt Petersburg este bijuteria acestui tur, atunci Moscova ar fi comoara cea mai de preţ a Rusiei. Rămâne să le descoperim strălucirea imperială.

 

  • Savurează Chebureki, fastfood-ul traditional sovietic

Pentru o masă tradițională mai elaborată, îți recomandăm restaurantele Salhino, deschis încă din 1962, sau Cheburechnaya de pe Insula Petrogradskiy, ce oferă o atmosferă în stilul anilor ’90, și care se află printre preferatele localnicilor

 

  • Martor la zorii explorării spațiului

Fă o vizită la Muzeul Memorial al Cosmonauticii pentru a rămâne impresionat în fața exponatelor autentice folosite de pionierii explorării spațiului. În mulțimea de exponate, vei întâlni aici unități de propulsie a vehiculelor spațiale, costumul spațial Krechet-94 al cărui design a fost menit primei călătorii pe Lună, capsula în care Yuri Gagarin a plutit pe orbită în jurul Pământului si mostre de rogolit recuperate de pe suprafața Lunii de misiunii Apollo 11, dăruite Rusiei de către Americani, alături de miniatura drapelului rusesc aflată la bordul navei.

 

  • Nabokov și colecția sa de fluturi

Știai că Nabokov era pasionat de fluturi? Cunoscutul creator al Lolitei, Vladimir Nabokov își lua foarte în serios hobby-ul, ajungând să dețină o colecție impresionantă de exemplare. Colecția este expusă publicului și poate fi vizitată alături de mașina sa de scris, biroul său de lucru și alte obiecte vechi ce i-au aparținut, la casa memorială a scriitorului, aflată în Sankt Petersburg.

 

  • Ermitajul din Sankt Petersburg

Vizităm celebrul Palat de Iarnă al țarilor Rusiei imperiale, un ansamblu de clădiri superbe al carui element central este Muzeul Ermitaj, un adevărat

monument de artă barocă. Muzeul cuprinde opt departamente distincte în care sunt expuse lucrări de artă, obiecte aparținând culturilor primitive, lumii antice, piese de numismatică, capodopere ale marilor artiști din Europa ocidentală și, desigur, ai celor mai cunoscuți artiști din Rusia. Cea care a întemeiat Ermitaj-ul a fost Ecaterina cea Mare, care a cumpărat o colecție de 250 de tablouri aparținând școlilor de pictură olandeză și flamandă. În muzeu sunt peste 3 milioane de exponate, așa că va trebui să faceți o selecție de lucrări aproape pragmatică, ceea ce este cu desăvârșire imposibil.

 

  • Metroul din Moscova

Dacă tot suntem în Moscova, haideți să luăm metroul câteva stații. Promitem

că va fi o experiență culturală în adevăratul sens al expresiei. Călătorii străini au tendința să coboare la fiecare stație pentru că acestea sunt adevărate monumente arhitecturală, ca și cum metroul ar opri direct într-un muzeu. 

Neapărat să coborâți în stația Komsomolskaya ca să admirați frescele superbe și candelabrele impresionante, adevărate opere de artă.

 

Nu ratați excursiile opționale

 

  • Ziua 1: București – Sankt Petersburg

Astăzi ne începem călătoria în Otopeni de unde ne îmbarcam pentru zborul spre Sankt Petersburg. După aterizare avem transfer la hotel și program liber.

 

 

 
  • Ziua 2: Sankt Petersburg - Tsarskoe Selo

Ne trezim odihniți și energizați. Azi avem program liber în Sankt Petersburg sau excursie opțională la Tsarskoe Selo, devenită reședință de vară a țarilor Rusiei. Timp de două secole, mulți arhitecți renumiți au contribuit la crearea unui ansamblu unic de palate, pavilioane, parcuri și lacuri. Cea mai uimitoare dintre atracțiile de aici este camera de chihlimbar, făurită din 10.000 kg de plăci de chihlimbar, poleite cu foița de aur, creată de către artizanii germani și rusi, la începutul secolului al 18-lea și oferită de către regele Prusiei, Friedrich Wihelm I, aliatului sau rus, Țarul Petru cel Mare, în 1716. Cazare în Sankt Petersburg, Pe timp de seară, pornim la o promenadă pe aleile orașului în căutarea de cadre splendide cu lumini îmbietoare.

 

  • Ziua 3: Sankt Petersburg - Croazieră Neva

Începem explorarea Sankt Peterburgului cu ghid local și admiram ansamblurile arhitecturale, soborurile, palatele și podurile vestite în toată lumea: Călărețul de aramă, Catedrala Kazan, care ne aminteste de Bazilica San Pietro din Vatican, Biserica pe Sangele Varsat, cu arhitectura similara Bisericii Sf Vasile din Moscova.  Continuăm vizitarea orașului cu cea mai veche construcție a sa, Fortăreața Petru și Pavel, ridicată pe malul râului Neva, apoi Muzeul Ermitage unul dintre cele mai mari muzee de artă din lume. Colecțiile sale impresionante adăpostesc peste 3 milioane de exponante. Cazare la Sankt Petersburg. La lăsarea serii vă propunem un program opțional - croazieră pe Neva by night pentru a admira cladirile impozante puse in valoare de o multitudine de lumini si a participa la spectacolul deschiderii podurilor.

 

 

  • Ziua 4: Sankt Petersburg - Peterhof

Mic dejun. Timp liber la dispoziția turiștilor sau excursie opțională la Peterhof (5-6 ore), unde se va vizita unul dintre cele mai impresionante palate construite de Petru Cel Mare (1710-1714):  resedința a țarilor ruși. Acesta se aseamană foarte mult cu Palatul Versailles din Franța, având în interior o cameră a oglinzilor, iar sala de bal fiind decorată cu numeroase candelabre. În parcurile sale, numeroase alei sunt imprejmuite de fântâni arteziene și cascade. Întoarcere la Sankt Petersburg pentru cazare.

 

 

  • Ziua 5: Sankt Petersburg – tren de mare viteză pana la Moscova

Ne convingem cu greu să părăsim Sankt Petersburg, însă o facem cu amintiri frumoase, coborând spre Moscova, capitala Rusiei. Vom face această călătorie cu un tren de mare viteză, admirând în trecere peisajele splendide cu păduri și ape curgătoare ale Parcului Național Valdai și ale Parcului National Zavidovo. Iată-ne ajunși în Moscova, centrul politic, economic, stiintific și cultural al Rusiei și Europei de Est, fiind cel mai mare oraș aflat în întregime pe continentul Europa. Admirăm fugitiv peisajul citadin și ne îndreptăm spre hotel. Cazare la hotel în Moscova. vizită la metroul moscovit (adevărată bijuterie arhitectonică) cu faimoasele sale stații: Mayakovskaya, Ploschad Revolyutsii, Kropotkinskaya, Komsomolskaya, Novoslobodskaya, Novokuznetskaya, adevărate palate subterane, în care arta rusească își dezvăluie splendorile. Acestea sunt decorate cu candelabre și arcuri din marmură de felurite culori. Construcția metroului a început în 1930. În prezent, are o lungime de 256 km și cuprinde 138 de stații.

 

  • Ziua 6: Moscova – Serhiev Posad

Mic dejun. Începem turul nostru cu autocarul în Moscova însoţiţi de ghidul local: Catedrala Sf. Vasile (simbolul orașului), o adevărată minune a arhitecturii rusești ce se ridică în faimoasa Piață Roșie, Teatrul Balșoi, înființat în 1776 printr-un decret imperial, Catedrala Mântuitorului și Catedrala Voznesensky. După amiază, timp liber în Moscova sau opţional, excursie la Serghiev Posad, în inima ortodoxiei ruse, cu renumita  Mănăstire a Sfintei Treimi Sf Sergius Lavra (construită în 1422 de Sf Nicon, ucenicul Sf Serghie, la 30 de ani de la moartea acestuia din urma, pentru depunerea moaştelor sale) şi  Bisercia Sf Nicon. Cazare la Moscova.

 

 

  • Ziua 7: Moscova – Galeriile Tretyakov

Mic dejun. Continuăm cu explorarea Kremlinului cu ghid local, excursie de jumătate de zi (resedința țarilor Rusiei și în prezent resedința președintelui) unde vom privi ca Napoleon Bonaparte la superbele cupole aurite 3 dintre cele 17 biserici ale cetății. O altă atracție a Kremlinului este Marele Clopot (Tsar Kolokol) ciuntit de un obuz inamic. Timp liber sau excursie opțională pentru iubitorii de artă la vestitele Galerii „Tretyakov”, unde se găsesc cele mai renumite capodopere ale picturii ruse. Cazare la Moscova.

 

  • Ziua 8: Moscova - Serghiev Posad

Mic dejun. În cursul dimineții, eliberarea camerelor, apoi avem transfer la aeroport pentru zborul spre țară.

 

 

 

 

Nu ratați excursiile opționale

 

• Tarskoe Selo – 60 €/pers.

 

• Peterhof – 70 €/pers.

 

• Galeriile Tretyakov – 45 €/pers.

 

• Serghiev Posad– 60 €/pers.

 

• Croaziera Neva  –30 €/pers.

 

 

  • Se recomandă achitarea excursiilor înainte de plecarea din țară.
  •  
  • Grupul minim pentru a se organiza excursiile opționale este de 30 persoane.