SERBIA - MUNTENEGRU - CROATIA - SLOVENIA 2021 (autocar)

SERBIA

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la Gara de Nord (coloane) in fata Parcului Ministerului Transporturilor, la ora 04.00, Plecare din Bucuresti cu autocarul la ora 04.15 pe traseul: Bucuresti - Brasov - Sibiu - Deva - Timisoara. Sosire la Belgrad, unde vom face un tur panoramic cu autocarul: Noul Belgrad, situat pe malul stang al raului Sava, cartierul rezidential Dedinje, Orasul Vechi, Biserica Sfantul Sava, Palatul Regal, Primaria, Parlamentul, Teatrul National, Muzeul National si Universitatea, Citadela Kalemegdan situata la confluenta Dunarii cu Sava, Palatul Printesei Ljubice, Mormantul Maresalului Tito, Muzeul National. Cazare la Hotel Srbija 3* in Belgrad (sau similar).


ziua 2

Mic dejun. Plecam spre Muntenegru, iar pe drum facem prima oprire la Biserica Sfantul Gheorghe din Oplenac (langa Belgrad). Vom vizita apoi Parcul National Durmitor si canionul raului Tara. Muntenegru ne va oferi o experienta de neuitat: frumusete naturala de exceptie in asociere cu bogata istorie si cultura. Seara ajungem in Podgorica, unde, dupa ce ne vom caza la hotel Keto 3* (sau similar), vom face un scurt tur pietonal in centrul vechi impreuna cu insotitorul de grup.


ziua 3

Dupa micul dejun, vom pleca spre Cetinje capitala culturala a Muntenegrului. Admiram in turul panoramic vechea Manastire, ridicata de marele Duce Ivan Chernovici si Palatul Regelui Nikola, ridicat in stil Art Nouveau. In continuare, vom face o scurta oprire in Budva, cea mai renumita statiune turistica de pe malul Marii Adriatice, unde vom admira numeroase vestigii istorice. Continuam traseul de-a lungul fiordului Kotor si, dupa pranz, vom ajunge in Dubrovnik, unde vom face turul pietonal al vechiului oras, unul dintre cele mai atractive orase de la Marea Mediterana. Turul include orasul vechi, Manastirea Franciscana, Catedrala, Palatul Rectorului, strada Stradun, zidurile orasului. Timp liber in oras. Spre seara plecam catre Riviera Makarska. Seara cazare la hotel Adria 3* in Neum (sau similar), o mica statiune la mare din Bosnia Hertegovina.


ziua 4

Mic dejun. Vom merge de-a lungul coastei Marii Adriatice trecand prin Tucepi, Makarska, Brela. Calatoria noastra continua spre Split, unde vom face turul orasului. Vizitam Peristilul, Catedrala, Palatul lui Diocletian, Templul lui Jupiter. Deplasare pe Coasta Dalmata prin splendidele orase turistice Trogir si Sibenik. Seara cazare la hotel Plitvice Holiday Resort 3* (sau similar) in zona Plitvice Bihac.


ziua 5

Mic dejun. Astazi vom incepe cu Plitvice, Parcul National care a fost inscris in lista patrimoniului UNESCO inca din 1979 (nu este inclus biletul de intrare) si este situat in zona Montana Lika, avand in total 16 lacuri. Acestea sunt situate la altitudini diferite, separate prin bariere si legate prin cascade spumoase. Dupa amiaza vom ajunge in Opatija (Istria), unde recomandam plimbarea pietonala individuala, putand admira: Parcul Sf. Iacob, Biserica Sf. Iacob, Fantana Helios si Selena, zona de promenada, zona de suveniruri si bineinteles simbolul orasului: Madonna del Mare. Cazare in zona Opatija Lovran la hotel Bristol 3* (sau similar).


ziua 7

Mic dejun. Dimineata devreme vom pleca catre Pestera Postojna. Vom face un tur al acestei superbe lumi subterane ce are o lungime de 20 km de galerii, camere, pasaje, formatiuni carstice, stalactite si stalagmite. Dupa vizitarea pesterii vom pleca catre Ljubljana si vom face un tur panoramic al orasului, admirand castelul Ljubljana, Parlamentul, Primaria, cele trei poduri peste raul Ljubljanica. Ne continuam drumul catre capitala Croatiei, Zagreb. Cazare la hotel Holiday 3* sau similar in Zagreb. Timp liber la dispozitie in centrul orasului.


ziua 9

Mic dejun. In cursul diminetii vom pleca spre Bucuresti pe ruta Timisoara Deva Sibiu Pitesti. Sosirea in Bucuresti este prevazuta seara tarziu (sunt prevazute debarcari si in orasele de pe traseu).


ziua 6

Mic dejun. Timp liber pentru plaja si pentru odihna sau excursie optionala: Turul Peninsulei Istria, cu vizite in celebrele statiuni Pola si Rovinj. Pola este cel mai mare oras din regiunea istorica Istria. Fost centrul administrativ al Istriei in Roma Antica, orasul este bine cunoscut pentru cladirile care au supravietuit din perioada romana, intre care amfiteatrul din secolul I, denumit Arena. Alte doua structuri bine pastrate sunt Arcul de Triumf din secolul I, Arcul Sergius si templul zeului Apollo, construit in onoarea imparatului roman, Cezar Augustus. Plimbarea pe vechile strazi inguste, cu pavaj roman, va incanta privirea cu cladiri medievale si renascentiste. Continuam cu Rovinj, unul dintre cele mai fotogenice orase de pe Coasta Mediteranei, odata un sat pescaresc, astazi o statiune turistica. Situat la 40 de km de Pola, Rovinj era cunoscut ca fiind orasul cu climat favorabil si benefic. Astazi locuitorii sai se lupta sa pastreze titlul de oras sanatos, restul fiind meritul naturii. Atmosfera medievala a orasului si caldura mediteraneana incanta vizitatorii. Tarif informativ: 40 EURO/persoana, minim 20 de platitori. Seara cazare la acelasi hotel.
ziua 8

Mic dejun. Dimineata vom realiza turul panoramic al orasului Zagreb, putand admira din autocar, dar si pietonal cele trei zone ale orasului: Orasul Vechi, Orasul de Sus si Orasul de Jos. Primele doua prezinta arhitectura medievala in stilul baroc din secolul XIX, iar Noul oras este modern din toate punctele de vedere. Vom putea admira: Catedrala Sf Stefan, Biserica Sf Marcu, Poarta de Piatra construita in secolul al XIII-lea, Muzeul de Arta, Universitatea, Turnul Lotrscak. Timp liber pentru plimbare si masa de pranz in centrul vechi. Plecam spre Belgrad. Cazare la Hotel Srbija 3* in Belgrad (sau similar) si timp liber la dispozitie. Recomandam o plimbare in zona pietonala Kalemgdan, fortareata Belgrad, situata la confluenta raului Sava cu fluviul Dunarea si cina in zona pietonala Skadarlija unde, pe stradutele inguste, cu mici galerii cochete, expozitii in aer liber si muzicieni ambulanti se afla cele mai cunoscute restaurante locale la care se pot servi din deliciile bucatariei sarbesti (unele cu muzica live).