Tanzania si Zanzibar 2021 - Safari si plaja

Tanzania

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00 pentru imbarcare pe cursa KLM cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 07:00 si sosire in Amsterdam la ora locala 08:55. Plecare spre Arusha la ora 10:50 si sosire la ora 20:10 pe aeroportul Kilimanjaro. Transfer si cazare la Hotel Forest Hill Carnival (sau similar), situat la 72 km fata de aeroport.


ziua 2

Mic dejun. Plecam spre Parcul National Manyara. De la poarta de intrare, drumul serpuieste printr- o intindere de jungla luxurianta in care trupele de babuini marsaluiesc cu nonsalanta, iar maimute albastre alearga cu agilitate printre mahoni vechi. Dincolo de intimitatea padurii se afla o campie ierboasa unde pot fi admirati bivoli imensi, gnu, sute de zebre si girafe o specia diferita, aproape neagra . Mai mult de 400 de specii au fost inregistrate in acest parc, existand mari sanse sa putem observa peste 100 dintre acestea intr-o singura zi. Safari si pranz picnic in parc. Mergem apoi spre Karatu pentru cina si cazare la Hotel Ellens Trees Inn (sau similar).


ziua 3

Mic dejun. Astazi plecam spre Serengeti National Park - un parc legendar, cu o suprafata 30.000 km2, cel mai mare din Tanzania. Serengeti in limba maasai inseamna \'campia fara sfarsit\' - probabil cea mai buna descriere a acestui platou acoperit in intregime cu iarba, intrerupt doar din cand in cand de formatiuni stancoase de eroziune. Pranz picnic in parc si cina in tabara. Seara, ne vom caza in corturile mobile din tabara de campare Into Wild Africa https://intowildafrica.com.


ziua 4

Mic dejun. Astazi ne vom bucura de un nou safari game in Serengeti Park. Parcul gazduieste 70 de specii de mamifere si circa 500 de specii de pasari. Gazelele, antilopele gnu, zebrele si bivolii sunt doar cateva dintre speciile de ierbivore intalnite aici. Parcul este recunoscut si pentru cei cinci rezidenti de seama, recunoscuti ca \'The big five\', cum sunt denumite cele mai pretioase cinci trofee de vanatoare din Africa: leul, leopardul, elefantul, rinocerul si bivolul. Pe langa acestea se pot admira gheparzi, gazele si girafe. Pranz picnic in parc si cina in tabara. Cazare in corturile mobile.


ziua 5

Mic dejun. Plecam spre zona protejata Ngorongoro. Ziua de astazi este dedicata explorarii craterului Ngorongoro. Acesta este cel mai mare crater pastrat intact din lume, o imensa caldare vulcanica cu diametrul de 19 km si o adancime de 600 m, formata prin prabusirea vulcanului acum 2-3 milioane de ani. Putem spune ca aici este un mic colt de rai, unde s-a pastrat un mare numar de animale, printre care antilope gnu, rinoceri negri, zebre, gazele, bivoli, elefanti, hipopotami, lei, gheparzi, leoparzi si stoluri de flamingo roz. Pranzul va fi servit la pachet. Seara, revenim in Karatu pentru cina si cazare la Hotel Ellens Trees Inn (sau similar).


ziua 6

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare pana la ora transferului catre aeroportul din Arusha pentru imbarcare pe zbor spre Zanzibar cu plecare in jurul pranzului. Sosire in cursul dupa amiezii, transfer si cazare la hotel Mermaids Cove Beach Resort & Spa 4* (sau similar). Cina la restaurantul hotelului.


ziua 7

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare pe plaja exotica. Cina la restaurantul hotelului.


ziua 8

Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau optional puteti alege turul orasului capitala, Stone Town sau Mji Mkongwe in kiswahili. Este ocazia perfecta sa descoperiti ce rol a jucat Zanzibarul in istoria Africii si sa va intoarceti in timp plimbandu-va prin labirintul de strazi si alei ale zonei istorice a orasului, inclus in anul 2000 pe lista Patrimoniului UNESCO. Acesta ofera turistilor obiective interesante: fosta piata de sclavi, catedrala catolica, piata de peste, magazine de suveniruri, Casa Minunilor. Veti admira si: vechiul fort, portul, gradinile Forodhani si resedinta ultimilor sultani. A doua parte a zilei poate fi dedicata vizitarii plantatiilor tropicale de condimente. Veti intelege de ce Zanzibarului i se spune TInsula Mirodeniilort. Zanzibar Spice Tour este o atractie tipica acestei destinatii exotice, o experienta intr-adevar inedita pentru europeni si fascinanta pentru cei pasionati de gastronomie. Vi se va oferi o perspectiva asupra vietii locale si sansa de a gusta fructele locale, de a incerca ceaiurile condimentate sau de a afla lucruri inedite despre utilizarea acestora in scopuri medicinale, cosmetice si ornamentale. Cina la restaurantul hotelului.


ziua 9

Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau optional croaziera cu plecare din Kizimkazi, tot pe coasta de sud a insulei Zanzibar. Va veti imbarca pe un dhow (ambarcatiune traditionala de capacitate redusa, din lemn) si veti naviga in largul Oceanul Indian pentru a descoperi caminul delfinilor - aceste mamifere marine incantatoare, recife de corali si pesti tropicali. Cina la restaurantul hotelului.
ziua 10

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 10:00 si depozitarea bagajelor in camera special amenajata. La ora 16.30 transfer catre aeroport pentru imbarcare pe cursa KLM cu destinatia Bucuresti (schimbarea cursei la Amsterdam). Decolare din Zanzibar la ora 20:50. Sosire la Bucuresti la ora 13:10 (a doua zi).