TARILE BALTICE 2021 - plecare din Bucuresti

LITUANIA

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire la ora 03:30 dimineata pe 29.04 si 05.06 si la 12:45 pe 07.08 la aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa LOT cu destinatia Vilnius (schimbarea cursei la Varsovia). Vom ajunge in Vilnius la ora locala 09:20 (29.04 si 05.06) / 18:20 (07.08) unde vom face un tur panoramic de oras cu ghid local, ce cuprinde: bisericile Sf. Petru si Sf. Paul, Piata Catedralei, Catedrala Sf. Ana si Bernard, Piata Primariei si Universitatea din Vilnius si Galeria Amber. Cazare la hotel Panorama 3* superior situat in centrul orasului (sau similar).


ziua 2

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la castelul Trakai si orasul Kaunas. Plecam catre Trakai, vechea capitala a Lituaniei unde vom vizita castelul cu acelasi nume situat pe o insula intr-o zona pitoreasca. Continuam apoi cu al doilea oras ca importanta al Lituaniei Kaunas. In Kaunas vom admira: cladirea Primariei, Castelul din Kaunas, Biserica St. Francis Xavier, Casa Perkunas si ne vom plimba in zona pietonala Laisves Aleja, dupa care ne vom intoarce in Vilnius (tarif informativ pentru minim 20 de persoane: 60 Euro/persoane). Dupa amiaza timp liber in Vilnius. Cazare.


ziua 3

Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Riga. Vom face oprire in Rundale pentru a vizita Palatul Rundale considerat cel mai fin exemplu al arhitecturii in stil baroc din Tarile Baltice. Vom vizita palatul si gradinile impreuna cu ghid local. Vom face apoi si o scurta oprire pe Dealul Crucilor, loc sfant in istoria Lituaniei. Sosire in Riga. Cazare la hotel Islande 4* (sau similar).


ziua 5

Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Tallinn. Inainte vom face o oprire in orasul statiune Parnu capitala de vara a Estoniei celebra pentru spa-urile sale. Timp liber pentru pranz dupa care ne vom continua drumul catre Tallinn. Cazare la hotel Kreutzwald 4* (grupul din 29.04) / hotel Tallink City (grupurile 05.06 si 07.08) (sau similar).


ziua 4

Mic dejun. Vom face un tur de jumatate de zi al orasului medieval impreuna cu ghidul local ce va include: Catedrala Sf. Petru, Castelul din Riga (vizita exterioara), Catedrala Dome care detine una dintre cele mai mari orgi din lume. In timpul turului vom afla de ce Riga este considerata emblematica pentru stilul arhitectural Art Nouveau. De asemenea Riga detine cea mai mare concentrare de cladiri si edificii in stilul Art Nouveau German. Dupa amiaza va propunem o excursie optionala de jumatate de zi la Sigulda, unul dintre cele mai pitoresti orase din Letonia, adesea numit si Elvetia letona si este situat la 50 km de Riga in valea raului Gauja, in cadrul parcului national cu acelasi nume. Experimentati aerul autentic al Evului Mediu, castele si figuri de eroi, legende romantice vizitand zidurile castelului. Vom vizita Castelul Turaida si vom admira imprejurimile ce ofera privelisti minunate (pret informativ pentru minim 20 de persoane: 45 Euro/persoana). Seara ne intoarcem in Riga. Cazare Bellevue Park 4* (sau similar).


ziua 6

Mic dejun. In prima parte a zilei avem programat un tur al pitorescului oras Tallinn. Vom vizita orasul vechi ce dateaza din epoca medievala, cu stradutele sale stramte si cu minunatele case ale negustorilor ce exemplifica cel mai bine stilul arhitectural gotic. Turul include urmatoarele vizite: Castelul Toompea (vizita exterioara), Biserica Dome din secolul al XIII-lea, Catedrala Ortodoxa Alexander Nevskij, Piata Primariei si cladirea Primariei, Vechea Breasla si Biserica St.Olaf. Dupa amiaza va propunem timp liber sau continuam vizitarea impreuna cu insotitorul de grup pentru a vedea parcul si Palatul Kadriorg. Palatul construit pentru Catherine I in anul 1720 de catre sotul acesteia Petru cel Mare este un excelent exemplu ar arhitecturii baroce.


ziua 7

Mic dejun. Timp liber in Tallinn sau excursie optionala de o zi in Helsinki. Vom traversa cu ferryboat-ul (2 ore) din Tallinn in Helsinki si vom petrece intreaga zi in capitala Finlandei admirand principalele obiective ale orasului: Piata Senatului, Monumentul Sibelius, Domul, Catedrala, Biserica Ortodoxa Uspenski, Parlamentul. Seara ne vom intorce in Tallin (tarif informativ pentru minim 20 de persoane: 95 Euro/persoana).
ziua 8

Mic dejun. Timp liber in Tallinn pana in jurul orei 15:00. Camerele se vor elibera la ora 11:00, iar bagajele vor fi depozitate in camera special amenajata a hotelului. In jurul orei 15:00 avem programat transferul la aeroport. Imbarcare pe cursa Tallinn Bucuresti (escala la Varsovia). Sosire in Bucuresti la ora locala 01:20.