Tarile baltice 2021 - plecare din Cluj

Estonia

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Avram Iancu din Cluj-Napoca la ora 04:00 pentru imbarcare pe cursa Lufthansa cu destinatia Tallinn (via Munchen). Decolare la ora 06:10. Sosire in Tallinn la ora locala 12:15. Vom continua ziua cu un tur de oras al pitorescului Talinn. Vom vizita orasul vechi ce dateaza din epoca medievala, cu stradutele sale stramte si cu minunatele case ale negustorilor ce exemplifica cel mai bine stilul arhitectural gotic. Turul include urmatoarele vizite: Castelul Toompea (vizita exterioara), Biserica Dome din secolul al XIII-lea, Catedrala Ortodoxa Alexander Nevskij, Piata Primariei si cladirea Primariei, Vechea Breasla si Biserica St.Olaf. Cazare Hotel Ibis Tallinn Center 3* sau similar.


ziua 2

Mic dejun. Timp liber in Tallinn sau va propunem excursie optionala de o zi in Helsinki. Vom traversa cu ferryboat-ul (2 ore) din Tallinn in Helsinki si vom petrece intreaga zi in capitala Finlandei admirand principalele obiective ale orasului: Piata


ziua 3

Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Riga. Inainte vom face o oprire in orasul statiune Parnu capitala de vara a Estoniei celebra pentru spa-urile sale. Timp liber pentru pranz dupa care ne vom continua drumul catre Riga. Cazare Hotel Hestia Jugend 4* sau similar.


ziua 4

Mic dejun. Vom face un tur de jumatate de zi al orasului medieval impreuna cu ghidul local, ce va include: Catedrala Sf. Petru, Castelul din Riga (vizita exterioara), Catedrala Dome care detine una dintre cele mai mari orgi din lume. In timpul turului vom afla de ce Riga este considerata emblematica pentru stilul arhitectural Art Nouveau. De asemenea Riga detine cea mai mare concentrare de cladiri si edificii in stilul Art Nouveau German. Dupa amiaza timp liber sau va propunem o excursie optionala la Jurmala, celebra statiune aflata la 30 km de Riga la Marea Baltica (pret informativ excursie, valabil pentru minim 20 de persoane participante: 25 Euro/persoana). Cazare hotel Hotel Hestia Jugend 4* sau similar.


ziua 6

Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Vilnius si vom face o scurta oprire pe Dealul Crucilor, loc sfant in istoria Lituaniei. Continuam traseul nostru cu vizita palatului Rundale, considerat cel mai fin exemplu al arhitecturii in stil baroc din Tarile Baltice unde vom vizita palatul si gradinile impreuna cu ghid local. Sosire in Vilnius si cazare hotel Radisson Blu Lietuva 4* sau similar.


ziua 7

Mic dejun. Vom face un tur de oras cu ghid local, ce cuprinde: bisericile Sf. Petru si Sf. Paul, Piata Catedralei, Catedrala Sf. Ana si Bernard, Piata Primariei si Universitatea din Vilnius, Muzeul KGB si Galeria Amber. Dupa-amiaza va propunem o excursie optionala la castelul Trakai, vechea capitala a Lituaniei unde vom vizita castelul cu acelasi nume situat pe o insula, intr-o zona pitoreasca (pret informativ, valabil pentru minim 20 persoane participante: 50 Euro/ persoana). Timp liber si cazare Hotel Radisson Blu Lietuva 4* sau similar.


ziua 8

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroportul din Vilnius pentru imbarcare pe zborul Lufthansa cu destinatia Cluj-Napoca (via Munchen). Plecare la ora locala 06:10. Aterizare la Cluj-Napoca la 17:15.
ziua 5

Mic dejun. Dimineata va propunem unul din cele mai colorate locuri din Riga - piata centrala, una dintre cele mai vechi si mai mari din Europa, ridicata in cateva hangare parasite, pe care armatele germane le foloseau drept garaje pentru zepeline. Pentru prima parte a zilei va propunem o excursie optionala de jumatate de zi la Sigulda, unul dintre cele mai pitoresti orase din Letonia, adesea numit si Elvetia letona si este situat la 50 km de Riga in valea raului Gauja, in cadrul parcului national cu acelasi nume. Experimentati aerul autentic al Evului Mediu, castele si figuri de eroi, legende romantice vizitand zidurile castelului. Vom vizita Castelul Turaida si vom admira imprejurimile ce ofera privelisti minunate (pret informativ excursie, valabil pentru minim 20 de persoane participante: 50 Euro/persoana). Cazare hotel Hotel Hestia Jugend 4* sau similar.