Tenerife, o vacanta tropicala Senior Voyage

Spania

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

Tenerife este insula regină a arhipelagului Canare care atrage anual peste zece milioane de vizitatori. Descoperă împreună cu noi această insulă de o frumusețe uimitoare, mereu însorită, cu plaje fermecătoare, porturi pitorești și orașe antice fermecătoare. Ne place Tenerife mai ales la începutul lui septembrie sau înaintea sezonului estival, când tumultul de turiști e mai potolit, iar vremea minunată. Iar printre experiențele notabile numim plimbările în pădurea tropicală, un tur spectaculos la vulcanul activ al insulei, o zi pe mare în compania balenelor și înotul în piscine naturale. Tenerife este o insulă fantezie!

 

Ce te va încânta în această călătorie

  • Plimbarea în jurul fabulosului peisaj lunar din Parque Nacional del Teide
  • La Laguna, cartierul istoric cel mai bine conservat și cel mai frumos oraș al insulei
  • Garachico, port tradițional pescăresc, înconjurat de peisaje de coastă care ne taie respirația
  • Spectaculosul sat Masca și decorul său natural extraordinar
  • Munții Anaga, cea mai veche formațiune geologică de pe insulă
  • Cultura unică din La Gomera, unde încercăm să descifrăm limbajul fluierat al insularilor
  • Papas arrugadas, cartofi cultivați în sol vulcanic, fierți în apă de mare, serviți cu sos mojo rojo din ardei picant și usturoi

 

Holla! Bienvenido în Tenerife! Imediat după aterizare suntem așteptați la hotelul care ne va găzdui în Puerto de la Cruz. Această stațiune relaxată este o destinație în sine, cu farmec autentic și o istorie bogată. După ce ne instalăm, te invităm să faci cunoștință cu ghidul și ceilalți participanți la program. Este un bun prilej să alegi excursiile opționale, dacă nu ai făcut-o încă și să te pregătești de experiențele următoarelor zile.

Excursii gratuite

 

  • Santa Cruz de Tenerife

În această excursie de câteva ore surprindem atmosfera unică din Santa Cruz, oraș port fermecător, în care viața curge cu tumultul tipic unei capitale insulare. Santa Cruz se întinde pe câteva coline de vegetația tropicală, cu multe clădiri istorice și o arhitectură sofisticată, magazine și restaurante care te îmbie la fiecare colț de stradă. Facem un tur panoramic, după care oprim în Plaza de España și mergem la pas căutând, una câte una, atracțiile capitalei, toate în apropiere. Timp liber pentru a lua masa și plimba în zona comercială. Această excursie se va realiza în prima zi de program, în drum de la aeroport spre hotel sau în ultima zi de program, înainte de transferul spre aeroport.

Excursii opționale

 

  • Turul insulei: La Orotava – Villa de Candelaria – Finca Aloe – Banana Plantation – Garachico – Icod de los Vinos: 65 €/ persoană

       Plecăm să descoperim și să cuprindem toată esența părții nordice a insulei Tenerife într-o singură zi. Turul începe în La Orotava, aflat în punctul cel mai nordic al insulei, un oraș colonial încântător, cu străzi pavate, piețe pline de flori și conace castiliene. După ce vizităm orașul la pas, plecăm să admirăm Basilica de Candelaria, lăcașul sfântului patron al întregului arhipelag Canare. Nu departe, vizităm Finca Aloe, o plantație de aloe vera ecologică. Facem turul fermei și aflăm secretul cultivării și prelucrării acestei plante. Suntem martori la extracția sucului din frunzele de aloe vera, pe care îl vom încerca direct pe pielea noastră. În magazinul bine aprovizionat al fermei, putem cumpăra diverse produse bio din acest extract. La ora prânzului avem parte de o experiență culinară autentică, luând masa într-un restaurant aflat în mijlocul unei plantații de banana (extracost). După masă pornim din nou la drum și ne oprim în orașul Garachico pentru a admira piscinele naturale formate de lava vulcanică. Odinioară centrul comercial al insulei, orașul a fost afectat de inundații, iar în 1706 în urma unei erupții vulcanice jumătate de oraș a fost înghițit de lavă. Astăzi, țărmul este animat de magazine artizanale, localuri de tapas rustice și golfuri frumoase în care putem să ne scăldăm, dacă ne vine cheful. Pe drumul de întoarcere spre hotel ne vom opri în Icod de Los Vinos pentru a admira faimosul arbore drago în formă de umbrelă, care stă pavăză aici de 800 de ani și este monument național al insulei. Vom surprinde fotografii fabuloase alături de legenda vie care se ridică la o înălțime de 22 de metri, apoi ne întoarcem în Puerto de la Cruz.

 

  • La Laguna și Parcul Natural Anaga: 55 €/ persoană

       Începe încă o zi însorită în care descoperim o altă regiune de nord a insulei. Dimineața ne vom plimba pe străzile din San Cristóbal de la Laguna, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și oraș universitar. La Laguna este considerat cel mai frumos oraș din Tenerife. Centrul istoric este giuvaerul orașului, cu străzi înguste, flancate de conace în nuanțe de pastel, cafenele primitoare și o diversitate de mici magazine. Este o destinație extrem de fotogenică, așa că pregătește-ți camera sau telefonul mobil și intră în acțiune! Apoi, mergem în nordul îndepărtat al insulei pentru a vizita Parcul Natural Anaga, Rezervație a Biosferei UNESCO. Parque Rural de Anaga este un paradis cu vegetație tropicală luxuriantă și trasee prin păduri dese și văi adânci de unde se deschid priveliști uluitoare. În acest decor întâlnim una dintre cele mai valoroase comori din toată Europa: pădurea de laur din epoca terțiară, care traiește aici de mai bine de 65 milioane de ani. Parcul găzduiește, de asemenea, o abundență de vietăți și plante, inclusiv arborii drago legendari ai insulei și o mulțime de specii exotice de păsări.

 

  • Vulcanul Teide și satul Masca: 60 €/ persoană

       Dedicăm o zi întreagă pentru a vizita două dintre atracțiile de marcă din Tenerife. Prima dintre ele este Parcul Național Teide. Acesta se află în inima insulei și este dominat de formidabilul El Teide, cel mai impunător dintre vulcanii din Canare, totodată și cel mai înalt vârf din Spania cu cei 3718 metri înălțime. Cu o suprafață de 190 de kilometri pătrați, parcul este listat în Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind și cel mai popular parc național din Spania. Fără să exagerăm, locul uimește prin tot ce vezi în jur; formațiuni stâncoase bizare se ridică de nicăieri, flora ciudată a deșertului și un peisaj care pare de pe o altă planetă. Pregătim aparatele de fotografiat pentru oprirea din Las Cañadas del Teide, unde emblematicul Roque de García, o formațiune stâncoasă care pare să sfideze legile fizicii și ale gravitației, va fi punctul de atracție principal.

            După experiența vulcanică de pe Teide, vom continua traseul bucurându-ne de peisajele uluitoare din canionul Masca și, în final, ajungem în pitorescul cătun Masca. Acesta pare literalmente că atârnă pe marginea unei creste ascuțite și că cea mai mica adiere de vânt îl poate prăvăli în valea adâncă. Ne bucurăm de peisajele spectaculoase, facem fotografii, apoi explorăm la pas străduțele satului de munte. Profită de timpul liber pentru a te plimba pe străzile satului și a-i insipra farmecul autentic sau pentru a savura prânzul într-un restaurant local.

 

  • Insula La Gomera: 110 €/ persoană

       Astăzi explorăm o altă insulă din arhipelagul Canare, La Gomera, un loc plin de priveliști spectaculoase și o cultură aparte. Luăm feribotului și după aproximativ o jumătate de oră debarcăm în San Sebastián, capitala insulei. Apoi ne îndreptăm prin Valea Hermigua către Parcul Național Garajonay. Ajungem în satul Agulo, unde putem lua prânzul într-un restaurant tipic Gomero. Unul dintre cele mai fascinante elemente ale moștenirii culturale a La Gomera este limbajul fluierat, Silbo Gomero. Guanches, primii locuitori, au folosit Silbo Gomero pentru a comunica prin ravenele și văile adânci ale insulei. Fluierăturile puteau parcurge până la 5 km și erau folosite pentru a transporta tot felul de mesaje, de la anunțuri publice și invitații la evenimente până la locul unde se afla o capră pierdută. Vom fi martorii unei demonstrații live a singurei limbi fluierate din lume, declarată Patrimoniu Cultural Imaterial al Umanității. De aici intrăm în Parcul Național Garajonay, străveche pădure subtropicală și sit al Patrimoniului UNESCO. Pe traseu vom face opriri pentru fotografii și pentru a ne bucura de priveliști de la punctele de belvedere. La întoarcere, facem popas pentru a admira impozanta formațiune vulcanică Roque de Agando. Spre final de zi ne întoarcem în San Sebastián pentru un tur pietonal, prilej pentru a descoperi multe monumente istorice și clădiri care încep să construiască o tapiserie a trecutului insulei: Torre del Conde, rămășițele unui fort militar din secolul al XV-lea, Iglesia de la Virgen de la Asunción, a cărei arhitectură islamică, gotică și barocă indică moștenirea mixtă a insulei și Casa de Colón, care a jucat un rol important în povestea unuia dintre cei mai cunoscuți exploratori ai lumii: în 1492, Cristofor Columb și-a ales capitala insulei La Gomera drept ultimul său port de escală înainte de a porni să descopere Lumea Nouă.

       Tariful include și biletele de ferry în valoare de 49 euro/ persoană.

 

  • Catamaran și întâlnire cu delfinii și balenele: 65 €/ persoană

       Pentru cei care doresc să descopere minunata lume marină a Oceanului Atlantic, acest tur va fi o adevărată încântare. Cu un număr mare de specii de balene și vreme frumoasă pe tot parcursul anului, Insulele Canare sunt unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a le vedea. Plecăm dintr-un sat autentic de pescari de pe insulă și navigăm de-a lungul coastei de vest și de sud a Tenerife pentru a vedea stâncile spectaculoase din Los Cristianos și Palm Mar. De pe catamaran ai ocazia să faci fotografii grozave cu Muntele Teide, zona de coastă și cu vietățile marine. Există, șanse mari de a vedea balene și delfini în habitatul lor natural. Mai mult decât atât, vom face o oprire într-un golf spectaculos, unde doritorii pot înota sau explora viața de sub apă (avem tot echipamentul necesar pentru snorkeling). Pe ambarcațiune sunt oferite gustări și băuturi gratuite pe tot parcursul navigării, inclusiv bere, vin și o selecție de băuturi răcoritoare.

 

  • Fiesta Canaria: 55 €/ persoană

       O seară în care ne putem bucura de un spectacol tablao de flamenco susținut într-un conac vechi din Canare, din secolul al XVIII-lea. Situată în inima orașului Puerto de la Cruz, Casa Abaco este un conac de lux, în care arhitectura și decorul original au fost păstrate cu grijă. Iar spectacolul este o producție rafinată cu mai mult de 10 ani pe scenă, într-un mediu magic. Este cu adevărat o experiență unică să simți pasiunea și forța muzicii flamenco într-o atmosferă plăcută.

       Tariful include biletele de intrare la spectacol, un pahar de sangria, precum și transferul de la hotel la locație și înapoi.

 

Note EXCURSII OPȚIONALE

  • Tarifele excursiilor opționale includ transportul cu autocarul pe traseul indicat și ghidajul.
  • În cazul în care nu este altfel menționat, excursiile opționale nu includ vizite interioare ale obiectivelor, plimbări cu barca, degustări sau mese de prânz.
  • Tarifele excursiilor opționale sunt valabile în momentul publicării programului, dar pot suferi modificari independente de agenția de turism.
  • Prețul oferit în momentul rezervării, inclusiv orice creștere sau reducere aplicabilă în acel moment, este prețul garantat.
  • Grupul minim pentru a organiza excursiile opționale este de 20 persoane.
  • Excursiile opționale se achită online, în agenție sau la ghid.
  • Recomandăm rezervarea excursiilor opționale din țară pentru o mai bună planificare a programului turistic.

 

BLUE SEA PUERTO RESORT 4*

  • Localizare

Blue Sea Puerto Resort se află în Puerto de la Cruz, o destinație fermecătoare, cu mult caracter și istorie autentice. Stațiunea se întinde pe versanții din nordul insulei Tenerife. Ne va încânta liniștea și atmosfera relaxată a orașului și localnicii primitori. Destinația era extrem de populară încă din epoca victoriană printre doamnele din înalta societate. În prezent, orașul încântă cu promenade elegante, plaje rafinate, restaurante tradiționale, o piață centrală cu fructe și legume tropicale proaspete și o mulțime de parcuri frumoase, grădini și biserici. 

 

  • Facilitățile hotelului

Complexul dispune de două piscine înconjurate de șezlonguri. Fiecare piscină are propriul bar, unde oaspeții se pot răcori în timp ce se bucură de băutura preferată. Restaurantul hotelului oferă mic dejun și cină bufet. La un cost suplimentar, oaspeţii se pot destinde în zona de wellness a hotelului. Internetul wireless este gratuit în toată proprietatea.

 

  • Facilitățile camerelor

Camerele oferă aer condiţionat, TV prin satelit, minibar, telefon, podea cu mochetă şi balcon cu vedere la mare, la munte sau la piscină și acces gratuit la internet wireless. Băile private includ articole de toaletă gratuite și uscător de