Uzbekistan, Drumul Matasii 2018

Uzbekistan circuite

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu

Acte necesare pentru OBŢINEREA VIZEI pentru Uzbekistan:

  • Paşaportul valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei.
  • Paşaport scanat color, rezoluţie mare;
  • Scrisoare de la angajator (în limba engleză) din care să reiasă funcţia ocupată (scrisoarea trebuie să conţină antetul şi ştampila companiei precum şi semnătura), dacă este cazul.

Note:

  • Oferta este calculată pe baza parităţii EUR/USD de  1/1,2; în situaţia modificării cu mai mult de 5% a acestei parităţi, agenţia îşi rezervă dreptul de a ajusta tariful.
  • În cazul neobţinerii vizei se reţin penalizările aferente serviciilor comandate la momentul aplicării pentru viză.
  • Agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport şi a taxei de viză, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană, respectiv de Ambasada; valoarea exactă a taxelor de aeroport va fi comunicată cu două săptămâni înaintea plecării, odată cu emiterea biletelor de avion.
  • Ziua 1. București – Istanbul – Tashkent

       Zbor spre Tashkent, capitala Uzbekistanului, cu escală în Istanbul. Odată ajunși vom merge direct la hotel.

 

  • Ziua 2.  Tashkent

       Sosirea la hotel va fi dimineața. Micul dejun, apoi un scurt tur al orașul Tashkent. Până în anul 1930, capitala acestui stat se afla în orașul Samarkand. Obiectivele noastre de azi sunt Piața Independenței, Piața Amir Temur, vedem apoi Piața Teatrului Alisher Navoi, metroul din Tashkent și Muzeul de Arte Aplicate, construit la sfârșitul sec. XIX. Aici putem vedea o serie de lucrări în ipsos și sculpturi în lemn, dar și ceramică și obiecte textile. După vizită ne întoarcem la hotel pentru cină și cazare.

 

  • Ziua 3. Tashkent – Urgench – Khiva

       Continuăm turul capitalei cu o vizită în Piața Imamului Khast, flancat de clădiri și monumente impresionante, apoi mergem la Medresa Barak Khan, un templu de o frumusețe deosebită. De aici, ne îndreptăm spre Moscheea șeicului Tillya, apoi la Mausoleul Kafal Shashi, un poet, doctor și filosof musulman care a trăit între anii 904-979. Medresa Kukeldash este următoarea oprire, apoi bazarul de mirodenii Chorsu, o importantă atracție turistică. De aici, mergem la aeroport, de unde luăm zborul spre Khiva, un oraș așezat pe vechiul Drum al Mătăsii. Deși există legende care spun că orașul a fost clădit de Shem, fiul lui Noe, cercetările arheologice dovedesc că acesta a fost construit în sec. al VIII-lea, fiind un centru comercial tranzitat de caravanele de negustori care mergeau din Asia spre Europa, pe Drumul Mătăsii. Cină și cazare la hotel.

 

  • Ziua 4. Khiva

       Ziua de astăzi este dedicată unui tur al orașului Khiva. Începem cu zona veche a orașului, Ichan- Kala, o zonă cu fortificații din epoca medievală, cu porți în toate cele patru puncte cardinale. Orașul ne va surprinde prin caracterul său de epocă. Facem o vizită la Palatul Tash-Khauli, unde vedem frumoasa curte interioară Kurynysh Khana, folosită în istorie pentru recepții și ceremonii oficiale. Aici descoperim adevărate opere de artă în stil islamic, cu minarete și cupole pline de detalii grafice foarte atent executate și foarte bine conservate. În apropiere observăm și Moscheea Juma, datând din sec. X, cu un minaret chiar mai vechi decât moscheea în sine. Continuăm turul cu vizite la Mausoleul Seyid Allauddin și Moscheea Bagbanli. Turul se încheie cu o oprire pe platforma Ak- Sheikh Bobo, un punct panoramic de unde se pot surprinde cele mai frumoase fotografii cu orașul, în special înainte de apusul soarelui. Cina va fi servită la la hotelul unde suntem cazați.

 

  • Ziua 5. Khiva– Bukhara

               După mic-dejun, plecăm spre Bukhara, străbătând Deșertul Kyzylkum, supranumit Deșertul Roșu, care oferă un peisaj ireal. Capitala provinciei cu același nume, Bukhara a fost locuit din timpuri străvechi și s-a remarcat ca un important centru cultural și comercial, fiind situat pe Drumul Mătăsii. Orașul ne așteaptă cu bazaruri și meșteșugari, medrese elegante, moschei impunătoare și multe mausolee, pe care le descoperim mergând pe străduțele înguste. Ajungem pe seară în Bukhara și mergem la hotel pentru cină și odihnă.

 

  • Ziua 6. Bukhara

Începem ziua cu o vizită la cele mai importante moschei și medrese din zonă. Vedem mausoleul dinastiei Saminide, o perlă a arhitecturii funerare islamice, Mausoleul Chasma-Ayub, Moscheea Bolo Khauz, de o frumusețe aparte, cât și Complexul Liabi-Kauz. Mergem și în bazar pentru a căuta suveniruri deosebite lucrate de meșteșugari din regiune, apoi asistăm la un moment artistic tradițional în curtea interioară a Medresei Nodir Divan Begi. Pentru a înțelege mai bine obiceiurile locale și ospitalitatea uzbecilor, luăm cina alături de o familie din Bukhara, după care ne retragem la hotel.

      

  • Ziua 7. Bukhara – Samarkand

Cu siguranță un obiectiv de neratat în Bukhara este chiar simbolul orașului, Fortăreața Ark. Vedem și noi complexul remarcabil cu minaretul său din secolul al XII-lea, Medresa Miri-Arab și Moscheea Djuma. Facem o vizită specială în casa unui comerciant, unde vom vedea costume naționale lucrate manual, apoi mergem să admirăm reședința ultimului emir din Bukhara, Sitora-i-Mokhi Khosa. În a doua jumătate a zilei, pornim spre Samarkand, iar după ce ajungem la hotel cinăm și ne odihnim.

 

  • Ziua 8. Samarkand

Nu degeaba Alexandru cel Mare a spus despre Samarkand că este mai frumos decât și-ar fi putut imagina. Al doilea oraș ca mărime al Uzbekistanului a fost vreme de secole capitala Islamului luminat, un centru al dervișilor și sufiților, savanților, filozofilor, astronomilor, matematicienilor și medicilor din această regiune a lumii. Farmecul său s-a păstrat în timp, odată cu conservarea excelentă a edificiilor istorice și a tradițiilor vechilor săi locuitori. Vedem Piața Registan, păzită de trei medrese care fac parte din patrimonial universal, Medresa lui Ulugh Beg, Sher – Dor și Tilla Kori. Turul continuă cu Moscheea Bibi Khanum și cu Necropola Shakhi, care datează din secolele XI-XII, apoi cinăm la un restaurant local și mergem la hotel.

 

  • Ziua 9. Samarkand – Tashkent

De dimineață, vizităm Observatorul lui Ulugh Beg, renumit astronom și matematician, Mausoleul Gur-Emir, cât și situl Afrosiab și Muzeul de Istorie. Plecăm apoi spre Tashkent, unde vom lua cina la un restaurant și facem un tur al orașului după lăsarea întunericului. În cele din urmă plecăm spre aeroport, pentru zborul spre țară.

 

  • Ziua 10. Sosire in București

 

Bine de Ştiut

  • Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea programului.
  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru tarile tranzitate.
  • Obiectivele menționate în tururile panoramice cu autocarul se vizitează doar pe exterior.
  • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
  • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
  • Autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.
  • Agenţia îşi rezervă dreptul de a schimba compania aeriană cu anunţarea prealabilă a turiştilor.
  • Preţurile sunt valabile pentru un număr limitat de locuri la zbor, după epuizarea cărora, turiştii vor putea să îşi dea acceptul pentru achitarea diferenţei de tarif faţă de preţul din ziua achitării pachetului turistic.
  • Aşezarea în autocarele / microbuzele folosite în program se face în ordinea înscrierii, începand cu bancheta a doua;
  • Se acceptă partaj în cameră dublă la înscriere, iar dacă nu se închide, se va plăti suplimentul de single.