VIENA 2021 - Vacanta de Craciun in pasi de vals

Austria

Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Itinerariu



ziua 1

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:15 pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Viena. Decolare la ora 07:45 si sosire in Viena la ora locala 09:10. Transfer cu autocarul in centrul orasului, pentru 2.5 ore, in care fom realiza turul panoramic si pietonal, impreuna cu ghidul local. Vom incepe cu partea moderna a orasului, unde vom admira Turnul Dunarii, sediul ONU, casele multicolore ale lui Friedensreich Hundertwasser sau Kunst House si continuam cu Ringul Vienez (RingstraAe), unde se afla: Observatorul Astronomic, Ministerul de Razboi, Universitatea si Muzeul de Arte Aplicate, Parcul cu statuia aurita a lui Johann Strauss si teiul lui Mihai Eminescu, Opera, Piata Maria Tereza, Muzeul de Istorie a Naturii si Muzeul de Istorie a Artei, Palatul Hofburg si Piata Eroilor, Parlamentul, Cartierul muzeelor, Teatrul National, Biserica Votiva etc. Transfer pentru cazare la Senator Hotel Vienna 4* (sau similar). Timp liber la dispozitie. La ora 15:00 va propunem o plimbare pietonala panoramica in zona centrala (vom folosi transportul in comun). Incepem cu Palatului Hofburg si curtea imperiala (recomandam vizita), urmand Graben, strada pietonala, unde se afla Coloana Ciumei, statuia imparatului Leopold I, biserica Sfantului Petru si nu in ultimul rand Piata Sf Stefan si catedrala cu acelasi nume. Timp liber la dispozitie in centrul orasului pentru vizitarea Pietelor de Craciun din Piata Maria Tereza si Piata Primariei. Intoarcere la hotel pe cont propriu. Recomandam optional, ascensiunea cu liftul spre terasa catedralei Sf Stefan pentru panorama 360.


ziua 4

Mic dejun. Timp liber in Viena, sau optional va propunem excursie de o zi in Defileul Dunarii. Incepem cu vizita la Melk, abatia benedictina ridicata in 1089 pe un deal deasupra Dunarii si care din anul 2000 se afla in patrimoniul UNESCO, aici aflandu-se, o importanta colectie de manuscrise pastrate intr-o biblioteca impresionanta. Manastirea este considerata una dintre cele mai frumoase cladiri baroce din Europa si a fost mentionata de Umberto Eco, in romanul Numele Trandafirului. Urmeaza Valea Wachau, unde vom opri la Durstein, un fermecator orasel cu arhitectura


ziua 5

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa eliberarea camerelor, la ora 10:30 transfer la aeroportul din Viena pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Bucuresti. Decolare din Viena la ora 13:30, sosire in Bucuresti la ora 16:55.


ziua 2

Mic dejun. Dimineata ne vom deplasa la Palatul Schonbrunn, una dintre atractiile principale ale Vienei, palatul are peste 1400 de camere dintre care pot fi vizitate 40. Fatada este vopsita cu celebrul galben de Schonbrunn sau galbenul Maria Theresa. In mare parte, cladirea pastreaza liniile stilistice trasate de imparateasa, care a fost singura femeie din familia Habsburg incoronata la numai 23 de ani. Vom calatori cu transportul in comun (metrou). Biletele nu sunt incluse iar preturile informative pentru Grand Tour cu audioguide sunt: 22 euro/ persoana adult si 15 euro/ persoana 6-17.99 ani. Rezervarile se fac cu 24 de ore inainte, prin intermediul insotitorului de grup. La pranz ne vom intoarce in centrul Vienei, pentru timp liber si masa de pranz (optionala). Intoarcere la hotel pe cont propriu. In continuare, va propunem optional excursie la Designer Outlet Parndorf si Bratislava. Pornim spre Slovacia la ora 13:00, iar pe traseu vom face o oprire de 2 ore la Parndorf Designer Outlet pentru cumparaturi. Deplasare la Bratislava unde, intr-un tur panoramic, vom admira: Noul Pod simbolul orasului modern cu un restaurant construit intrun stil futuristic situat in varful unui turn inclinat, In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului AustroUngar), centrul istoric, Poarta lui Mihail, zona pietonala, Piata Primariei, faleza Dunarii. Timp liber la dispozitie in centrul vechi, pentru masa (optional) si vizita in Piata de Craciun. Seara intoarcere la Viena. Pret informativ 60 euro/ persoana, pentru un grup minim 15 persoane. Sunt incluse: transport cu autocar si insotitor de grup.
ziua 3

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de jumatate de zi, cu ghid local vorbitor de limba romana, la Mayerling, Heiligenkreuz si Baden. Vom vedea partea sudica a Padurii Vieneze, mergand spre faimosul pavilion de vanatoare de la Mayerling unde, in 1889 Printul Rudolf, unicul fiu al Imparatului Franz Joseph I al Austriei si succesor la coroana Imperiului Austro-Ungar, a fost gasit decedat, alaturi de baroneasa Maria Vetsera. De atunci Mayerling a fost transformat in manastirea Sf. Iosif al Ordinului Carmelitelor. Urmeaza apoi manastirea Heiligenkreuz (manastire cisterciana), intemeiata in anul 1133 de catre Leopold al III-lea al Austriei. Pornind spre Viena, la ora pranzului vom opri pe malul raului Schwechat, la Baden, o statiune balneara ale carei bai termale au fost cunoscute inca din timpul Imperiului Roman. Baden bei Wien a devenit resedinta de vara imperiala in timpul imparatului Franz Josef si a Imparatesei Sissi, iar imaginea sa este marcata de cladirile biedermeier si de cel mai mare casino din Austria. Timp liber pentru plimbari individuale si masa de pranz (optionala). La ora 14:00, intoarcere la Viena si cazare la acelasi hotel. Pret informativ 75 euro/ persoana, pentru un grup minim de 15 persoane. Sunt incluse: transport cu autocarul, biletele de intrare si ghid local vorbitor de limba romana. Seara va recomandam vizite individuale in Prater, parcul de distractii unde exista o uriasa roata, muzeul Madame Tussauds si aproximativ 250 de jocuri si atractii, pentru toate varstele