Coreea de Sud - Experienţe autentice 2023

Coreea Circuite

-15% OFERTA SPECIALA
Felicitări! Ai prins una din cele mai bune oferte!
Inapoi la listare
Vezi poze (00)

Camere disponibile

  • CAMERA 1

Standard

  • 7 Nopți
  • Pensiune Completă
  • AVION (Plecare din Bucuresti)
  • Conditiile ofertei

TOTAL DE PLATĂ

6 010 €/pachet

DOAR LA CERERE

Itinerariu



ziua 1

București – Seoul

Prezentare în Aeroportul București Otopeni pentru zborul cu escala spre Seoul nerăbdători să descoperim o parte din sufletul Asiei. Destinatie finala: Coreea de Sud!



ziua 2

Sosire in Seoul

La sosire veți fi întâmpinați de ghidul local si veti avea transfer la hotel pentru check-in si cina. Cazare in Soul : Four Point by Sheraton Hotel 4* (sau similar) Mese incluse: cina.



ziua 3

Seoul - Jeju

Savurăm un mic-dejun copios, după care plecăm la aeroport de unde zburăm spre Jeju, cea mai mare insulă din arhipelagul coreean și principala destinație de vacanță a țării. Plecăm în explorarea insulei către Peștera Manjaggul , o peșteră vulcanică impresionantă care, în ciuda lungimii sale de aproape 9000m, este doar a doua ca dimensiuni de pe insulă. Aici putem admira o mulțime de formațiuni geologice formate din lavă răcită, precum stalactite și stalagmite din lavă, coloane din lavă, helictite, poduri, rafturi, dar și frumosul coral de peșteră. Pe insula Jeju trăiește o comunitate de femei foarte veche și foarte importantă, cunoscută sub numele de Jeju Haenyeo. Aceste femei, scufundătoare de profesie, se aventurează zilnic sub valurile mării în căutarea viețuitoarelor marine comestibile precum scoicile, melcii, dar și algele. Scufundătoarele nu folosesc niciun fel de echipament pentru respirație, ci învață să-și regleze singure nivelul de oxigen pentru a face față presiunii. Antrenamentele încep încă din copilărie, iar femeile rămân active și se scufundă până la vârsta de 70-80 de ani.

De aici ne deplasăm spre sudul insulei, unde vom descoperi Seongsan Ilchulbong, un mic munte de rocă vulcanică ce se ridică deasupra mării. Această formațiune a apărut în urma unor erupții hidrovulcanice, formând un con de piatră cu înălțimea de 182m. Seongsan Ilchulbong arată ca o fortăreață ridicată în apa mării, iar suprafața sa este acoperită de vegetație, ceea ce îi oferă un aspect cu atât mai interesant.

Tot în estul insulei găsim și Seopjikoji, un alt promontoriu deosebit de frumos, de data asta acoperit cu flori colorate și vegetație. Cazare in Jeju Best Western Jeju Hotel 4* (sau similar). Mese incluse: mic dejun, pranz si cina



ziua 4

Jeju

Avem încă o zi la dispoziție pentru a ne bucura de priveliștile încântătoare și atmosfera de paradis a insulei Jeju. Incepem minunata călătorie cu Jusangjeolli Cliff, unul dintre cele mai dramatice și mai impresionante promontorii stâncoase pe care le vei vedea vreodată. Acum este moment ideal pentru o cană de ceai energizant, așa că pornim spre Muzeul Ceaiului O’Sulloc. Aici, pe lângă muzeul care ne oferă toate informațiile interesante despre creșterea ceaiului verde și despre proprietățile sale, descoperim și o imensă plantație de ceai, unde putem face o plimbare relaxantă și unde cu siguranță vom face o mulțime de fotografii. La plecare nu uita să guști din mostrele gratuite de ceai, să încerci o înghețată cu ceai verde sau să îți cumperi câteva cutii de ceai pentru acasă.

Continuăm ziua în aceeași notă relaxantă, cu o vizită la Yongmeori Coast, care în traducere înseamnă Capul Dragonului. Așa cum chiar numele o spune, aici găsim o stâncă ce se aseamănă cu capul unui dragon, formă dată de forța vântului și valorilor de-a lungul câtorva mii de ani. În timp ce insula Jeju a fost formată din vulcani, Coasta Yongmeori a fost formată de cel mai vechi vulcan.

După cum sugerează și numele său „sanbang” – însemnând literal „o peșteră în interiorul unui munte” –, acest munte conține o peșteră, care este situată la aproximativ 150 m deasupra nivelului mării și are o vedere spectaculoasă asupra oceanului.

Ultima oprire este la Cascada Cheonjeyeon, o superbă cascadă dispusă pe trei niveluri, înconjurată de un cadru natural absolut superb, dominat de stânci și vegetație luxuriantă. Din nefericire nu ne putem scălda în apa rece a cascadei, însă ne putem limpezi mintea în această atmosferă serenă și putem imortaliza imagini extraordinare.

Cazare in Jeju Best Western Jeju Hotel 4* (sau similar). Mese incluse: mic dejun, pranz si cina



ziua 5

Jeju – Busan

Azi părăsim Insula Jeju și plecăm spre Busan. După micul dejun ne indreptam spre aeroport si ne imbarcam pentru urmatoarea destinatie: Busan, un frumos oraș de pe malul Mării Japoniei, înconjurat de munți și izvoare termale, dar și foarte renumit pentru preparatele din pește și fructe de mare proaspete. Daca tot am mentionat preparate din peste, ajungem in Piața de Pește Jagalchi, un loc unde poți simți atmosfera cotidiană, autentică, a orașului, dar și miresmele mai mult sau mai puțin îmbietoare ale peștelui și fructelor de mare, pietre de temelie ale gastronomiei locale. Cei care nu-s mari amatori de pește n-au motiv de întristare, căci ziua continuă cu o vizită la Piața Internațională (Kukje Tradition Market). Aici poți găsi absolut orice, însă atracția principală a pieței sunt, bineînțeles, tarabele cu mâncare. Celelalte secțiuni și raioane ale pieței sunt mai puțin ofertante pentru turiști, însă o plimbare printre acestea este o excelentă introducere în cultura locală.

Urmatoarea oprire a zilei este la BIFF Plaza, una dintre principalele zone comerciale și culturale ale orașului. Pe lângă mâncare delicioasă, aici vei găsi magazine de lux, săli de cinema, centre de divertisment și o alee unde poți vedea amprentele palmelor unor mari actori coreeni.

Ultima vizită o facem la Gamcheon Culture Village. Zona este cunoscută pentru străzile sale stratificate, aleile întortocheate asemănătoare labirintului și casele viu pictate, care au fost restaurate și îmbunătățite în ultimii ani pentru a atrage turismul. Construit pe un versant abrupt de munte, satul a fost supranumit „Santorinul Coreei” și „Machu Picchu din Busan”.

Cazare în Busan Crown Harbor Hotel 4* (sau similar). Mese incluse: mic dejun, pranz si cina



ziua 6

Busan

Petrecem încă o zi în Busan și începem turul orașului cu Templul Haedong Yonggungsa, un templu budist construit în 1376 de către învățătorul Naong. Templul a fost distrus în timpul invaziei japonezilor din sec. XVI, însă a fost reconstruit în 1930. Părăsim această oază de liniște și vizităm unul dintre cele mai plăcute obiective ale orașului, Plaja Haeundae, cea mai populară plajă a orașului și scena multor evenimente, printre care și Festivalul Internațional de Film din Busan (BIFF). De pe plajă putem admira, în plan îndepărtat, linia zgârie-norilor din sticlă care domină această parte a orașului. Mergem apoi la Casa APEC Nurimaru, un monument care îmbină stilul arhitectural tradițional coreean cu elementele și tendințele contemporane. Clădirea a fost ridicată cu ocazia Summitului APEC din 2005, la care au participat liderii a 21 de țări din întreaga lume. După această plimbare pe jos ne așezăm confortabil în autocar și pornim spre Podul Diamant Gwangan, unul dintre cele mai impresionante și mai inovatoare proiecte de infrastructură din întreaga lume, cu o lungime de peste 7km, a cărei construcție a durat 8 ani.

Traversăm acest monument modern și ne îndreptăm spre ultimul punct de vizită al zilei, Orukdo Skywalk, o punte de observație din sticlă, construită pe marginea unui mal înalt al Mării Japoniei. Senzația care te cuprinde când pășești pe suprafața transparentă a punții, la câteva zeci de metri deasupra mării, este greu de descris în cuvinte, așa că te încurajăm să o experimentezi pe propria piele. Ziua se incheie la Seomyeon, considerat centrul comercial central al Busanului. Este un loc ideal pentru cumpărături, mâncare și divertisment.

Cazare în Busan Crown Harbor Hotel 4* (sau similar). Mese incluse: mic dejun, pranz si cina



ziua 7

Busan – Gyeongju – Busan

După ce luăm masa de dimineață la hotel, pornim spre Gyeongju, fostă capitala a vechiului regat Silla (57 î.Hr. – 935 d.Hr.), care a condus aproximativ două treimi din Peninsula Coreeană la apogeul său între secolele VII și IX, timp de aproape o mie de ani. Un număr mare de situri arheologice și proprietăți culturale din această perioadă au rămas în oraș iar Gyeongju este adesea menționat ca „muzeul fără pereți”.

Prima oprire este la Daereungwon tomb Complex - Mormântul Cheonmachong (mormântul antic nr. 155), care a fost excavat în 1973. Mormântul Cheonmachong constă dintr-un sicriu de lemn plasat într-o cameră subterană plină de bolovani și pământ, caracterizată ca un mormânt tipic de clasă superioară din perioada Silla. Un total de 11.526 de artefacte au fost descoperite în mormânt, inclusiv Cheonmado, o lucrare de artă considerată foarte valoroasă deoarece este prima operă de artă din Coreea care a fost excavată dintr-un mormânt antic.

Ne indreptam apoi spre cel mai vechi observator astronomic care a supraviețuit din Asia și posibil chiar din lume, construit în secolul al VII-lea în regatul Silla, Cheomseongdae . Aspectul și forma originală a observatorului au rămas neschimbate de peste 1300 de ani.

Inainte de a ne intoarce in Busan vizitam Hwangnidan-gil, o populară stradă cu arhitectură coreeană ornamentată în stil hanok, cafenele și magazine cu atmosferă tradițională.

Cazare în Busan Crown Harbor Hotel 4* (sau similar). Mese incluse: mic dejun, pranz si cina



ziua 8

Busan – Suwon – Seoul

Imediat după micul dejun pornim spre Suwon, un oraș foarte interesant, situat la 30 km de Seoul. Suwon a fost pe cale de a deveni capitala statului la sfârșitul sec. XVIII, după ce Regele Jengjo a ridicat aici un zid fortificat de 5.7km. Zidul s- a construit, însă regele a murit și planul a fost sistat, așa că orașul s-a ales cu un edificiu care astăzi atrage zeci sau chiar sute de mii de turiști anual. Odată ajunși în oraș, vom vizita Hwaseong Fortress, zidul de apărare menționat anterior, care printre altele adăpostește palatul Regelui Jengjo, Hwaseong Haenggung. Atât palatul, cât și fortăreața, au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1997.

De aici plecăm spre Seoul si catre un alt punct fierbinte al orașului, și anume Dongdaemun Design Plaza, un imens complex neofuturist proiectat de celebrii arhitecți Zaha Hadid și Samoo. Acest proiect a contribuit în mare parte la desemnarea orașului Seoul drept capitală mondială a designului, în anul 2010. Pe acoperișul acestui monument modern se află un parc, iar la interior găsim o mulțime de spații de evenimente și expoziție, magazine, dar și replica unui fragment din vechea fortăreață a orașului. Exploram ulterior Dongdaemun Market, un mare cartier comercial format din piețe și centre comerciale tradiționale.

Cazare in Soul : Four Point by Sheraton Hotel 4* (sau similar) Mese incluse: mic dejun, pranz si cina



ziua 9

Seoul

Azi este ultima zi în care mai putem explora capitala Seoul, așa că trebuie să bifăm câteva obiective importante. Primul dintre acestea este Imjingak, locul unde se află Bridge of Freedom („Podul Libertății”) ce raversează râul Imjin. Este un fost pod de cale ferată care a fost folosit de catre prizonierii de razboi si soldații repatriați care se întorceau din Nord.

Urmatoarea vizită o vom face la Palatul Gyeongbok, reședința regală a dinastiei Joseon, inaugurat în 1395. Deși palatul a ars în timpul invaziei japonezilor de la sfârșitul sec. XVI și a zăcut abandonat timp de 200 de ani, el a fost reabilitat în sec. XIX, mai exact toate cele 7.700 de camere pe care le deține. Cu toate astea, tot japonezii au fost cei care l-au distrus un secol mai târziu, însă coreenii l-au readus la forma sa originală. Palatul găzduiește Muzeul Național al Palatului Coreean și Muzeul Folclorului Național Coreean, cel din urmă fiind inclus în itinerariul acestei zile.

După ce vizităm muzeul folclorului urcăm în autocar și mergem spre Satul Bukchon Hanok, iar în drumul nostru vom trece pe lângă Casa Albastră, reședința președintelui statului. Ajungem rapid în Bukchon Hanok, un sat tradițional situat în nordul orașului, un fel de imens muzeu al satului, unde sunt expuse și conservate monumente, case și alte elemente specifice unei așezări tradiționale coreene de acum 600 de ani.

Încheiem ziua memorabila cu o cina traditionala iar apoi ne vom indrepta catre aeroport pentru zborul catre Bucuresti.

ziua 10

Seoul – București

Ne luăm rămas bun de la capitala Coreei de Sud, ne facem bagajele și pornim cu zborul spre casă, plini de amintiri și sentimente plăcute dobândite în această fascinanta destinatie. Sosim în București, nerăbdători să revenim pe tărâmurile misterioase ale Asiei.

ACTE NECESARE PENTRU CĂLĂTORIE :

 

  • Paşaport valabil cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, care sa contina cel putin 2 coli albe;
  • Nu se accepta pasaport temporar.
  • Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Coreea și pentru care nu este necesară viza de intrare au nevoie de K-ETA pentru obținerea Cărții de îmbarcare în portul/aeroportul de plecare și pentru a intra în Republica Coreea. K-ETA este valabilă pentru călătorii multiple pentru o perioadă de 2 ani. Taxa pentru solicitarea/obținerea K-ETA este de 10.000 KRW/persoană (aprox. 9 USD) și se achită individual. Depunerea solicitării se face cu cel puțin 24 de ore înainte de îmbarcare.
  • Cetățenii români pot aplica pentru obținerea K-ETA pe pagina de internet oficială www.k-eta.go.kr sau pe aplicația pentru telefon mobil (K-ETA).

Coreea are două fețe total distincte, pe care le ține într-un echilibru perfect. Imaginea dominantă în percepția străinilor este aceea de țară a viitorului, pasionată de tehnologie și științe exacte. Însă, de-a lungul acestei călătorii vei afla că țara are și o față calmă și serenă, plină de tradiții ancestrale, spiritualitate și cu un caracter puternic rural. Capitala Seoul este una dintre cele mai mari metropole ale lumii și găzduiește aproximativ jumătate din populația țării. Acolo totul este un freamăt continuu, ca într-un imens mușuroi de furnici. Totuși, pe măsură ce te depărtezi de oraș, vei descoperi păduri virgine, creste muntoase pustii, parcuri naturale, insule pescărești izolate și sute de kilometri de plaje idilice. Pregătește-te să descoperi cea mai inovatoare țară din lume, unde trăiește cel mai echilibrat popor, și află-i secretul succesului: atitudine optimistă, disciplină în muncă și o grjiă imensă pentru tradiții și natură.

 

De ce veţi iubi această călătorie :

  • Decoperiti priveliștile încântătoare și atmosfera de paradis a insulei Jeju, dar si dintre cele mai dramatice și mai impresionante promontorii stâncoase pe care le vei vedea vreodată.
  • Admirați o mulțime de formațiuni geologice formate din lavă răcită, precum stalactite și stalagmite din lavă, coloane din lavă, helictite, poduri, rafturi, dar și frumosul coral de peșteră.
  • Explorati Busan, un frumos oraș de pe malul Mării Japoniei, înconjurat de munți și izvoare termale, dar și foarte renumit pentru preparatele din pește și fructe de mare proaspete
  • Te încurajăm să o experimentezi pe propria piele o vizita la Orukdo Skywalk. O punte de observație din sticlă, construită pe marginea unui mal înalt al Mării Japoniei. Senzația care te cuprinde când pășești pe suprafața transparentă a punții, la câteva zeci de metri deasupra mării, este greu de descris în cuvinte.

 

EXPERIENTE CULINARE SI CULTURALE :

  • Busan este un oraș cu o viață culturală activă, cunoscut pentru scena sa underground de muzică, pentru barurile și cluburile unde concertează artiști independenți, atât din Coreea, cât și din alte țări. N-ar fi deloc rău să-ți petreci seara într-unul dintre aceste baruri, cu siguranță te vei distra și nici nu vei cheltui mulți bani. Consultă programul localurilor precum Basement, Someday, HQ Gwangan, Vinyl Underground, Club Monk sau Club Interplay și vezi ce concert îți face cu ochiul.
  • Insula Jeju este atât de retrasă și de liniștită, încât e un loc ideal pentru a admira cerul înstelat al nopții. Tocmai de aceea s-a deschis aici, în 2009, un complex astronomic care include un observator, un planetariu și un spațiu expozițional. Toate acestea sunt deschise atât ziua, cât și noaptea, însă e evident că cel mai bun moment pentru vizite este după lăsarea nopții. Chiar dacă ai ghinion și nu poți vedea stelele din cauza norilor, reprezentațiile de la planetariu te vor încânta nespus, așa că efortul sigur îți va fi răsplătit.
  • Fluviul Han traversează capitala Seoul de la Est la Vest, iar faleza sa lungă este destinată în mare parte plimbărilor, sporturilor și relaxării. Pe deasupra, multe dintre obiectivele turistice principale ale orașului sunt situate aproape de malul râului, astfel că o plimbare pe faleză poate fi o ocazie minunată de a descoperi atracțiile capitalei. Cel mai plăcut, mai rapid și mai ecologic mod de a explora falezele fluviului Han este într-o plimbare cu bicicleta. Poți închiria o bicicletă foarte simplu și ieftin, iar zona este foarte sigură pentru bicicliști, așa că nu ai de ce să te temi de posibile accidente. Ia cu tine o hartă, o sticlă cu apă și aparatul foto, apoi aventura poate începe!
  • Pe cât de neobișnuită îți va părea mâncarea coreeană, la prima vedere, pe atât de gustoasă și apetisantă se va dovedi după ce o încerci. Ingredientele de bază din gastronomia coreeană sunt orezul, legumele și carnea, aparent nimic deosebit. Însă miciile detalii sunt cele care fac diferența, iar aici ne referim la ingrediente precum uleiul de susan, pasta de fasole fermentată (doenjang) sosul de soya, ghimbirul, pasta de ardei și varza napa. Desigur, coreenii au multe alte secrete în bucătărie, însă pe acelea va trebui să le descoperi pe cont propriu. Oferta preparatelor este imensă și diferă în funcție de regiunea în care te afli, însă există un preparat pe care-l vei găsi pe fiecare masă, și anume kimchi, o salată de legume fermentate peste care se adaugă tot felul de sosuri și mirodenii. Alte câteva preparate pe care e musai să le încerci sunt Hoeddeok (clătite cu sirop dulce), Bulgogi (vită marinată la grătar), Samgyeopsal (grujoane de porc) și Japchae (tăiței la tigaie asezonați cu tot felul de bunătăți)..